ръкавици

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

ръкавици

Мнениеот joo » Сря Мар 26, 2008 6:49 pm

И така дойде време и за нови ръкавици.Сегашните, Scott DH Extreme, гръмнаха тотално. За цена, незнам, някъде около 60лв. Трабва да са удобни и се пак да се проветряват що годе добре, че лятото, в тез горещини... Тоя път съм се насочил нещо - Dakine, а от моделите на 661 Raji Black ми допада.
Тъи като не съм от София, няма как да видя на живо и да бутна (ръка да види око да пипне) и се допитвам до вас. Някакви впечатления... Ако може и някои друга снимчица като сте си ги сложили на ръцете :)
Мерси предварително :) :beer:
When We Ride...We Are Free
Аватар
joo

Рейтинг: 1330

Мнениеот Root_Youth » Сря Мар 26, 2008 7:18 pm

аз карам с фокс, за мен тва са най удобните ръкавици и са много здрави,дори и по ниските им модели. мойте са dirtpaw отгоре материята на пръстите е няква яка и проветрива,нямат излишни протектори, та моят съвет е FOX , поне по мое мнение и впечатление :^:
Аватар
Root_Youth

Рейтинг: 1195

Мнениеот Krismars » Сря Мар 26, 2008 8:14 pm

На мене лично Дакайн Кросс Х са ми адски удобни иприятни за каране. Само дето отдолу на пръстите има дупки за проветрение, които много бързо се разшириха, но при един приятел за около година няма разлика с новите, така че смятам, че е върос на вида на гриповете. Иначе за адски удобни, не съм се въргалял по земята много с тях, но са добри и засега издържливи. Даже си мисля, че при новите модели проблема е оправен /дупките/. За мене по-удобни ръкавци няма.
Аватар
Krismars

Рейтинг: 2000

Мнениеот MeTyYyY » Сря Мар 26, 2008 8:20 pm

FOX са една доста добра марка, от която лични впечатления ще имам след 1-2 седмици и ще имам по-богата база за сравнение от ръкавиците, с които съм карал. За момента аз бихте насочил към Thor изключителни ръкавици! Леки,проветриви и здрави ама много много здрави. Вече година карам и мотор и колело с тях. Изяли са падания, на които ръкавиците на други марки(Progrip,Dragomir,TLD...), които съм носил са издържали 3-4 падания, а тези са още здрави с единствено поражение че силикончето на показалеца се изтърка. Успех с избора :beer:
MeTyYyY

Рейтинг: 1647

Мнениеот InverT_BikeR » Чет Мар 27, 2008 12:21 pm

Нямам много богат опит, но ще те посъветвам да не си копуваш 661 comp много бързо се разшиха мойте. :crap:
говоря за този модел, мисля че се води 07
Изображение
когато аз си ги копувах бях с ограничен бюджет.. :crap: , но просто не си заслужава. Един приятел си ги взе 2 месеца преди мене, демек преди около 7-8 месеца и още не са се скъсали просто явно аз съм хванал някаква гадна пртида, защото се разшиха на втората седмица :V:
Аватар
InverT_BikeR

Рейтинг: 1097

Мнениеот bikerider » Чет Мар 27, 2008 12:57 pm

Dainese :hbang:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот KoLoEzDaЧ » Чет Мар 27, 2008 1:15 pm

Изображение

Зеленичките къртят :hbang2:
KoLoEzDaЧ

Мнениеот Greg Minaar » Чет Мар 27, 2008 2:17 pm

Drag са много луди ръкавици,не си взимай такива :agree:
Greg Minaar

Рейтинг: 1200

Мнениеот joo » Чет Мар 27, 2008 2:34 pm

И аз искам да си взема нещо Fox, Dainese (хем да ми се върже с корите) , но за тях трябва да отида до София. Предполагам при каймата има и Fox и Dainese.
When We Ride...We Are Free
Аватар
joo

Рейтинг: 1330

Мнениеот InverT_BikeR » Чет Мар 27, 2008 9:10 pm

KoLoEzDaЧ написа:Изображение

Зеленичките къртят :hbang2:

добре де обяснете ми как човек, който пише такива постове има 1280 рейтинг за 4 поста :dunno: :V:

joo написа:И аз искам да си взема нещо Fox, Dainese (хем да ми се върже с корите) , но за тях трябва да отида до София. Предполагам при каймата има и Fox и Dainese.

