Имам едно триумене, моля помогнете

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот Krismars » Пет Апр 04, 2008 11:22 am

Твърдо РАМ-а. Това, че е скот не го прави с по-добър монтаж, дори рамката да е по-добра. За тези пари Рам-е с много по-качествен монтаж и като цяло е много по-добър. Другото в темата го казаха.
Аватар
Krismars

Рейтинг: 2000

Мнениеот mitakaman » Пет Апр 04, 2008 11:24 am

О, в магазина просто са те омайвали... НТ1 е в пъти по-добър велосипед от този... Колкото до вилките тази на рам-а както е без никакви екстри струва повече, от този хцр със заключване... Мисля че сам ще се сетиш защо ;)
Аватар
mitakaman

Рейтинг: 1977

...

Мнениеот uglyipl » Пет Апр 04, 2008 2:04 pm

mitakaman написа:О, в магазина просто са те омайвали... НТ1 е в пъти по-добър велосипед от този... Колкото до вилките тази на рам-а както е без никакви екстри струва повече, от този хцр със заключване... Мисля че сам ще се сетиш защо ;)

От всичките ви мнения до тук...най накрая май си избистрих, какво да е...
RAM HT1 DB, като в магазина попитам ...и ако не струва кой знае колко повече да ми сменят вилката с такава със заключване пак на RockShox...не знам кой модел трябва да е...ама се надявам да не е мноооого по скъпа...и в крайна сметка да се върже около цената на Scott-a.

Мда...друго си е кой си знае да ти даде акъл... :beer:
uglyipl

Рейтинг: 1260

Re: ...

Мнениеот Reactor » Пет Апр 04, 2008 2:32 pm

uglyipl написа:
mitakaman написа:О, в магазина просто са те омайвали... НТ1 е в пъти по-добър велосипед от този... Колкото до вилките тази на рам-а както е без никакви екстри струва повече, от този хцр със заключване... Мисля че сам ще се сетиш защо ;)

От всичките ви мнения до тук...най накрая май си избистрих, какво да е...
RAM HT1 DB, като в магазина попитам ...и ако не струва кой знае колко повече да ми сменят вилката с такава със заключване пак на RockShox...не знам кой модел трябва да е...ама се надявам да не е мноооого по скъпа...и в крайна сметка да се върже около цената на Scott-a.

Мда...друго си е кой си знае да ти даде акъл... :beer:

Добре дошъл в РАМ Обществото :beer: :agree:
Аватар
Reactor

Мнениеот uglyipl » Пет Апр 04, 2008 4:12 pm

Reactor написа:Добре дошъл в РАМ Обществото :beer: :agree:

Живот и здраве да си го взема, ще се "похваля"... :beer: :bowdown:
uglyipl

Мнениеот Pr3d4t0R » Пет Апр 04, 2008 4:27 pm

Относно вилката - RS Dart 2 има Lock-out и предполагам ще ти струва максимум около 60-70 лв. отгоре.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот uglyipl » Пет Апр 04, 2008 4:40 pm

Pr3d4t0R написа:Относно вилката - RS Dart 2 има Lock-out и предполагам ще ти струва максимум около 60-70 лв. отгоре.

Благодаря за инфото, вече ми е по ясно колко ще олекна...и ми се вижда поносимо...
uglyipl

Мнениеот bokicha » Пет Апр 04, 2008 5:06 pm

...Тичайййй.... :beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот botroid » Пет Апр 04, 2008 6:42 pm

На тоя Скот плащаш стотици левове отгоре, само заради марката му и това, че се води американско колело. Монтажа му не е нищо особенно и въобще не си заслужава парите.
Заключването на вилката е полезно нещо при катерене на баири. Като се изправиш да педалираш прав, вилката ритмично се сгъва и поема част от двигателното усилие и енергията която влагаш в задвижването на колелото. Като я заключиш, елиминираш "теча" на енергия и тя отива цялата където тряя.
Ако вилката няма заключване, известна работа върши и втвърдяването на хода, но това не е така ефективно както заключването, а и е досадна работа, преди всеки баир да я дървиш и после пак да я отпускаш :)
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот bodo » Пет Апр 04, 2008 7:31 pm

uglyipl написа:Е сега бях в един магазин ..и там ме хвърлиха в нов размисъл...
По добре било да си взема
ЕТО ТОВА Вместо HT1, дори и с дискови спирачки.
щото на това цената му отива на 850, малко повече от РАМ-а с дискови спирачки.
Един от аргументите беше, че тъй като се качвам в планината е добре вилката да се заключва, а тази на РАМ-а не се заключва. Освен всички приказки, за утвърдената марка...
Какво мислите Вие?!?
Заключват се и вилките на Drag Ontario и ZX5. Освен това скоростните механизми на Петицата са по-висок клас от тези на RAM. При drag-а са по-хубави шините, рамката е по-лека, а гумите са Continental Explorer 2.1, които на мен много ми харесват. Освен това модела който си показал на картинката е стар - новият има 2 варианта - с V-brake и дискове

http://screambikes.eu/product_info.php? ... cts_id=890

http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1461
Аватар
bodo

Рейтинг: 1995

Мнениеот Brave » Съб Апр 05, 2008 2:27 am

Според линковете, които си дал, скоростния механизъм на ZX5 е Аливио, на което трудно може да се постави определението "по-висок клас" спрямо SX4 - ката на РАМ-а, даже според повечето мнения, които съм чел, СРАМА-а е по-доброто решение в този ценови клас. Освен това, SL-М405 са комбинирани команди/лостчета, което за мен е много лош вариант, ако се предвижда ъпгейд на спирачната система, защото няма как да се сложи каквато и да е хидравлика, а по мое мнение, единствените механики, сравними с хидравличните спирачки, са Авид ББ7, които, въобще не работят добре със спирачни лостчета на Шимано, особено от ниските класове (без серво-уейв).
Brave

Мнениеот markata » Съб Апр 05, 2008 9:12 am

kotka12 написа:според мен ще е много зле
ако погледнеш Драг Дъ Бомб
взимай си ХТ1
евентуално говори с хората в БАС
още като го купуваш
да сменят ротора от 160 на 185 мм
и карай със здраве

:agree: :agree: Няма какво да му мислиш.
Аватар
markata

Рейтинг: 1072

Мнениеот Alek-mtb » Съб Апр 05, 2008 9:41 am

Пич отиди до Бас,говори с хората в магазина те ще ти обяснят всичко,ще ти отговорят компетентно на всички въпроси и ще ти предложат точната окомплектовка,която ще е подходяща за ръста,килограмите ти и стила ти на каране. ;)
I got hope....for dope!
Аватар
Alek-mtb

Рейтинг: 975

Мнениеот bodo » Съб Апр 05, 2008 10:57 am

Brave написа:Според линковете, които си дал, скоростния механизъм на ZX5 е Аливио, на което трудно може да се постави определението "по-висок клас" спрямо SX4 - ката на РАМ-а, даже според повечето мнения, които съм чел, СРАМА-а е по-доброто решение в този ценови клас. Освен това, SL-М405 са комбинирани команди/лостчета, което за мен е много лош вариант, ако се предвижда ъпгейд на спирачната система, защото няма как да се сложи каквато и да е хидравлика, а по мое мнение, единствените механики, сравними с хидравличните спирачки, са Авид ББ7, които, въобще не работят добре със спирачни лостчета на Шимано, особено от ниските класове (без серво-уейв).
скоростния механизъм на ZX5 е Deore, а ако се търсят дискови спирачки, решението така или иначе не се събира в тези пари и тогава е по-добре направо да се отиде на
http://www.ridespot.net/product_info.ph ... 5bb8b12bf3
или
http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1461
където при ZX5 пак има зключващ амортесьор, но спирачките са Tektro, но пък BB5 съвсем не съм сигурен че може да се нарече добра спирачка.

Ако пък се търсят по-добри спирачки, скачаш на малко по- високи цени, където се сравняват
Изображение
Изображение

Според мен е по-важно от кого ще го купиш :)
Аватар
bodo

Рейтинг: 1995

...

Мнениеот uglyipl » Съб Апр 05, 2008 3:46 pm

В такъв случай е логичен въпроса...От кой да го взема ...
Ако е Драг...Новата веломания...Драг Зоне на "България"?!?
Ако е РАМ, ...на Голо Бърдо 5?!?

Преди време..като трябваше да си взимам фотоапарат...настана една "война" в един форум...Канон ...Никон ...Олимпус...
Тук...РАМ....срещу Скот...срещу Драг....

В крайна сметка си взех Олимпус...Сега да видим тук какво ще си взема....:)
Там тръгнах с мисълта да си взема ДСЛР до към 1100-1200 ...стигнах до +50%...сега тръгнах от 600 и съм вече почти на лимита от +50%:))))))
uglyipl

Мнениеот did » Съб Апр 05, 2008 3:50 pm

Съжаляваш ли за тия 50%, които си дал отгоре предния път?

Явно не, щом пак се допитваш до специализиран форум.

И тоя път няма да съжаляваш, ако ги дадеш, повярвай ми.

... или.... поне ако не ги дадеш, в един момент ще съжаляваш... което е нормално... щото ... и да ги дадеш ... пак ще съжаляваш, че не си дал още 150% :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот uglyipl » Съб Апр 05, 2008 4:04 pm

did написа:Съжаляваш ли за тия 50%, които си дал отгоре предния път?

Явно не, щом пак се допитваш до специализиран форум.

И тоя път няма да съжаляваш, ако ги дадеш, повярвай ми.

... или.... поне ако не ги дадеш, в един момент ще съжаляваш... което е нормално... щото ... и да ги дадеш ... пак ще съжаляваш, че не си дал още 150% :D

О, ако мислех, че няма смисъл да дам 50% ...нямаше да ги дам...:)
И за момент не съм съжалил...все пак фотографията ми е страст ...и хоби...тъй като ...смятам да застъпя педалирането все повече...съм готов да се изръся с малко повече ...и за колело...
uglyipl

Мнениеот did » Съб Апр 05, 2008 4:10 pm

всичко е добре, когато мъжът свършва навреме добре.

да знаеш, хванеш ли се с колоезденето, в един момент ще осъзнаеш, че това ти е хобито, което те прави здрав и корав, а фотографията само ти помага да покажеш колко си здрав и корав. И тогава ще настане едно чудене кое е по-важно... да си наистина здрав и корав, или да изглеждаш като такъв... И ако тогава вземеш правилното решение, ще си продадеш Олимпуса и ще си купиш вилка :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот uglyipl » Съб Апр 05, 2008 4:17 pm

did написа:всичко е добре, когато мъжът свършва навреме добре.

да знаеш, хванеш ли се с колоезденето, в един момент ще осъзнаеш, че това ти е хобито, което те прави здрав и корав, а фотографията само ти помага да покажеш колко си здрав и корав. И тогава ще настане едно чудене кое е по-важно... да си наистина здрав и корав, или да изглеждаш като такъв... И ако тогава вземеш правилното решение, ще си продадеш Олимпуса и ще си купиш вилка :D

Хахаххахаа :rofl:
Поживьом увидим...
Но все си мисля, че ...колоезденето ...ако ми даде...здраве...и живот...все ще изкарам кинти и за вилка:)) Без да си продавам Олимпусчето:)
uglyipl

Мнениеот pibsi » Съб Апр 05, 2008 4:19 pm

1.Тежък си за HT1
2. Взимай или HT2 или HT3 . ЗАЩО ?
2.1. По-здрава рамка ,можеш след като се качиш на Черни Връх (както ти казваш) когато се спускаш да не се притесняваш дали ще спукаш РАМката.
2.2.По-хубава окомплектовка , вилките се заключват :)
2.3.Авид ББ5 са доказани спирачки Шибаното на Драг прегрява бързо
Това са моите доводи ти решавай какво ще взимаш :)
Аватар
pibsi

Рейтинг: 1105

Мнениеот did » Съб Апр 05, 2008 4:22 pm

uglyipl написа:Поживьом увидим...
Но все си мисля, че ...колоезденето ...ако ми даде...здраве...и живот...все ще изкарам кинти и за вилка:)) Без да си продавам Олимпусчето:)

ха дано. щото колоездене в планината и фотография се връзват чудесно!

pibsi написа:2.3.Авид ББ5 са доказани спирачки Шибаното на Драг прегрява бързо

бла бла дрън дрън...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Предишна

Назад към Продукти за крос-кънтри