въпрос за каска Giro Hex

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

въпрос за каска Giro Hex

Мнениеот codename47 » Сря Мар 12, 2008 3:06 pm

наскоро се сдобих с въпросната каска но забелязах нещо което ме притеснява:
Изображение Изображение Изображение

вижда се че горния ремък минава през пластмасов държател чиито САМО един край е залепен за каската макар и яко. На третата снимка се вижда че ако ремъка се натисне надолу другия край на държателя се надига-въпростът ми е това нормално ли е-дефект, разлепяне или е просто така. Ако някой има такава каска ако може да сподели.
Според мен не е много нормално защото при падане и удар на каската ремъка лесно ще счупи крачето на държателя и тя ще остане хваната само на долните си ремъци. Видях че някой е направил нещо такова: http://www.pinkbike.com/photo/699101/
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Рейтинг: 2000

Мнениеот jivkonik » Сря Мар 12, 2008 3:25 pm

На мойто GIRO Havok 06 на това място каишката от подбрадника минава през примка от плат, забита (залята) в единия си край в стиропора на каската. Явно системата на захват на GIRO за това място не предполага, че там има някакво голямо усилие.... ако паднеш и я удариш толкова здраво, че да се откъсне - сменяй каската!!! :nono: :nono: :nono:
Това в ПИНКБАЙК, което си показал е стойка за монтаж на фарче върху каска, предназначението му няма нищо общо с това, което си представяш.... макар, че автора на снимката твърди, че го ползва за да подсигури тази каишка.... :crazy: Секви ги има....

Едит: като се замисля - единственото усилие на товя място е докато си нахлупиш каската и като си друскаш главата по време на каране - при това само собстевното тегло на каската би опъвало там (когато се стреми да се отдели от главата). Всички усилия породени от падане са в посока към главата, тоест опън там няма.....
Аватар
jivkonik

Мнениеот codename47 » Сря Мар 12, 2008 3:47 pm

абе щом казваш, макар че си мисля че при удар назад с последващо търкаляне ще е доста неприятно...
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот TeDo_BaPHa » Сря Мар 12, 2008 3:48 pm

Aми за тази цел си има FullFase според мен ;)
А и всеки си преценява как ще кара, и какви са му нуждите, това е каска за спокойно каране в гората, градско или междуградско ;) СПОРЕД МЕН
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот codename47 » Сря Мар 12, 2008 4:05 pm

абе уж я водят АМ каска:)
Аватар
codename47

Мнениеот jivkonik » Сря Мар 12, 2008 4:07 pm

codename47 написа:абе щом казваш, макар че си мисля че при удар назад с последващо търкаляне ще е доста неприятно...

Имай в предвид, че каишките реално служат каската да не се изхлузи от главата по време на каране - падане. Те не се прадвидени да носят някаква сила от удара (ще те одушат иначе). Ако се удариш някак кофти (или нисък клон ти се бодне в дупките на каската докато караш) тогава ще има натоварване на това място (не е приятно, закачал съм се така, щях да се удуша от каишките :bawling: ) - тогава само може да възникнее проблем там... В моя случай малката каишката забита в стиропора издържа опъна, добре, че почти спирах....
Аватар
jivkonik

Мнениеот codename47 » Сря Мар 12, 2008 4:13 pm

ок, щом е така, само някой с такава да каже и при него ли е така и съм спокоен:)
Аватар
codename47

Мнениеот CECO » Сря Мар 12, 2008 4:48 pm

Това на снимката в pinkbike мисля, че е за камера или челник !
Каската ти е :agree:
Аватар
CECO

Рейтинг: 1962

Мнениеот codename47 » Чет Мар 13, 2008 12:16 am

лелее: http://www.youtube.com/watch?v=7meUsSgSs1E добре че не му се "отчупи" каската, а тука: http://www.pinkbike.com/photo/1478515/ гледам че XEN модела си е хванат стабилно на 4 места, това противоречи на теорията за закачането? HEX се води уж по-екстремна?
Аватар
codename47

Мнениеот Harka » Чет Мар 13, 2008 12:53 am

HEX НЕ "се води уж по-екстремна". Води се евтина алтернатива на XEN. Вероятно и оттам идва различието (което аз също смятам за не толкова добро, колкото на XEN) в захващането.
Аватар
Harka

Мнениеот codename47 » Чет Мар 13, 2008 8:17 am

ясно, мерси на всички за отговорите.
Аватар
codename47

Назад към All Mountain/Ендуро продукти