даинезе незнам дали има между другото..
ако някой е сигорен (МАНШ) може да каже има ли няма ли :) :beer:
Защотои мен ме интересува.. да ми се връвза с викинга :viking:
Аватар
InverT_BikeR

Рейтинг: 1097

Мнениеот Teodor40 » Чет Мар 27, 2008 9:41 pm

InverT_BikeR написа:даинезе незнам дали има между другото..
ако някой е сигорен (МАНШ) може да каже има ли няма ли :) :beer:
Защотои мен ме интересува.. да ми се връвза с викинга :viking:

Дайнезе при Иван няма. Има в Сити центъра, но не ти ги препоръчвам. Аз имам едни, малко запарват и отстрани се поскъсаха сравнително лесно. В най-скоро време ще излязат едни на Драг. Тествал съм ги и смея да твърдя, че са много добра изработка. По долната страна има доста силикон и държат да си е*** ****** :D
А и не вярвам да са много скъпи.
П.С. Може и да са излезли вече, не съм поглеждал ;)
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот axelmax » Чет Мар 27, 2008 9:54 pm

и а зси търся и ми препоръчаха

http://www.dimibike.com/product_info.ph ... ts_id=1020

кажете си мнението по отношението на здравина,протекция,и дали са удобни
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Teodor40 » Чет Мар 27, 2008 9:58 pm

axelmax написа:и а зси търся и ми препоръчаха

http://www.dimibike.com/product_info.ph ... ts_id=1020

кажете си мнението по отношението на здравина,протекция,и дали са удобни

Изглеждат културно, особено долната страна, но при логото материала, поне от снимката, ми се вижда запарващ. Може и само така да изглежда. Иначе пластмасите на дланта са интересна идея :) Колко е ергономично вече, само с тестване ще стане ясно.
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот bgvasilis » Нед Май 11, 2008 9:31 am

;) Попаднах на истинска находка SEDONA за 16лв. в Горна Оряховица :dunno:
bgvasilis

Рейтинг: 1180

Мнениеот rEsPeCT » Нед Май 11, 2008 10:04 am

bgvasilis написа:;) Попаднах на истинска находка SEDONA за 16лв. в Горна Оряховица :dunno:

SEDONA?! в кой по точно магазин ?!
Аватар
rEsPeCT

Рейтинг: 1058

Мнениеот bgvasilis » Нед Май 11, 2008 10:40 am

:beer: На светофара за Долна Оряховица
bgvasilis

Рейтинг: 1180

Мнениеот napster » Сря Май 14, 2008 9:26 pm

Dakine Cross X това е ръкавицата !!! Имам и Scott DH extreme това е ебати и некомфортната ръкавица сравнение с Dakine-a. Пробвал съм и 661 и TLD и Dragomir ама Dakine-a си е Dakine. Определено няма да сбъркаш с избора си.
Аватар
napster

Рейтинг: 1594

Мнениеот Teko_pitona » Сря Май 14, 2008 9:44 pm

един глас за Dakine cross x карам с такива от почти година,4000км,няколко падания и не са мръднали! Много добро проветряване,отлично пасват на ръката,адски удобни са и радват окото!
I ride my bike...down the hill...
Аватар
Teko_pitona

Рейтинг: 1220

Мнениеот GECKO » Сря Май 14, 2008 9:52 pm

Аз ползувам 661 Raji, Dakine Ventilator и FOX Incline. И за трите мога да кажа, че са адски удобни и много добре вентилирани. Fox-a ми е невероятно удобен, въпреки че е най-дебелия от трите. Няма много мрежички, но успява да не запарява и като цяло ми е най-комфортния. Raji-то е.... несравнимо. Това не е ръкавица, ами изживяване... всъщност и това не е, защото в рамките на 5 секунди бях забравил, че съм с ръкавици. Изключително тънки и ползуването им е дава +10 Dexterity :) Единствения косур към тях ми е че все още имам моменти в които усещам леко съпротивление, но... може да е защото не са се разработили напълно все още. Ventilator-a... диша. Мисля, че има прекалено много шевове по дланта, и това не винаги е приятно, но дланта е достатъчно мека а останалото от ръкавицата е повече от прекрасно изпълнено и като цяло съм доволен. Към момента единствените следи от износване, които имам от FOX-а е изтриването на гумираните... щампички на контакта с лостовете. Dakine-то е на същия хал, но сякаш му отне доста по-малко време да стигне до там, а Raji-то са доста нови все още и нямат следи от износване, но... матеряла на дланта изглежда обещаващо... мога да го сравня с нещо средно между кожа, средно дебел найлон но без минусите и с комфорта на памук. Между тези трите модела смятам, че не можеш да сгрешиш, но ако сега трябваше да си избера едни, с които да остана определено това ще са Raji.

:beer:
Аватар
GECKO

Мнениеот TOYAGA » Сря Май 14, 2008 11:45 pm

GECKO написа:Raji-то е.... несравнимо. Това не е ръкавица, ами изживяване... ако сега трябваше да си избера едни, с които да остана определено това ще са Raji.

:agree:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Daniel Panev » Чет Май 15, 2008 7:39 am

Имам наблюдения от употреба на Dakine Covert, Dakine White Knuckle, Dakine Cross X и 661 CG2. От съвсем наскоро притежавам и Dakine Defender, ама тях само съм ги мерил (като ми ги донесе куриера в офиса) и даже не съм ги занесъл в гаража при байка, та нямам впечатления от тях още.
Та по отношение на горните ръкавици - личното ми мнение е, че като качество на материалите и изработката Dakine водят с много пред 661, най-вече по отношение на шевовете и велкрото. Нямам претенции да съм видял много бройки, но при всички, които съм виждал, е било така. С Covert-а въртя, ходя на фитнес 3х седмично, пере се в пералнята всяка седмица и смело мога да кажа, че не е мръднала изобщо. За разлика от тях със 661 CG2 трябваше да карам не повече от 5 км за да останат следи от гриповете по дланта. Отделно шевовете ѝ са под всякаква критика...
Cross X-а ми е любимата ръкавица - като да са вземали моите мерки за размер M. Много ми е удобна и едновременно ти дава едно усещане за сигурност и защита без по никакъв начин да ти ограничава движенията.
Единствения проблем с Cross X-а и White Knuckle-а ми е, че е малко неудобно да ги носиш с по-дебел часовник (като мен).
В едно изречение: препоръчвам ти Dakine Cross X. Само не си спомням дали ти се вместваше в бюджета, но ако е с малко отгоре - мисля, че си заслужава.
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот codename47 » Чет Май 15, 2008 8:27 am

имам Dakine Defender-удобни са с изключение на долните пластмаси на дланта които са адски неудобни и ми изтриха гумата на ръкохватките-вариант е да се разшие и да се махне. Иначе много дишат и са готини на цвят.
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот Daniel Panev » Чет Май 15, 2008 8:32 am

Интересно ми е до колко са ефективни точно тия "протекторчета" на дланта при падане? Щото зимата няколко пъти се изплющях и контузиите ми бяха точно в тая област...
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот gurga4a » Чет Май 15, 2008 9:33 am

Аз карам 661 comp модел 2007 вече 2 години и мога да кажа че нямат грешка!
www.veterinar-bg.com
Sell:Fox vanilla fork
Аватар
gurga4a

Рейтинг: 1271

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд