тези псета ще ме изядът жив

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот SpoileR » Пон Мар 10, 2008 11:29 am

Вилката написа:Повечето изписани неща тук работят при бездомни помияри и домашни глезльовци. По местата, където карам, има едни песове, които са обучени да озверяват повече при действията, които описвате - камъни, тояги... За шутове и борба с ръце няма да говоря, че това само ще ви вкара в голяма беля. Говоря за овчарски кучета. Имам вече схема, която не изневерява.
1. Намаляваш скоростта. Не гледаш към кучето. В повечето случаи ти не ги интересуваш.
2. Ако тръгнат към теб - слизаш от колелото (бавно без паника) и почваш да буташ. Колелото да е от страната на кучетата. Спокойно се подготвяш за тактика номер 3, а тя е...
3. Палиш серия пиратки и ги замерваш с тях. Най-добри са тия, дето отскачат и гърмят по 3-4 пъти.

дам...за овчарски кучета става :) к'во да направиш друго...

П.П. Има кучета, обучени с-у хора, вълци, мечки... но такива с-у взрив не съм виждал

Има... хрътките ;)
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Рейтинг: 2000

Мнениеот hitar_potter » Пон Мар 10, 2008 11:35 am

Вилката написа:Повечето изписани неща тук работят при бездомни помияри и домашни глезльовци. По местата, където карам, има едни песове, които са обучени да озверяват повече при действията, които описвате - камъни, тояги... За шутове и борба с ръце няма да говоря, че това само ще ви вкара в голяма беля. Говоря за овчарски кучета. Имам вече схема, която не изневерява.
1. Намаляваш скоростта. Не гледаш към кучето. В повечето случаи ти не ги интересуваш.
2. Ако тръгнат към теб - слизаш от колелото (бавно без паника) и почваш да буташ. Колелото да е от страната на кучетата. Спокойно се подготвяш за тактика номер 3, а тя е...
3. Палиш серия пиратки и ги замерваш с тях. Най-добри са тия, дето отскачат и гърмят по 3-4 пъти.

П.П. Има кучета, обучени с-у хора, вълци, мечки... но такива с-у взрив не съм виждал
Сигурно ще им викат кучета сапьори :rofl:

Иначе мойта тактика е почти същата :) Видя ли глутница кучета спирам да въртя педалите, почнат ли да ме гонят, намалявам и ако и сега не се откажат, слизам от колелото и бутам... Пиратки в себе си не нося, но като се замисля какви неща мога да направя с тяях :evil: :naughty: :uzi: :fight:
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Вилката » Пон Мар 10, 2008 11:42 am

otka4al4o написа:
Вилката написа:3. Палиш серия пиратки и ги замерваш с тях. Най-добри са тия, дето отскачат и гърмят по 3-4 пъти

Защото съм сигурен че всеки си носи доволно количество пиратки като кара :crazy:

И аз не носех, но след една поучителна случка вече нося. Има ги във всички ловно-рибарски магазини и струват по 3-5 ст/бр. Не забравяйте и кибритче, заради драскалото ;)
Аватар
Вилката

Мнениеот jivkonik » Пон Мар 10, 2008 12:12 pm

Вилката написа:
otka4al4o написа:
Вилката написа:3. Палиш серия пиратки и ги замерваш с тях. Най-добри са тия, дето отскачат и гърмят по 3-4 пъти

Защото съм сигурен че всеки си носи доволно количество пиратки като кара :crazy:

И аз не носех, но след една поучителна случка вече нося. Има ги във всички ловно-рибарски магазини и струват по 3-5 ст/бр. Не забравяйте и кибритче, заради драскалото ;)

Абе да тръгне едно 40 - 50 килограмово псе да ти скача, па да те видим кога ще успееш да уцелиш пиратката и драскалото на кибрита..... :rofl: :rofl: :rofl:
Яко фън тая тема! :bowdown:
Аватар
jivkonik

Мнениеот codename47 » Пон Мар 10, 2008 12:42 pm

а ако паднеш върху пиратката докато караш има ли опастност тя да гръмне-все пак за да я извадиш бързо трябва да ти е някъде по дрехите а не на дъното на раницта под трушията и салама:)?
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот Besen na Kolelo » Пон Мар 10, 2008 1:07 pm

Те се ядосват на гумите,не на теб ;) Като спеш и спират да те гонят за т'ва си слизай,защото аз като малък бях много печен и си пусках кракът да ги ритам и накрая едно ме захапа и още си нося белега,от тогава не ми пука дали някой ще ми се смее като слезна от колелото като ме залае нЕкво псе,дреме ми гъза,слизам и т'ва е,защотото ви казжам шубето е голям страх аххаха ;)
I spit on the face of the people who don't want to be cool
Аватар
Besen na Kolelo

Мнениеот SpoileR » Пон Мар 10, 2008 1:31 pm

codename47 написа:а ако паднеш върху пиратката докато караш има ли опастност тя да гръмне-все пак за да я извадиш бързо трябва да ти е някъде по дрехите а не на дъното на раницта под трушията и салама:)?

едва ли... ;) :agree:
Аватар
SpoileR

Мнениеот Вилката » Пон Мар 10, 2008 1:36 pm

codename47 написа:а ако паднеш върху пиратката докато караш има ли опастност тя да гръмне-все пак за да я извадиш бързо трябва да ти е някъде по дрехите а не на дъното на раницта под трушията и салама:)?

Не, няма такава опасност! Аз ги държа в торбичка на рамката, не по джобове, че дърпат влага и се развалят.

Абе да тръгне едно 40 - 50 килограмово псе да ти скача, па да те видим кога ще успееш да уцелиш пиратката и драскалото на кибрита.....

Овчарските не нападат рязко. Те заобикалят и постепенно свиват кръга. Имаш поне 2-3 минути докато буташ, да прецениш и ако трябва да палиш.
А темата не е фън, полезна е.
Май вече е написано и тва, но задължително е да се намали, ч кучетата гонят предна гума и може да стане кофти падане
Аватар
Вилката

Мнениеот tanya » Пон Мар 10, 2008 1:39 pm

Досега с колелото не съм имала сериозни проблеми със селските псета из района. Или успявам да ги уплаша или да им избягам. Единственият път когато ме е хапало куче беше във вилната зона и бях пеша. Имаше един звер - една каракачанка дето беше минимум 60 кила и си ходеше свободно край вилите. Първият път когато минахме край нея се задоволи само да лае по нас и да ни ръмжи насреща. Горе на хижата бяхме пийнали повечко вино и може миризмата да не и понесе, защото бързо ни заряза. На следващата седмица пак ни дебнеше. Дали защото не бяхме пили нищо, но реши да ни атакува. Не знам и защо си избра мен, при условие че само аз не се страхувах и за разлика от другите, които прибягаха набързо, си се движех съвсем спокойно. Като каза това ми ти куче "оттука няма да минеш". Гризна ме два пъти по ръката. Добре че беше зима и бях с по-дебело яке. После му мина мерака да се занимава с мене и ме заряза. Реших че повече оттам няма да минавам за собствена безопасност. Не виждам в случая как някои ще реши да му чупи врата или да го рита - може само да се попадне в наистина опасно положение. Тоя звяр тежеше повече от мене, а и откакто преди няколко години се запознах с едно каракачанско куче, с белези от битка с мечка на някакъв пчелин, им имам уважението - мечката беше избягала.
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот Capoeira » Пон Мар 10, 2008 2:00 pm

за разлика от хората кучетата не могат да бъдат особено изобретателни, затова дайте воля на въображението си има отлкова начини да утрепате едно псе най-безопасното е малко отрова(стрихнин, хляб напоен с антифриз, хапчета), другия начин е дебели акета и панталони и една секира или по дълъг нож, но разбира се клаически метод доказал се с времето е трима души с сопи и една хайка.
Аватар
Capoeira

Мнениеот Admin » Пон Мар 10, 2008 7:11 pm

stroker написа:Принципно май имаше тема в ЧЗВ за кучетата...но тази е по-актуална

Явно ни е писано всяка година да има по една "по-актуална" тема за кучетата :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот THE GUARDIAN OF HELL » Пон Мар 10, 2008 9:05 pm

