Рамка до 900 лв

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Рамка до 900 лв

Мнениеот sando g » Вто Мар 25, 2008 5:56 pm

Та така ... дойде време добрия твърдак да си замине и да отидем на нещо меко . Лошото е че съм изключително ограничен и с 900 лв няма да намеря ИСТИНСКИ фреймсет за спускане . За сега съм се спрял на РАМ АМ. Някой карал ли е тази рамка и какво мисли за нея като за рамка за спускане ? И какво друго мога да си намеря до тези пари като да кажем че като си взема някоя рамка баш за спускане ще трябва да си взема и вилица , защото сега съм с ПАЙК ?
Предварително благодаря !
[img]http://userbars-bg.com/uploads/Спорт/truvativ%20user%20bar.png[/img]
Аватар
sando g

Рейтинг: 1562

Мнениеот Greg Minaar » Вто Мар 25, 2008 6:03 pm

Геометрията на АМ не е много за ДХ,челния ъгъл е доста голям и има склонност да "рита" карача и да литнеш през кормилото..но като за начинаещи става :) За 900 лв защо не си вземеш нещо втора ръка ?
Greg Minaar

Рейтинг: 1200

Мнениеот HellBurn » Вто Мар 25, 2008 6:14 pm

А замислял ли си се да посъбереш още малко пари до началото на май, когато ще започне активното каране? Дотогава ще си караш твърдака, както си го карал досега ;)
ПП Само предлагам, да не кажеш, че ти казвам какво да правиш
₣®ËÉŘĭĐę
Аватар
HellBurn

Рейтинг: 1141

Мнениеот dibo92 » Вто Мар 25, 2008 6:17 pm

Ами защо не погледнеш dragomir dh factori?Не надвишава бюджета с много. :)
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Мнениеот Prodigy_FeN » Вто Мар 25, 2008 6:29 pm

dibo92 написа:Ами защо не погледнеш dragomir dh factori?Не надвишава бюджета с много. :)

dibo92 - Пиши по грамотно! А по въпроса, Factory DH не надвишава бюджета с много, но пък няма пари за заден аморт. По скоро бих ти предложил да си вземеш Ram FR , Ram DHX , втора употреба! Има страхотни обяви за Ram-ove от новите като тeзи двете --> http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=34988 ; http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=34856
Аватар
Prodigy_FeN

Рейтинг: 969

Мнениеот Greg Minaar » Вто Мар 25, 2008 6:49 pm

Prodigy_FeN написа:
dibo92 написа:Ами защо не погледнеш dragomir dh factori?Не надвишава бюджета с много. :)

dibo92 - Пиши по грамотно! А по въпроса, Factory DH не надвишава бюджета с много, но пък няма пари за заден аморт. По скоро бих ти предложил да си вземеш Ram FR , Ram DHX , втора употреба! Има страхотни обяви за Ram-ove от новите като тeзи двете --> http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=34988 ; http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=34856

А знаеш ли,че DHX-а е пукан ?

п.п. Извинявам се за :offtopic: - а :agree:
Greg Minaar

Мнениеот dibo92 » Вто Мар 25, 2008 6:49 pm

Леле,колко се чудих дали не беше с "y". :confused: Извинявам се.А защо реши,че бюджета трябва да включва и шок?Автора не е казал подобно нещо. :)
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Мнениеот Greg Minaar » Вто Мар 25, 2008 6:56 pm

dibo92 написа:Леле,колко се чудих дали не беше с "y". :confused: Извинявам се.А защо реши,че бюджета трябва да включва и шок?Автора не е казал подобно нещо. :)

Човека още в 1-вия пост каза,че иска frameset,а Factory-то ще му излезе доста по-скъпо от 900 лв.. в най-ефтиния случаи 1400лв :agree:
Greg Minaar

Мнениеот kuzmi4a » Вто Мар 25, 2008 7:05 pm

да Рама е добар избор за твоя бюджед а относно до I need money тези неща които продава са само на картинка по добре хи4 не си гоби времето с него след 4 4аса уговорки недомлавки и овартания стана ясно че само ши чеше езика във форума сори за :offtopic: но ми писна както на мен така и на други хора който се опитват да закупят нещо от форума все пак благодарско на малкото сериозни хорица от който сам доволен от закупеното :beer:
Аватар
kuzmi4a

Рейтинг: 1140

Мнениеот Prey » Вто Мар 25, 2008 7:18 pm

Хората си копуват Scott Nitrous за 600 кинта с боя като слънце а вие Фактори та фактори.

