стойка за топографска карта

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

стойка за топографска карта

Мнениеот JK » Пон Мар 31, 2008 12:06 pm

здрасти

търся да си купя въпросното приспособление
от тея дето се монтират на кормилото (виждал съм на живо само едно такова, беше на едни гърци), имат си 2 захващача за тръбата на кормилото и прозрачна плексигласова подложка м/у тях за самата карта, предполагам че ще има и някаква джаджа за закрепване на картата
ми т'ва е... изръчках познатите ми бг-онлайн магазини но не открих
ако някой има инфо къде се предлага такова чудо да помага :beer:

зарибен съм си по ориентирането и ми писва вече да вадя картите от знайни и незнайни джобове или висящи по врата ми други подобни когато ми се налага често да го правя
"Той трябва да отива непрекъснато все по-далече, там е единствената му страна"
Аватар
JK

Рейтинг: 1614

Мнениеот niggadick » Пон Мар 31, 2008 12:24 pm

Знам какво имаш в предвит и аз съм виждал страшно много обичайно са отдолу чантичка и капака е за карта - тука ги продават навсякъде , но аз живея в Чехия.Има един хранителен магазин "LIDAL" в който всяка седмица има някаква тема и има и други стоки - миналата беше за колела и имаше евтини ракавици , какски и твойта чантичка.Тази е с рибарски принадлежности
скайп: emil_a626
Аватар
niggadick

Рейтинг: 945

Мнениеот Trip-tfk » Пон Мар 31, 2008 1:38 pm

Привет JK.И аз се занимавам с ориентиране.Сигурно говориш за т.нар. планшет.В България не знам от къде може да си намериш :dunno: .Аз имам един за ски-ориентиране,дето го е правел баща ми и е много добър.Мисля с него да съм и на колко ориентирането.Иначе си бях направил един сам ,който се закача на кормилото,което също е добър вариант,но в момента немога да го намеря,за да ти кажа точно от какво е направен.Видях един планшет от грамофонна плоча,който също беше много добър. :)
Trip-tfk

Рейтинг: 1718

Мнениеот JK » Пон Мар 31, 2008 5:51 pm

еми то май сега като се замисля тая стока явно не би била особено популярна на свития ни български пазар така че е нормално да не мога да я открия в татковината :(
явно ще я търся от вън
@Trip-tfk ако се сетиш как е направена твоята стойка за кормилото сподели моля те, ще ми е интересно че може и на тоя вариант (направи си сам) да мина
иначе "планшет" аз казвам на това
Изображение
но в случая с колоезденето тоя вариант хич не ми е удобен
Аватар
JK

Мнениеот JK » Вто Апр 01, 2008 6:23 pm

един линк който ми попадна ако на някой му е интересно
бързо решение на въпроса с липсата на стойка
малко е аланкат но мисля че ще върши работа поне като временен заместител на нещо по-истинско
Аватар
JK

Мнениеот ilinkolov » Сря Апр 02, 2008 7:44 am

По подобен начин може да се закрепи един "клипборд" и ще получиш нещо достатъчно удобно :)
от всичко по нещо и от нищо достатъчно
Аватар
ilinkolov

Рейтинг: 1251

Назад към Общ форум