Предна дискова спирачка на Drag One

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Предна дискова спирачка на Drag One

Мнениеот sepuko » Пон Мар 24, 2008 1:26 am

Здравейте,

От седмица имам чисто нов Drag One с алуминиева рамка и съм изключително доволен. Бих желал да знам дали може да се монтира дискова спирачка на предното колело. Например този комплект . Доволен съм от колелото и сега, просто бих желал да знам за в бъдеще, ако евентуално тези спирачни възможности се окажат недостатъчни.
Save the planet, ride a bike!
http://blog.sepuko.org/?p=4#more-4
Аватар
sepuko

Рейтинг: 1200

Re: Предна дискова спирачка на Drag One

Мнениеот sando g » Пон Мар 24, 2008 10:36 am

sepuko написа:Здравейте,

От седмица имам чисто нов Drag One с алуминиева рамка и съм изключително доволен. Бих желал да знам дали може да се монтира дискова спирачка на предното колело. Например този комплект . Доволен съм от колелото и сега, просто бих желал да знам за в бъдеще, ако евентуално тези спирачни възможности се окажат недостатъчни.

Има две неща , които са ти нужни да монтираш дискова спирачка:
-Уши за диск на вилката
-Главина за диск
Ако ги нямаш , не можеш да монтираш дискова спирачка . Най-вероятно знаеш какво са уши за диск и главина за диск , провери , кажини и тогава да ти дадем по-изчерпателен отговор. :)
[img]http://userbars-bg.com/uploads/Спорт/truvativ%20user%20bar.png[/img]
Аватар
sando g

Рейтинг: 1562

Мнениеот InverT_BikeR » Пон Мар 24, 2008 11:00 am

Хмм...
Той, че няма главина за диск няма, но и за вилката не съм сигурен, защото на снимката която гледах в един електронен магазин вилката нямаше уши за диск... :crap:
ето тази снимка гледах :
Изображение
Моя съвет е обаче даже и да има уши за диск да не и слагаш на тази вилка дискова, защото ще се усуче веднага...
Сабери си пари първо за вилка, ако решиш да си правиш подобрения по колелото, а после спирачка :) . Например Sr Suntor XCM е в пъти по-добър от този ZOOM. XCM мисля, че се въртеше около 80 лева :)
Успех :)
Аватар
InverT_BikeR

Рейтинг: 1097

Назад към Веломеханик