Застраховка

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Застраховка

Мнениеот HouseNation » Чет Мар 27, 2008 6:02 pm

Да попитам за застраховките че хич не съм на ясно , ако си чупя нещо кво стаа ? получавам ли пари :^: на 15 години съм ...
Аватар
HouseNation

Рейтинг: 998

Мнениеот Alpina » Чет Мар 27, 2008 7:45 pm

Защо ли ми се струва, че бъркаш понятието "гаранция" със "застраховка" поради простата причина, че велосипеди не се застраховат.

И НЕ, не получаваш пари ако си чупиш нещата, ами ти ги сменят, ако причината в счупването е дефект, но не и когато това е било целта ти.

Негличък ми се струваш :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот HouseNation » Чет Мар 27, 2008 8:10 pm

не бях разбран ,още по любопитен съм :D имах предвид ако си чупя крак или ръка :D :D
Аватар
HouseNation

Мнениеот Reactor » Чет Мар 27, 2008 8:14 pm

HouseNation написа:не бях разбран ,още по любопитен съм :D имах предвид ако си чупя крак или ръка :D :D

В такава ситуация получаваш гипс и то в най добрия случай.Застраховката евентуално,зависи все пак каква и за какво е,може да покрие разноските по транспортиране и лечение.
Последна промяна Reactor на Чет Мар 27, 2008 8:24 pm, променена общо 1 път
Аватар
Reactor

Мнениеот HouseNation » Чет Мар 27, 2008 8:23 pm

Ем един приятел си беше чупил ръката и застраховка няква от даскало и ХОП 100 лева :D
Аватар
HouseNation

Мнениеот Antares » Чет Мар 27, 2008 8:44 pm

Пожелавам ти никога да не ти се налага да взимаш такива пари!
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот pibsi » Чет Мар 27, 2008 8:45 pm

HouseNation написа:Ем един приятел си беше чупил ръката и застраховка няква от даскало и ХОП 100 лева :D

ъъъъ не застраховката НЕ СЕ ДАВА на ръка а се издават бележки простотии и всичко общо взето когато ти сложат гипс (гипсовият ботуш в пирогов е 20 пари) не плащаш нищо лекаря (болницата) получава парите от застрахователя + застраховката от даскало важи само за територията на училището ама застрахователите не се занимават мн мн и направо плащат на болницата НЕ НА ПАЦИЕНТА . На пациента не се плаща нищо на ръка ,щото сети се че за счупена ръка ако ти плащат по 100 лева секи ден че си трошиш ръката . :rofl: Абе с 2 думи на тебе нищо не ти плащат на ръка. И застраховка за планинско колоездене няма . Има планинска но изрично пише че не включва планинско колоездене . Но за счупванията застраховките са : Медицинска , Злополука , Планинска и Живот
Аватар
pibsi

Рейтинг: 1105

Мнениеот yahutu » Чет Мар 27, 2008 9:03 pm

дай щи дам 20лв да ти чупя ръката никога не сам пробвал :)
Flesh Bike Team :finger:
Аватар
yahutu

Рейтинг: 1089

Мнениеот pibsi » Чет Мар 27, 2008 9:17 pm

yahutu написа:дай щи дам 20лв да ти чупя ръката никога не сам пробвал :)
Ще откажа ;)
Аватар
pibsi

Мнениеот Ozzie » Чет Мар 27, 2008 10:48 pm

Antares написа:Пожелавам ти никога да не ти се налага да взимаш такива пари!

Принципно си прав.
Но пък си зависи и от травмата.
Преди две години от едно нищо и никакво Fractura radii dextri in loco typico от което не мисля, че ще ми останат някакви последици получих от обезщетението + застраховката една прилична четирицифрена сума. Все пак си беше и трудова злополука.

Което пък не искам да се разбира като съвет към тук пишещите пубертети да тръгнат да си чупят кокалите!
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот MaN1aK » Чет Мар 27, 2008 11:10 pm

Аз пък да спомена,че като се потроших целия и застрахователите ми бяха казали,че не зависило от това колко неща си си чупил и това значи,че повече пари ще ти дадат.2007 началото си бях чупил ключицата и ми дадаха 150 лв.,а за тази дет се бях изпотрошил целия 100 лв. и не можах да разбера каква беше причината... :(!:
Вие какво мислите по въпроса ?
MaN1aK