Наистина не е зле да следиш пазара защото изкачат много добри оферти ;) :dunno: :D :^: :idea: :) :agree: :popcorn: :crazy: :beer: :bigeyes: :rofl:

:confused:
:stupid:
Аватар
Prey

Рейтинг: 1812

Мнениеот (•̪●) » Вто Мар 25, 2008 7:31 pm

HellBurn написа:А замислял ли си се да посъбереш още малко пари до началото на май, когато ще започне активното каране? Дотогава ще си караш твърдака, както си го карал досега ;)

и аз ти предлагам това , после поне ще се радваш на нещо което няма да смениш скоро . :agree: . Аз бих избрал Ram FR от новите ! (за тия пари приблизително ) :beer:
Nitrous 10 НИКОГАА имал съм такава пръчка , ако искаш да се развиваш не си зимай скот :agree:
това е моя съвет
SYNDICATE BOURGAS
Аватар
(•̪●)

Рейтинг: 1502

Мнениеот brokicho » Вто Мар 25, 2008 7:42 pm

Понеже попита за РАМ АМ, а както виждам не са ти написали нищо конкретно, ще се опитам да те ориентирам за тази рамка, поне малко. :)
Та това е много добра рамка, с оглед предназначението й (АМ - All mauntain или ендуро, мисля, че се припокриват стиловете, но да не навлизаме в темата) Имал съм възможността да я карам доста дълго време и то с два коренно различни шока, и в двата случая рамката работеше добре, различно но добре, следователно и да я избереш с по-евтин шок няма да ти е особено голям проблем, зависи от това, какво търсиш при работата на "задницата" тук идва голямото НО тази рамка не е подходяща за спускане и сериозен фриирайд. Аз съм я карал доста по не предназначение и запазих цялостта и, след като я продадох новия собственик също, до колкото знам я кара доста агресивно и все още мисля, не се е оплакал. Но пак ти казвам не е предназначението й това което ти искаш, ако желаеш да я караш по леко - преходи с изкачвания и не много натоварващи спускания няма да има никакви проблеми и ще си доволен, но за агресивни дисциплини, никой не може да ти гарантира до къде ще издържи все пак и в наименованието и пише за какво е предназначена. Колкото до геометрията й дали тя е подходяща не мога да ти кажа, нека се изкаже някой който знае повече. Аз съм карал 17ти "размер" и ми е била удобна както за въртене, така и за спускане, карал съм я с много къса лапа.
Знам, че има някаква, подобрена, усилена, кобилица за тази рамка, която я правела по-подходяща за по-агресивно каране, но нищо повече не мога да ти кажа.
Дано поне малко съм ти бил полезен.
За скот също може да поразпиташ и провериш като цени, сега съм със скот октан фр той вече си е по-агресивно насочена рамка, нитроса, за който ти споменаха също е подходящо фр колело.
:offtopic: иии какъв ферман стана :)
Моля, извинете ме за допуснатите правописни грешки!
brokicho

Рейтинг: 1735

Мнениеот Prodigy_FeN » Вто Мар 25, 2008 7:43 pm

Junkata продава рамка Dragomir Factory DH с шок X-Fusion Vector RPV (стария модел) за 500лв.! Продава и вилка DNM Volcano за 300лв.! Следователно за 800лв. можеш да имаш истински DH байк. ;) :beer:

@Greg Minaar

Незнаех, че DHX-a е пукан! Незнам защо uki пише в обявата си за продажба, че рамката е в отлично състояние! Следователно и него ще го включа към некоректните. :D :bowdown: ;)
Аватар
Prodigy_FeN

Рейтинг: 969

Мнениеот sando g » Вто Мар 25, 2008 8:42 pm

brokicho написа:

Mерси много човек ! Яко ми помогна , а относно шока май ще е някой пружинен , ще видя .
пп.Карам само фрирайд и спускане , никакви изкачвания !
:D
Едит-Емзо мерси много ! А относно отрицателните черти - като всяка друга мека рамка . Ще помисля още но най вероятно до месец или два ще съм на АМ-а .
Последна промяна sando g на Вто Мар 25, 2008 9:20 pm, променена общо 1 път
Аватар
sando g

Мнениеот EmZo » Вто Мар 25, 2008 9:14 pm

Нека и аз вметна малко впечатлния от РАМ АМ. Карам такава, от не много време, но все пак толкова, че да имам по-задълбочена представа за работата и. Рамката ми е размер 18, висок съм около 182см, тежа 75-77кг. Карам я със Maniutou Swinger 4way на 150 ход, с пружина 600 lbs.

