Пукане в шината

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Пукане в шината

Мнениеот tskiller » Вто Апр 01, 2008 7:27 pm

Незнам дали има някой като моя коварен проблем,но ако някои го е оправил да ми помогне и на мен....
Проблемат:Значи там кадето се поставя съмият нипел на сиицата в самата шина има много дразнещо пукане,шината е Mach1 Mad Disc 26“.Незнам,но може да е самата ламаринка на шината и тя да пука.От началото си мислех,че е главината,движението на веригата но не е от там(пука шината)Казаха ми,че ставало с каноколит да се залепи от страни но неискам да сасипвам шината.Това се получи само на задната.
Ето и за какво ви говоря ако някои не ме е разбрал-
[img]http://forum.mazdabg.com/user_pics/mad-disc[1].jpg[/img]
Аватар
tskiller

Рейтинг: 1156

Мнениеот hitar_potter » Вто Апр 01, 2008 8:07 pm

А малко по-грамотно да пишеш, можеш ли?
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот rarekin » Вто Апр 01, 2008 9:42 pm

@tskiller

Провери си дали всички спици на задната капла са натегнати правилно/добре. Според мен е възможно е да имаш разхлабени такива и от това да пукат ниплите/капсите когато се трият/разместват едни спрямо други. Ако проблема не се реши от това/не е това може да сложиш малко фина смазка или някакъв Loctite за резби (222,243)/друг подобен продукт на самите нипли, където контактуват с капсите. Хубаво е да е нещо със ниска/средна якост, за да позволява отстраняване при необходимост, а и да позволи на ниплата да се измества при много високи сили на усукване, за да не се усуква самата спица.
rarekin

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик