Странни звуци при Marzocchi АМ SL '06

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Странни звуци при Marzocchi АМ SL '06

Мнениеот Capoeira » Вто Мар 25, 2008 11:45 am

Преди да започенте да ме "храните" прочетох вече всички теми в FAQ претърсих форума два пъти, но нищо.
Та проблема е следния при леки или единични натискания на вилката не се чува нищо нехарактерно, но при последователни такива или някое по-голямо препятствие се чува едно джваджкане, няй-много се появява кота се напъна да въртя бързо за малко тогава с всяко натискане на педалите се чува двакане от двата крака. От това което частично е споменато в някой теми е че може маслото да е малко и да се изпомпва ня моменти цялото в горната камера, обаче тя вилката е нова практически е на по-малко от 50км и то спокойно каране.
Някой с АМ3 06 или 07 дали забелязва подобни звуци и дали въобще са нормални, защото още като си взимах вилката знаех че МЗ са малко шумнички но джвакането е доста силно направо ако някога ми се прецака средното може и да не го чуя от вилката.
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Мнениеот ddevil » Вто Мар 25, 2008 2:14 pm

Аз съм с АМ2 06 и джвакането си е сравнително на ниво, но не ми е правило толкова впечатление, колкото чаткането. Тва е чаткането, което се чува при сгъване на вилката, ако и при теб е така, както при мен - какво ли не мислих да се промени и/или да се махне и нищо. Единствено за момента хипотезата ми е, че когато вилката се сгъва - пружината се сгъва и тъй като няма водач, който да не й позволява да се усуква настрани - единствената подобна функция я извършва кракът, в който е. И при това сгъване -> пружината се усуква и се удря във вътрешната стена на крака и от там може да се чува чаткането. Преди години бях видял един разглобен Rock Shox и при него този "проблем" беше оправен като върху пружината имаше един гумен "кожух", който намаляваше/спираше звука от този удар м/у пружина/крак.
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Мнениеот Capoeira » Вто Мар 25, 2008 2:26 pm

Чаткане не съм чувал още ама преди време на един Сънтур го имах и го премахнах като върху пружината навих две ролки тънка(важно!!) тефлонова лената за ВиК и така пружината имаше вече тефлонова обвивка и престана да чатка за годниа две.
Мерси че сподели поне впечатления, значи да не се притеснявам от джваджкането и да си го карам спокойно със слушалките на главата :D
Аватар
Capoeira

Мнениеот тучо чучо » Вто Мар 25, 2008 2:32 pm

AM SL е с въздушна пружина и при нея не може да има тракане от метална такава.
Това джвакане е от преминаването на маслото през хидравличните клапи. Не трябва да се притесняваш от този шум.
Аватар
тучо чучо

Мнениеот Teodor40 » Вто Мар 25, 2008 7:21 pm

Обаче не е зле след месец(зависи, колко често караш) да си смениш маслото с което се е разработвала вилката :) Само споменавам, защото гледам май не си карал преди с хидравлика. И тази не я отваряй да навиваш нищо :D
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот ZL0Z » Вто Мар 25, 2008 7:30 pm

Дам
ZL0Z

Рейтинг: 1269

Мнениеот Capoeira » Вто Мар 25, 2008 10:45 pm

вече я покарах доста и току що смених маслото, махнах ограничаващите втулки и вече е 150мм ...
И малко доуточнение вилката съм написал пределно ясно AM SL '06 няма ама нищо общо с All Mountain SL по скоро е аналог на All mountain 3 без нито АТА нито TST само рибаунд и две въздушни и една метална пружина.
Аватар
Capoeira

Назад към Веломеханик