предлагам да се съберм малко хора с въздушни пушки и там кадето има такива глутници да се иде и да се избият :dark: :sniper: :uzi::shooter::qright:не че не обичам животните но много пъти ми се е случвало да спринтирам заради кучета а и на един приятел брат му беше нахапан и вкаран в болница с опасност за живота от такава глутница озверели кучета :V: :kaioken: :angfire:
Аватар
THE GUARDIAN OF HELL

Рейтинг: 1176

Мнениеот THEZOGGO » Пон Мар 10, 2008 9:17 pm

Брой ме! :agree: Имам бухалка, мога да взема брадва, от брат ми ще взема голяма въздушна пушка. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Пон Мар 10, 2008 9:26 pm

Мога и не мога да се съглася със всичко написано.Много важен е момента че всяко куче е индивидуалност също като нас хората. То си е до психика, характер, моментно състояние и тн.Наистина най важното според мен е да не се ошашкаш.Брат ми миналата година одуши едно куче с голи ръце, защото се хвърли към синът му.Отбил една атака шутирайки го, но при следващия му опит брат ми го зграбил за врата и го държал до като не спряло да диша.На следващия ден като го видях предмишниците му как бяха изподрани ,обезумях как не съм бил и аз там.Остави това ами и някаква гарга, собственичката взела да се дръвчи за помияра, че и тя щяла да го отнесе.Напълно подкрепям брат ми, макар че и аз се радвам на кучетата и имам куче.Сигурно ще има и недоволни от написаното по горе от мен. Кученцата са ми мили , но аз съм си по мил.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот THE GUARDIAN OF HELL » Пон Мар 10, 2008 10:28 pm

вярно е тва дет си написал но когато са в глутница е по добре да не се рискува ами да се избият вцичките и аз много обичам кучета но ако некое тръгне да ме напада не ми пука дали е домашно или улично ше го утрепам без да ми мигне окото а тва за събирането съм го казал на сериозно :fork:
Аватар
THE GUARDIAN OF HELL

Мнениеот Alpina » Пон Мар 10, 2008 10:47 pm

Що нови глупости се изписаха :D

@Вилката, пробвай да изплашиш кучето ми с пиратка, ако имаш смелост да си понесеш последствичта след това ти деяние :D
Да не мислиш, че около коледа и нова година уличните не получават ускорени курсове по резистентност от такива гърмежи?

Още повече, че пиратките, които гърмят 2-3 или повече пъти са най-опасното и глупаво средство за такова забавление. Само едум път съм палил такава и ми беше достатъчно, да се досетя, какво може да предизвика, когато тя отскочи на около 1.5метра височина и гръмна втори път.
Не знам дали просто някой е решил да копира противошехотна мина :dunno:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот SpoileR » Пон Мар 10, 2008 11:34 pm

Alpina написа:Да не мислиш, че около коледа и нова година уличните не получават ускорени курсове по резистентност от такива гърмежи?

Не знам ама слатинските псета се скриват в блоковете по мазетата... :rofl: ;)

А преди като имахме куче (вЕрно пудел ама к'во от т'ва...:)) и като има заря или нещо и веднага го удря паркинсона. :rofl:
Аватар
SpoileR

Мнениеот Antares » Вто Мар 11, 2008 12:29 am

За домашните - няма лоши кучета, има лоши стопани.
Но ако позволиш на кучето то да се чувства ловеца, а ти жертвата - там е проблема. Един път си направих гаргара и се сниших и започнах да дебна едно куче, излезнало от оградата на някакъв строеж да ме лае. Леко приклекнал направих точно две крачки към него, вперил поглед в очите му. На третата се беше прибрало зад оградата.

А да гоните кучета с брадви... Да ме прощавате, ако ако това го говорите сериозно сте доста тъпи. БЕЗ ИЗВИНЕНИЯ! Защо ли - защото първо - по какъв начин мислите да ги догоните - нарамили брадви да тичате след тях. Или с колелетата?! Или с въздушни пушки ще ги избиете. Много ви е дошъл CS-а... С подобна малумна постъпка ще озлобите и то неимоверно много въпросната глутница. И ще вижда подобен агресор и заплаха във всяко едно човешко същество. Сещате ли се какво ще стане, когато покрай тях мине сам човек? Особено и ако е наплашен от кучета. И как, замисляли ли сте се, са се озлобили толкова тези глутници? Точно щото някакви деца-идиотчета са решили, че е яко да ритат, целят с камъни и подобни методи за тормоз над бездомните кучета...
Не ги оправдавам. Не оправдавам атаките на кучетата. Но всичко се корени в човешките страх, злоба и неразбиране. Животните просто искат да оцелеят и мислят примитивно/инстинктно. И бабките с "яж си попарата, че ще те дам на кучето" не помагат особено с подобно всяване на страх в цялостната картинка...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Вилката » Вто Мар 11, 2008 1:20 pm

Alpina написа:Що нови глупости се изписаха :D

@Вилката, пробвай да изплашиш кучето ми с пиратка, ако имаш смелост да си понесеш последствичта след това ти деяние :D
Да не мислиш, че около коледа и нова година уличните не получават ускорени курсове по резистентност от такива гърмежи?

Още повече, че пиратките, които гърмят 2-3 или повече пъти са най-опасното и глупаво средство за такова забавление. Само едум път съм палил такава и ми беше достатъчно, да се досетя, какво може да предизвика, когато тя отскочи на около 1.5метра височина и гръмна втори път.
Не знам дали просто някой е решил да копира противошехотна мина :dunno:

Ако твоето куче ми създаде проблеми, най-голям проблем ще има стопанинът на твоето куче ;) Нищо лично! Просто има правила за домашните кучета. А опитай някой път да метнеш пиратка на глутница софийски помияри, ако ще и на 1 януари, докато са резистентни :rofl: Още от дима преди да гръмне ще избягат.
Относно отскачащите пиратки - много филми с Чък Норис гледаш :D
Някой път трябва да те срещна с някой от "любимите" ми "отряди" овчарски кучета... да видим колко контри ще оцелееш :popcorn:
Аватар
Вилката

Мнениеот Capoeira » Вто Мар 11, 2008 2:33 pm

@antares
явно изобщо не си наясно с животинската психолгия, глутницата веднъж видяла последствията от нападането на човек приема човека за смъртна заплаха, защото основното в природата е страха и инстинкта за оцеляване, смелоста е фактор само когато е застрашен безусловно живота на индивида. По твойта логика антилопите отдавана да се събират на хайки и да се редуват да убиват Лъвовете в саваните. Въпбще батак с две думи
***********.
Аватар
Capoeira

Мнениеот PtD » Вто Мар 11, 2008 3:28 pm

Не е задължително бездомните кучета да са пострадали от човек, за да са агресивно настроени. Достатъчно е да са глутница, за да си въобразят, че си защитават територията... Също като при хората :evil:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Teodor40 » Вто Мар 11, 2008 3:31 pm

Абе, големи шубета сте бе :D Яко ритници у муцуната и това е. А с колело като си пък е направо забавно, дори и повече да са :)
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот THEZOGGO » Вто Мар 11, 2008 4:07 pm

Teodor40 написа: А с колело като си пък е направо забавно, дори и повече да са :)

Нали?! Дето се вика - "Елате ми повече". :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот THE GUARDIAN OF HELL » Вто Мар 11, 2008 7:19 pm

еми дакат те подгонат и си с колелото набиваш рязко спирачка и кат се забият в задната гума е много забавно :rofl: :clap: :fire:
Аватар
THE GUARDIAN OF HELL

Мнениеот vaniopi4a » Вто Мар 11, 2008 7:26 pm

Мен попринцип като ме подгонят кучета почвам да въртя много бързо и те не могат да ме настигнат, щото не са си изяли закуската. :D (Те бездмните няма и кво да ядат.)
Пък и да ме настигнат надали ще ми направят нещо, докато съм в движение, освен ако не са толкова глупави, че да се пробват да захапят каплата или да си мушнат муцуната между спиците(е тогава става мазало :D ) :gren: :lolup: :evil:
Me & [url=http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5388222]My
[/url]Bike
Аватар
vaniopi4a

Рейтинг: 982

Мнениеот Alpina » Вто Мар 11, 2008 10:36 pm

Вилката написа:Ако твоето куче ми създаде проблеми, най-голям проблем ще има стопанинът на твоето куче ;) Нищо лично! Просто има правила за домашните кучета.

