aleksander написа:
Има малки разлики.
Всъщност не са малки... материалите на двете рамки нямат нищо общо.
Не се подвеждай от стойките на седалковата тръба, повечето (всички, които съм виждал) рамки на GT са така изпълнени.
Това, че ушите за задната ос ти се струват твърде слабички, едва ли е основателно притеснение, защото хром-молибденовите рамки по принцип не е нужно да се правят толкова масивни, колкото алуминиевите. Информацията ти, че стоманените рамки са по-здрави е вярна, доколкото умората на материала при тях е много по-слабо изразена в сравнение с алуминиевите. Поради тази причина като вземаш колело на толкова години наистина е по-подходящо да е от стомана.

Друго предимство е, че даже и да стане нещо неприятно с рамката, поправянето и ще е евтино и сигурно. Но всичките тези разсъждения са бистрени многократно във форума и ако потърсиш малко, можеш да намериш още информация. А иначе ако наистина смяташ да ползваш тази рамка за trial и street, по-добре се откажи.. за XC ще ти върши работа, но и според мен вариантът да си намериш по-нова алуминиева рамка е по-добър.
edit: Тъкмо го написах и видях, че вече си решил да вземаш друга рамка

. Убеден съм, че за карането ти (колкото и странна смесица от стилове да е то) Assault-ът ще е по-удачният вариант.