Спешен въпрос за средно HOLLOWTECH II 83mm BB

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Спешен въпрос за средно HOLLOWTECH II 83mm BB

Мнениеот stroker » Пет Мар 21, 2008 10:52 am

Здравейте,
Питането може би е абсурдно ,но все пак съм длъжен да попитам!
Купих си курбели шимано сейнт,но с 83мм ББ,а на мойта рамка е 73мм(просто бяха на невероятна цена).Може ли по някакъв начин да се скъси това средно и от 83мм да стане на 73мм(рязнане например :) )Спешно ми е защото в момента има друго средно на търг което ще стане за мойта рамка,а търга свършва след 17 часа и искам да знам дали да не си купя новото средно(предполагам няма да е повече от 20-тина долара.
Някой знае ли колко струва едно средно за сейнт курбели в Българиа?
Има ли значение ако средното нее точно сейнт,ами просто си е холотеч(смисъл дали сейнт средното ще е по-здраво от обикновено холотеч шимано,иначе знам че щом е холотеч са съвместими) ?
Благодаря
stroker

Рейтинг: 1842

Мнениеот EmZo » Пет Мар 21, 2008 11:08 am

Изображение
Аватар
EmZo

Рейтинг: 2000

Мнениеот stroker » Пет Мар 21, 2008 11:23 am

EmZo написа:http://screambikes.eu/product_info.php?cPath=141_104&products_id=1380

Това пише че е за DURA ACE,Те не бяха ли за шесеино колездене?
Или то няма занчение?
Едит:
Благодаря!
Само че аз мога директно от интернет да си пръчам точнокато за мен 73 мм,просот исках ориентировъчна БГ цена .
А и повече ме интересува дали не може се пак това средно с което съм купил курбелите да се преправи ан 73мм(малко хубава работа ма циганска :rofl: :rofl: :rofl: )
Последна промяна stroker на Пет Мар 21, 2008 11:59 am, променена общо 1 път
stroker

Мнениеот EmZo » Пет Мар 21, 2008 11:44 am

До колкото ми е известно ситемата е еднаква и съвместима за: XT/Saint/LX/Hone.

Edit:
Сега погледнах, Shimano използват Hollowtech II твхнология и при Dura Ace шосейни курбели. Дължината при Dura Ace e 68/70mm. така, че трябва да питаш във Веломания за XT/Saint/LX/Hone, касета.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот GECKO » Пет Мар 21, 2008 12:44 pm

А... какво правиме с по-дългата ос - и нея ли ще я режеме? А като я отрежеме къде ще отидат шлиците и резбата? В кофата?

Няма полза да сменяш, просто пускай за продажба курбелите и средното. На по-малки рамки няма да стане ;)
Аватар
GECKO

Мнениеот stroker » Пет Мар 21, 2008 12:53 pm

GECKO написа:А... какво правиме с по-дългата ос - и нея ли ще я режеме? А като я отрежеме къде ще отидат шлиците и резбата? В кофата?

Няма полза да сменяш, просто пускай за продажба курбелите и средното. На по-малки рамки няма да стане ;)

Чакай че съм много уплашен от отговора ти!!!
Виж сега не мога ли да си запазя курблите а да си купя ново средно,защо ми е да продавам и курбелите!!!
Преполагам всяко средно холотеч 2 ще стане на курблеи шимано сейнт?!
Моля ти се много ме плашиш! :bawling: :bawling: :bawling:
Аз си мисля да си купя едно ново средно за 20тина долара от чужбина и да си карам с тези курбели?!
stroker

Мнениеот jivkonik » Пет Мар 21, 2008 2:54 pm

stroker написа:
GECKO написа:А... какво правиме с по-дългата ос - и нея ли ще я режеме? А като я отрежеме къде ще отидат шлиците и резбата? В кофата?

Чакай че съм много уплашен от отговора ти!!!
Виж сега не мога ли да си запазя курблите а да си купя ново средно,защо ми е да продавам и курбелите!!!
Преполагам всяко средно холотеч 2 ще стане на курблеи шимано сейнт?!
Моля ти се много ме плашиш! :bawling: :bawling: :bawling:
Аз си мисля да си купя едно ново средно за 20тина долара от чужбина и да си карам с тези курбели?!

Средното HOLLOWTECH II технология представлява една тръбичка с 2 лагера и капачки?! А ОСТА е неразделно интегрирана част от КУРБЕЛА (изработена е задено с него и не може да се маха и сменя) - тоест ако тя е несъвместима като дължина или дебелина с мястото за средното движение на твоята рамка няма как да смениш само ТРЪБИЧКАТА и лагерите и да се реши проблема - оста на курбела няма как да смениш или скъсиш или каквото и да направиш?! ;)
Аватар
jivkonik

Re: Спешен въпрос за средно HOLLOWTECH II 83mm BB

Мнениеот bikerider » Пет Мар 21, 2008 3:38 pm

stroker написа:Купих си курбели шимано сейнт,но с 83мм ББ,а на мойта рамка е 73мм(просто бяха на невероятна цена).

Как няма да си уплашен от отговора на GECKO като мислиш с портфейла си. Единствения вариант който виждам НЯКАКСИ да стане по-дълга ос на рамката с по-малка муфа е да купиш средното, за което е предназначен курбела и да сложиш по един 5mm спейсър на всяка чашка, обаче колко от резбата им ще хване в рамката и дали резбата на рамката няма да замине от друсането това ще си прецениш ти. Момента с разкрачването и стоенето на вътрешната част на педалите при по-дълга ос го пропускам, че ще получиш инфаркт :)

Най-добре е да продадеш курбелите и следващия път да обмислиш всичко преди да купуваш, за да не се плашиш толкова, че не е полезно за здравето :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Brave » Пет Мар 21, 2008 4:05 pm

bikerider написа:Единствения вариант който виждам НЯКАКСИ да стане по-дълга ос на рамката с по-малка муфа е да купиш средното, за което е предназначен курбела и да сложиш по един 5mm спейсър на всяка чашка

А няма ли вариант да сложи средно, като за рамката си и да подложи спейсъри на самата ос на курбела, между лагерите на средното и самия курбел, с всички отвратителни последствия върху линията на веригата и "разкрачването"?
Brave

Мнениеот Stuny » Пет Мар 21, 2008 4:12 pm

Аз пък нещо не схващам за какво разкрачване става дума. Както си ги представям нещата на каквато и рамка да ги сложиш тези курбели , разтоянието м/у тях си е еднакво.
Stuny

Мнениеот stroker » Пет Мар 21, 2008 4:20 pm

@all Благодаря на всички!!!Особено на GECKO!
Принципно найстина мисля само с портфейла си,но все пак и продавача ме обърка като ми каза че може да се слойи друго средно и да стане на мойта рамка и аз повярвах и как да не купя чисто нови курбели сейнт за 115 долара :bawling: :bawling: :bawling: :bawling:
Че съм кух кух съм но все пак беха 115 долара.
Така или иначе не съм ги платил още и сега само ме грози негативен фийдбек!Но добре че е GECKO евала пич!!!
Не че щтях да съм с е преебал при тая цена,но не ми се занимава с печалба от едни курбели ,сезона наближава а и доакто пристигнат в БГ(минават през САЩ) поне 1 месец ще мине иначе моеше някои от форума да стъпи на чисто нови курбели сейнт,но карай всичко е добре когато свършва добре!!!
Още веднъж мерси на всички!!!
stroker

Мнениеот GECKO » Пет Мар 21, 2008 4:39 pm

Brave написа:
bikerider написа:Единствения вариант който виждам НЯКАКСИ да стане по-дълга ос на рамката с по-малка муфа е да купиш средното, за което е предназначен курбела и да сложиш по един 5mm спейсър на всяка чашка

А няма ли вариант да сложи средно, като за рамката си и да подложи спейсъри на самата ос на курбела, между лагерите на средното и самия курбел, с всички отвратителни последствия върху линията на веригата и "разкрачването"?

Разкрачването е нещо с което се живе, но когато водача ти се окаже на 5мм от там където трябва да е иведнъж става... тъпо ;)

Разбира се винаги може със средно за рамката и 1см в спейсъри от другата страна, но това значи да... не завива :dunno:

За цената са отлични курбели, и аз бих ги взел, за да ги препродам с печалба (дори и малка) но не-случайно има различни модели за различните дължини на различните рамки.
Аватар
GECKO

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пет Мар 21, 2008 4:54 pm

Няма ли спейсър кит към самото средно?
да стане на 73мм шел?
но....
хм...
дори да има се преебава чейнлайна заради по-дългата ос
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот bikerider » Пет Мар 21, 2008 5:11 pm

Brave написа:А няма ли вариант да сложи средно, като за рамката си и да подложи спейсъри на самата ос на курбела, между лагерите на средното и самия курбел, с всички отвратителни последствия върху линията на веригата и "разкрачването"?

варианти с отвратителни последствия с лопата да ги ринеш :)

@GECKO: ако говорим за водач на средното проблем няма. Иначе на ISGS... :)

@Stuny: прав си за тези курбели, мерси за поправката :):agree:
Последна промяна bikerider на Пет Мар 21, 2008 5:16 pm, променена общо 4 пъти
Аватар
bikerider

Мнениеот jivkonik » Пет Мар 21, 2008 5:11 pm

10 мм разлика са си доста, особено на това място!!!! :crap:
Аватар
jivkonik

Мнениеот brabarr » Сря Мар 26, 2008 10:37 am

ми аз съм със сеинт на 73мм рамка и досега съм нямал никви проблеми и хич не съм ги жалел. по два спеисъра отстрани и заспива. :agree:
Аватар
brabarr

Рейтинг: 1195

Мнениеот kotka12 » Чет Мар 27, 2008 9:26 am

brabarr написа: a pile of shit

баси как са ме изпреварили с минуса :crap:

@stroker
бе ако си се набутал вече с тях
се обади
все ще измислим нещо да те отървем от тях :D
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот stroker » Чет Мар 27, 2008 12:09 pm

@kotka12 Не съм се набутвал,защото само бях спечелил аукциона за тях и можех да ги купя за 115долара+40долара доставка,което си е оферта за нови шимано сейт 2008 курбели!Да беше казал по-рано нямаше никакав проблем да ги купя за някой от форума,но никой не прояви желание.
Имам още едно питане относно курблеи сейнт:
Мога ли на курбели сейнт с един венец 38 зъба да сменя този венец и да сложа други два 32/22 + башгард?
Съжалявам за безбройните въпроси който задавам .но не искам пак да си купуван нещо което после да си го завирам в г''а!
stroker

Мнениеот biker-kj » Чет Мар 27, 2008 12:54 pm

stroker написа:@kotka12 Не съм се набутвал,защото само бях спечелил аукциона за тях и можех да ги купя за 115долара+40долара доставка,което си е оферта за нови шимано сейт 2008 курбели!Да беше казал по-рано нямаше никакав проблем да ги купя за някой от форума,но никой не прояви желание.
Мога ли на курбели сейнт с един венец 38 зъба да сменя този венец и да сложа други два 32/22 + башгард?
Съжалявам за безбройните въпроси който задавам .но не искам пак да си купуван нещо което после да си го завирам в г''а!

Хапселютно ДА! :agree: :)
Аватар
biker-kj

Рейтинг: 1941

Мнениеот bikerider » Чет Мар 27, 2008 12:55 pm

:agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот biker-kj » Чет Мар 27, 2008 3:46 pm

Така и така има тема за Холотех 2 и ,за да не отварям нова да ви попитам дали това средно : http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 03&lang=2&
е съвместимо с курбели Сейнт? :D
ПС.Вообще не съм наясно със стандартите на FSA ,но ще ме извинявате! :beer:
Аватар
biker-kj

Рейтинг: 1941

Мнениеот stroker » Пон Мар 31, 2008 9:38 am

biker-kj написа:
stroker написа:@kotka12 Не съм се набутвал,защото само бях спечелил аукциона за тях и можех да ги купя за 115долара+40долара доставка,което си е оферта за нови шимано сейт 2008 курбели!Да беше казал по-рано нямаше никакав проблем да ги купя за някой от форума,но никой не прояви желание.

Хапселютно ДА! :agree: :)

Сега гледам в сайта на шимано и там срещнах че за shimano FC-M800-1 Chainring sizes: 34/38/41/42/43/44/46T дали имат в предвид че това са възможните единични венци или имат в предвид всички въможни?
Последна промяна stroker на Пон Мар 31, 2008 9:47 am, променена общо 1 път
stroker

Мнениеот Admin » Пон Мар 31, 2008 9:43 am

Това са възможностите за единични венци, предлагани от производителя. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Назад към Веломеханик