Рейтинг: 1999

Мнениеот Black_Rider16 » Чет Мар 27, 2008 11:34 pm

Ами това България е уникална държава! Аз си счупих дясната бедрена кост близо до ябълката, след тва в Алианц ме разхождаха до лекарите за най-различни бележки и след месец ми дадоха 100лв събрах си още малко и си купих броня за тяло!
Black_Rider16

Рейтинг: 1200

Мнениеот pibsi » Чет Мар 27, 2008 11:58 pm

зависи от застрахователя от застраховката и застрахователната премия ;)
Аватар
pibsi

Мнениеот Admin » Пет Мар 28, 2008 12:08 am

pibsi написа:зависи от застрахователя от застраховката и застрахователната премия ;)

Точно така! Застрахователната материя е доста обширна, а тук се опитвате да търсите кратки отговори...
Има различни видове и подвидове застраховки с различни условия.
Така например планинската застраховка покрива разходите до определена сума за спасяването/изнасянето ви при инцидент в планината.
Застраховките злополука са свързани с изплащането на определена сума при настъпване на застрахователно събитие, което може да е както някакъв вид травма, така и смърт. Застраховката може да е само за увреждания, но без смърт; може да е и само за смърт; може и за двете.
Освен това при някои застраховки злополука се покриват само медицински разходи до определена сума - за болничен престой, изследвания и т.н. При други може освен тях да се изплаща и обезщетение. Пре трети пък може да е предвидено само обезщетение, без медицински разходи.
Разбира се, има и различни начини за определяне на обзещетението, за изплащането му и т.н., и т.н. Затова общ отговор на въпроса в тази тема няма. Ако държиш да се запознаеш по-подробно със застраховките, намери си застрахователен агент, кажи му какво искаш да получиш като условия и той ще ти обясни може ли, не може ли и каквото друго е необходимо.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот pibsi » Пет Мар 28, 2008 12:28 am

Аз от моята застраховка съм мн доволен "Злополука" - 90 лева като не дай си боже ако стане нещо 1500 лева транспорт разходи 500 медицински :) евала на хората тфа е мн удобно в планината недай боже да паднеш изкарването с ратрак е най-скъпо след хеликоптера
Тоест за 12 месеца 90 кинта и не се безпокоя за нищо относно финансови разходи в планината . :^:

Абе правете застраховка да си нямате ядове че е мн скъпо особено транспорта !!!

Абе не че нещо, ама ползвай бутона "Edit"!
:tongue:
Аватар
pibsi

Мнениеот outfaced » Пет Мар 28, 2008 8:11 am

за да стане и темата малко по конструктивна ... може ли някой от запознатите да каже какъв тип застраховка и евентуално при кой застраховател има смисъл да се направи, когато става дума за МТБ?
Самата планинска застраховка май беше 20-30лв., но тя явно покрива само разходите по спасяването и то до определена сума ...

Не ми и ясно и какво се покрива на тоерия от здравната каса (макар че ми е ясно, че едва ли може да се разичта особенно на това) ...

Тая застраховка "Злополука" нещо универсално ли е или само за планината?

Аз съм се трошил преди време с кола, но тогава ми правиха 2 гипса и 1 седмица бях в Горна Баня с операция и после рехабилитация не платих и стотинка ? :dunno: ... идея си нямам как стана така
Аватар
outfaced

Мнениеот MIRO A » Пет Мар 28, 2008 8:27 am

Виж са има училищна застраховка, но трябва счупването (злополуката) да е станала в даскалото и да си с гипс не по-малко от 2 седмици, за да получиш кинти. Иначе от други застраховки (поне на някои фирми) може да получаваш по ххлв. на месец за някакви трайни увреждания или някакъв % инвалидност (промерно не можеш да си свиеш пръста докрай и ти се водат 20% инвалидност на пръста и ти дават кинти). НО ВСЕ ПАК НЕ СЕ СТАРАИ ДА ВЗИМАШ ТАКИВА ПАРИ. На 15 ще ти трябва здравето.
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот paluk » Пет Мар 28, 2008 9:58 am

Най-добре го питай къде е направена /фирма/ застраховката и щом те задоволяват 100те лева прави си и ти там и се трепи на воля! :idea:
Сериозно:Просто проучи всички застрахователни компании, които предлагат този вид застраховка и сравни условията им! Консултирай се и с родителите ти! :D
Аватар
paluk

Рейтинг: 1133

Мнениеот Admin » Пет Мар 28, 2008 9:58 am

Пак ще повторя, че е най-добре да се отиде при застрахователен агент (по възможност такъв, който работи и с повече от една компания) - на него това му е работата и ще ти обясни всичко, което те интересува.