Драги ми смехурко, ти даде пример с мятане на пиратка, аз ти каАх, че не всички кучета се страхуват от нея, а даже с повод вече ще си агресор и мишена, та наистина ако метнеш по мойто, както се опита да се изкажеш, наистина кучето няма да ти създава толкова проблеми, колкото собственика.
И не ми говори за правила, защото си има чип и е с платен данък, за който не получавам нищо, както е в другите страни, така че съм ги Е*АЛ в правилата ;)
Понимаеш?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот THEZOGGO » Вто Мар 11, 2008 11:27 pm

Да не навлизаме в дълбоки води но ако си ги е*ал и в правилата, ако твоето куче нападне да речем моето дете, нарани го по някакъв начин и ти не си спазил следните правла които са задължителни:
“Всеки стопанин на куче е длъжен да разхожда кучето си с нашийник и повод, а кучетата от породите : кавказка овчарка, българско овчарско куче (каракачанка), германски дог, немска овчарка, ризеншнауцер, московска стражева, черен териер, доберман, ротвайлер, бултериер, питбул, стафорширски териер, мастиф – и с наморник."

Няма да те съдя, защото и да те осъдя, дори и да заплатиш някакви мизерни 500 или 1000 лв глоба, пораженията които твоето куче може да допринесе чрез твоето бездействие и неспазване на законовите правила относно домашнмите кучета на обществени места било то дори и в парка не могат да се заплатят. Та няма да те съдя ами ще ти гръмна кучето. За мен живота и здравето на моето дете е по важен от това на някакво куче което може да струва и милиони. :)
Пич, въпроса е принципен правилата са за да се спазват, за съжаление малко са хората които ги спазват дори и когато си бършат носа и си хвърлят салфетката на улицата или както стана вчера в тролея една бабка се изсекна и когато тролея спря на безлюдна спирка си хвърли сополивата салфетка през вратата. Правя аналогия с малко разум и ниска култура.:)
codename47 написа:http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1172167

Затвор за живите собственици на такива кучета и куршум в главата на такова куче, друг начин няма, с превъзпитание няма да стане. :)
Последна промяна THEZOGGO на Вто Мар 11, 2008 11:32 pm, променена общо 1 път
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот codename47 » Вто Мар 11, 2008 11:29 pm

Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот PtD » Сря Мар 12, 2008 12:34 am

THEZOGGO написа:ако твоето куче нападне да речем моето дете

Хммм... в такъв случай първо кучето - в гроба, а после стопанинът (ако не е взел дейни мерки за предотвратяване на бедата) - в болница. За дълго!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Yavkata » Сря Мар 12, 2008 6:37 am

Почти всички сте прави :D Отношенията Човек - Куче са изключително разнообразни, поради разликата в поведението и на двата елемента. Няма универсално средство (освен пистолет и точна ръка , разбира се ;) ) за предпазване. Това си е като игра на тото в която все някога може да удариш джакпота с куче което не реагира "правилно" на отбранителните ти методи. Естествено може и никога през живота ти да не бъдеш ухапан. Както казват футболистите -"Липса на малшанс". Когато човек е с велосипед поведението на кучетата е по - предсказуемо. И предсказанията не са в полза велосипедисту. Стремя се да предвидя реакцията на кучета които виждам край пътя, но понякога не познавам. Ако трябва да опиша нещо като схема на действията си, тя е следната:
1.Запазвам спокойствие и продължавам равномерно да си карам без да обръщам внимание на псетата.
2.Ако атаката продължи се обръщам с мили думи (от репертоара на Стойчков) и свирепа гримаса към бедните животинки и част от тях се осъзнават.
3. Особено настойчивите атакувам, или като ги притискам с колелото ако са ми от пред, или леко намалявам и ги целя с ритник в муцунката.
4. За някое което зная, че е особено настоятелно предварително съм приготвил два - три камъка в едната ръка. След две минавания покрай него и точен мерник , зверчето решава , че е по - безопасно за се ориентира към поговорката " Кучето си лае отдалече , колоездача си кара без да го праска с паве в ребрата".
5. За планинските пастирски кучета горните методи са неприложими. Слизам от колелото , леко взимам паве или вадя ножа с готовнст скъпо да продам кожата си и се надявам пастира да е наоколо.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум