BB5 , нови,а скърцат като на градски автобус !??

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

BB5 , нови,а скърцат като на градски автобус !??

Мнениеот Dino » Чет Мар 13, 2008 7:01 pm

Сложих ВВ5 на мястото на Промакс.Взех ги намалени от" Нико", чисто нови.Скърцат здраво,чак ме хваща срам в града..,но което ме притеснява най-много е , че по роторите остават видими драскотини.
Наистина с Промакса не съм знаел какво е прилична спирачка,но нямаше надрано по ротора и не скърцаха..../сменил съм 5 мотоциклета ,но такова скърцане не съм чувал/
Ако може някой да ме успокои....ще съм благодарен!
Dino

Рейтинг: 1280

Мнениеот Krismars » Чет Мар 13, 2008 7:04 pm

Спойно, просто намести така диска, че да е успореден на накладките, скърца, защото се търкат под ъгъл. :agree:
Аватар
Krismars

Рейтинг: 2000

Мнениеот TeDo_BaPHa » Чет Мар 13, 2008 7:06 pm

Aми това, че по диска има драскотини не знам просто...., те накладките и диска си действат с магнитни сили, и няма никакъв допир между тях ;)
(това в кръга на шегата, че да не ме разбереш неправилно)
А иначе покарай ги малко, разработи ги, трябва да се "ошлайфа" диска малко докато започнат да хващат по-добре ;).Погледни дали ти е успореден на накладките ;).Спусни се 3-4 пъти от кулата, да ги изпечеш малко ;).И при най-висок клас спирачки се среща скърцане ;)

Изпревариха ме ;) :beer:
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот bikerider » Чет Мар 13, 2008 7:12 pm

@Dino: настрой ги правилно и им дай малко време ...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Dino » Чет Мар 13, 2008 9:12 pm

Ок, Благодаря,другари Bikeпланинари.Спускам ежедневно и затова се притесних,да не почернеят роторите или да се надерат.Иначе са успоредни,така като ги гледам,но ще ги ошлайфам без притеснения отсега нататък.
Венсеремос!!! :hbang2:
Dino

Рейтинг: 1280

Назад към Веломеханик