Аз за момента поддържам постоянно единствено планинската си застраховка, за нея вече казах какво покрива.

Застраховка "Злополука" миналата година си бях направил за 3 месеца, но не съм я ползвал. Наскоро изхвърлих документите за нея и не си спомням всички условия, но със сигурност покриваше медицински разходи до определен размер, имаше и някакво обезщетение май, не съм сигурен.

Има и краткосрочни застраховки "Злополука", които се ползват при единични събития от типа на състезания, екскурзии и т.н. При тях е важно да се гледа дали покриват рискове точно от такъв тип, примерно при състезание застраховката трябва да покрива травми от спорт, защото при някои общи застраховки те могат да са изключени.

Да продължавам ли? Няма да стане по-ясно, защото нуждите на всеки може да са различни. Затова си има специалисти, при които отиваш и те те съветват. Дори пари не взимат! :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот SpoileR » Пет Мар 28, 2008 10:38 am

Admin написа:Да продължавам ли? Няма да стане по-ясно, защото нуждите на всеки може да са различни. :D

Нуждите са ясни:

ъ Сопот таЙп ъф иншурънС.
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот bikerider » Пет Мар 28, 2008 11:16 am

Admin написа:Затова си има специалисти, при които отиваш и те те съветват. Дори пари не взимат! :D

Да, ама трябва да си размърда задника :D
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот HellBurn » Пет Мар 28, 2008 11:37 am

От нашетоо училище миналата година ни караха, който иска да дава 2 лв и има застраховка. Счупих си ръката и получих 50 лева. Попитай класният ти, дали училището предлага тази услуга.
₣®ËÉŘĭĐę
Аватар
HellBurn

Рейтинг: 1141

Мнениеот did » Пет Мар 28, 2008 2:38 pm

HellBurn написа:който иска да дава 2 лв и има застраховка. Счупих си ръката и получих 50 лева. Попитай класният ти, дали училището предлага тази услуга.

:rofl:
Няма нужда да търсите застраховател за такава "услуга". Дайте на мене по 2 лева и после, на когото си счупи ръката, ще му давам 50 лева :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот HouseNation » Пет Мар 28, 2008 2:54 pm

did дигни малко офертата де :D :^:
Стана интересна тема :popcorn:
Аватар
HouseNation

Мнениеот bi » Пет Мар 28, 2008 3:25 pm

Добре нов въпрос, Коя застрахователна компания използвате? Доволни ли сте? Мнение и впечатления моля. :popcorn:
Шегата често е в резултат на интелектуална беднотия.
Жан де Ла Брюер
Аватар
bi

Рейтинг: 1513

Мнениеот pibsi » Пет Мар 28, 2008 4:51 pm

Доколкото знам от учебна година 2004/2005 министъра задължи застраховка злополука . Тази която е моята се води Злополука покриваща разходи и в планина => Планинска застраховка иначе и в даскало си имам от тая за 2 кинта .
А по въпроса коя компания използвам . "ЕвроИнс" засега съм доволен от тях :D слава богу не ми се е налагало да има ползвам ослугите ама и училищната и планинската ми е там . Та доволен съм от тях :D
Аватар
pibsi

Мнениеот Quiz » Пет Мар 28, 2008 4:57 pm

Не се заяждам, но как може да си доволен от някой за услуга, която не ти се е налагало да ползваш?
От Евроинс ти изпращат картички за празниците ли, що ли? :dunno:
Аватар
Quiz

Мнениеот pibsi » Пет Мар 28, 2008 5:13 pm

Една съученичка падна и си изкълчи ръката 1 ден след това в даскало дойде агент не еворинс , извикаха родителите и им платиха миналата година един приятел си счупи ръката пак веднага му платиха гипса ето това разбирам под доволен :)
Аватар
pibsi

Мнениеот Quiz » Пет Мар 28, 2008 5:17 pm

Така вече става по-ясно :) :agree:
Аватар
Quiz

Мнениеот Ozzie » Пет Мар 28, 2008 10:20 pm

Admin написа:... имаше и някакво обезщетение май, не съм сигурен. ...

Възможно е да има такова, ако си бил неработоспособен над определено време.
Един колега (явно от предвидливите) има застраховка "Злополука".
Не знам как точно, но скъса връзки на коляното. Тъй като беше в отпуск за временна неработоспособност (или с други думи в болнични) повече от 90 дни, застрахователите (ДЗИ) са му изплатили обезщетение около 1000 лв.
Въпреки, че са се опитвали да се правят на луди.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Следваща

Назад към Общ форум