Карам доста нагоре, а надолу не и спестявам тормоз. Избирам сравнително агесивна линия, с повече камъни и неравности. Скокове в движение, не много големи, нещо от сорта на 0,8 до метър с добра попивка и то рядко. Изключително съм доволен от работата на окачването. Качвал съм се на РАМ-FR 07, със Manitou metel RP и смятам, че АМ-а ми обира много по-приятно малките неравности. Относно големите, също нямам забележка.

Като здравина до сега не съм имал проблеми. Като отрицателни черти на рамката бих откроил факта, че при спиране задницата се разгъва и тежестта на тялото тръгва напред. Това аз го преодолявам отчасти, като при самото натискане на спирачките се дръпвам още малко назад, като противотежест. Друга отрицателна черта е, че при педалиране окачването отзад си се сгъва и се губи доза ефективност. Това до голяма степен се коригира с амортисьор с платформа, както е при мен, или със заключване.
Като цяло съм много доволен от рамката и смятам, че до голяма степен отговря на потребностите за каране.

Както не веднъж ти казаха, рамката не е проектирана специално за спускане така, че ако смяташ да се отдадеш изцяло на тази дисциплина, наистина не е зле да се замислиш за нещо друго.
Изображение
Аватар
EmZo

Рейтинг: 2000

Мнениеот Shady™ » Вто Мар 25, 2008 9:20 pm

(•̪●) :bigeyes: :crazy: :rofl: :bowdown:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот did » Вто Мар 25, 2008 9:22 pm

EmZo написа:Нека и аз вметна малко впечатлния от РАМ АМ.
...
Като отрицателни черти на рамката бих откроил факта, че ...

а за височината на средното какво ти е мнението?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот codename47 » Вто Мар 25, 2008 9:25 pm

:offtopic:
@(•̪●) интересно ми е защо ти е такова мнението за Нитроса и ако можеш сравни работата му с някоя друга рамка. Питам от интерес, не с цел заяждане :agree:
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот (•̪●) » Вто Мар 25, 2008 9:33 pm

Ми не е рамка за дх , "дънил" съм я многократно писна ми и я селнах. Определено рамка която прави 150 мм ход при настройка за атака не е дх рамка , който не е съгласен трябва да е луд не че имам нещо лично към теб , но съм имал такава пръчка и определено не ми харесваше :beer:
поздрави (•̪●) :)
SYNDICATE BOURGAS
Аватар
(•̪●)

Мнениеот codename47 » Вто Мар 25, 2008 9:37 pm

да, ясно, не в верно за ДХ. :agree: , :beer:
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот EmZo » Вто Мар 25, 2008 11:56 pm

did написа:а за височината на средното какво ти е мнението?

Смятам, че определено ще по-добре да е малко по-ниско, но аз не съм срещал серизони проблеми, породени от височината му и за това не се сетих да пиша.

Да се има предвид, че преди съм карал Behemoth (на който съм развил по-голяма част от уменията си до сега), който също е с височко средно, даже слагайки малко по-дълъг шок от необходиомо аз го вдигнах още така, че нямам практически опит за сравнение на колело с по-ниско средно.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Editor » Сря Мар 26, 2008 10:25 am

(•̪●) написа:
HellBurn написа:А замислял ли си се да посъбереш още малко пари до началото на май, когато ще започне активното каране? Дотогава ще си караш твърдака, както си го карал досега ;)

Nitrous 10 НИКОГАА имал съм такава пръчка , ако искаш да се развиваш не си зимай скот :agree:
това е моя съвет

:rofl:
1: Пиши така ,че хората да може да ти разбират изречението от първото прочитане
2: Айде да не започваме религигиозни спорове , ама по тая логика всеки които кара RAM е ПРО и продължава да се развива прогресивно ? :rofl:
А по темата:
Аз няма да ти препоръчам нищо , защото до тук те затрупаха с глупави предложения за по 700-900 лева.Най-смисленото нещо което можеш да направиш , е да си продадеш рамката и да събираш пари още няколко месеца !
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот InverT_BikeR » Сря Мар 26, 2008 10:26 am

Ако още се чудиш може да минеш през Иван, защото видях, че си от лозенец и няма да ти е проблем :)
Гледам там от няколко седмици има един Giant стар модел, но според мен е по-добре от Drag .. (лично мое мнение сега не ме плюйте заради това) До колкото си спомням цената се въртеше около 700 лева със средно и курбели, шок и той си има вграден водач в рамката ;)
Успех :)
Аватар
InverT_BikeR

Рейтинг: 1097

Мнениеот (•̪●) » Сря Мар 26, 2008 12:37 pm

Editor написа:Най-смисленото нещо което можеш да направиш , е да си продадеш рамката и да събираш пари още няколко месеца !

Не мисля така , най-смисленото е да си кара това докато събере и да го продаде точно преди да си вземе другото . :agree:
Имах предвид само Nitrous , за High Octane и Octane нищо не съм казал . ;)
SYNDICATE BOURGAS
Аватар
(•̪●)

Мнениеот URNEST » Сря Мар 26, 2008 3:38 pm

Не съм наясно за сега, но помня преди време Scott High Octane 04 с шок Wsinger 4-way се продава нови за ~1000лв. Но това може би се отнася само за старите модели, които е възможно да са изчерпани вече.
Относно Рам АМ си мисля, че би издържала доста тормоз. Предвид, че досега си бил с твърдак, който е издържал на карането ти предполагам Рам Ам ще го понесе, дори ще се чустваш и по-добре с нея, по отпуснат. Съмнявам се че дори и да имаш ДХ рамка ще я караш както подобава (поне в началото) предвид това, че си свикнал с твърдак.
За малко повече пари можеш да се уредиш и с Рам ФР от предишни години. Дори сега една бройка се подвизава в пазара.
Аватар
URNEST

Мнениеот sando g » Сря Мар 26, 2008 5:42 pm

InverT_BikeR написа: Giant стар модел, но според мен е по-добре от Drag ..)

Божеееееееее.... :crap:
По темата - високо средно не ми е проблем . Рамката си още няма да я продавам , защото просто няма да издържа 2 месеца без да карам.Мерси на всички които са писали смислени неща във форума ! :) :agree:ю
Едит-Ърнест , мерси много ! :D
Аватар
sando g

Мнениеот gjfts » Сря Мар 26, 2008 8:34 pm

в Байк центъра гледах нитрос с фокс за 980 май не е зле
Light that shit Smoke that shit Pass that shit
gjfts

Рейтинг: 1053

Мнениеот MAN6 » Сря Мар 26, 2008 8:48 pm

извинявам се, но не четох всички писания по темата..
ако не търсиш НОВА рамка, то в магазина на Иван "каймата" в момента се продава GIANT ATX DH рамка за 6-700лв, към която има водач, курбели...
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот InverT_BikeR » Чет Мар 27, 2008 12:11 pm

sando g написа:

кажи ми сега какво си недоволен :dunno: аз си имам мнение и го изказвам, какъв ти е проблема :dunno:
Един приятел спука фактори на челото са два месеца... драгаджийте бяха насрали заварката и рамката се сцепи. Смениха му я, това добре. Обаче рамката, която му дадоха, беше нешо скапвана презаварявана и пребоядисвана.. но просто на него не му се занимава да се разправя и ще я кара докато не я счупи..
Имам си някакви причини и основания за всяко нящо което пиша, така, че не ми прави забелешки. :(!:

МАНШ :agree:
Аватар
InverT_BikeR

Рейтинг: 1097

Мнениеот sando g » Чет Мар 27, 2008 5:10 pm

InverT_BikeR написа:
sando g написа:

кажи ми сега какво си недоволен :dunno: аз си имам мнение и го изказвам, какъв ти е проблема :dunno:
Един приятел спука фактори на челото са два месеца... драгаджийте бяха насрали заварката и рамката се сцепи. Смениха му я, това добре. Обаче рамката, която му дадоха, беше нешо скапвана презаварявана и пребоядисвана.. но просто на него не му се занимава да се разправя и ще я кара докато не я счупи..
Имам си някакви причини и основания за всяко нящо което пиша, така, че не ми прави забелешки. :(!:

МАНШ :agree:

Човек , извинявам се ! Чак сега разбрах какво си имал предид , а преди си мислех , че искаш д кажеш , че драг е по-добре ! Мерси , мерси !
Аватар
sando g

Следваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд