Bike Park

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Bike Park

Мнениеот MIRO A » Съб Апр 05, 2008 12:01 pm

Може и да не съм първия, едва ли ще съм и последния, но айде да направим нужното та да имаме нещо като байк паркче. Много е гадно, че прецакаха виражите и все пак мисля, че няма да е кои знае колко трудно да се оправим с общината за няколко квадратни метра площ в южния или където и да било. Искам да имаме и ние някое байк паркче като чужденците байкъри. :D И моля без неща от сорта: "Ти луд ли си!" или "Ходи се скрии некъде!".
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот Alpina » Съб Апр 05, 2008 12:04 pm

Mи прави :agree:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот MIRO A » Съб Апр 05, 2008 12:05 pm

Въпроса е дали някои знае каква е системата със общината за разрешителни и т.н.
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Мнениеот outfaced » Съб Апр 05, 2008 12:08 pm

MIRO A написа:Въпроса е дали някои знае каква е системата със общината за разрешителни и т.н.

пробвай да питаш в самата община ...

едва ли има две общини, в които да е еднакво :) ... пък като дойдат избори пак се проемня.

неведоми са пътищата общински :dunno:

както казах в една друга тема обаче ... само с ентусиазъм не става, дори и общината да не те спъва. Трябва ти лице ... ти си никой за пред общината. Т.е. трябва ти фирма/организация. Някой който може да носи отговорности и тн.
Абе идея си нямаш за какво говориш даже ;)
Последна промяна outfaced на Съб Апр 05, 2008 12:18 pm, променена общо 3 пъти
Аватар
outfaced

Мнениеот MIRO A » Съб Апр 05, 2008 12:11 pm

И кво искате да кажете, че само с лопати става???? :dunno:
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Мнениеот outfaced » Съб Апр 05, 2008 12:13 pm

MIRO A написа:И кво искате да кажете, че само с лопати става???? :dunno:

лопатата е най накрая ...
и понякога има нужда и от багер :D
Аватар
outfaced

Мнениеот Alpina » Съб Апр 05, 2008 12:16 pm

MIRO A написа:И кво искате да кажете, че само с лопати става???? :dunno:

Oф, точно обратното!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот kotka12 » Съб Апр 05, 2008 1:07 pm

цялата работа е доста сложна
необходим е проект
в който да посочиш
какво точно ще правиш
КЪДЕ ще го правиш
ФИНАНСИРАНЕ на обекта откъде ще се намери
фирми-изпълнители
и прочее
дори да намериш пари
да не мислиш, че ще намериш място където да го направиш???
както вече каза did - в планината има всичко
и виражчета
и скокчета
и надолу
и...нагоре /това последното май няма да прозвучи като плюс пред по-голямата част от съфорумниците ни :D /
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот MIRO A » Съб Апр 05, 2008 4:30 pm

Едни приятели построиха до блока ми детска площадка, а вие се отказвате още на плана. Както виждате се бая народ и се ако се обединим ще направим нещо, но като гледам революции няма смисъл да се почват във форума.
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Мнениеот did » Съб Апр 05, 2008 4:32 pm

MIRO A написа:като гледам революции няма смисъл да се почват във форума.

има смисъл.

просто покажи, че си наясно, как се правят нещата. с призиви "хайде" нищо не се прави, а ако се направи, после го бутат багерите :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот MIRO A » Съб Апр 05, 2008 4:38 pm

Казвам "хайде", защото имам желанието, но не и възрастта (шибаните ми години ме спират :(!: ). Търся помощ от всички ви, не само от определени индивиди, защото секи сам няма да успее и финансово и по други причини. Трябва да се направи задружно и да се кефим всички заедно после! Такива: "Аре действай, а ние те чакаме"... няма смисъл от такова разсъждение. Всички заедно ще успеем, но секи сам - НЕ!!!!!!!!!
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Мнениеот Alpina » Съб Апр 05, 2008 4:40 pm

Виж MIRO A, преди няколко месеца, когато пак имаше подобен случай (бутнаха NS-а в същия парк където преди няколко дена бутнага така ценните за поколения виражи) предложих, да се правят такива съоръжения извън рамките на града. отговора беше, че нямало как да се строи някъде, защото имало проблем с мат'рялите и транспортирането им.
Тогава предложих съвсем безплатно да ги прекарвам с лекотоварен бус - глас в пустиня, защото на никой не му изнася да направи нещо както трябва, само с цената на малко повече труд.
Явно повечето "карачи" предпочитат да блъскат като луди в безсмислени проекти и след това да реват, че някой е направил каквото заслужават!

И се радвай на "шибаните си години", защото бих дал всичко, за да ги имам ;)
Последна промяна Alpina на Съб Апр 05, 2008 4:42 pm, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот did » Съб Апр 05, 2008 4:42 pm

MIRO A написа:Всички заедно ще успеем, но секи сам - НЕ!

тц. не е важна бройката на желаещите да се хвърлят с главата напред, а организацията им.

има си начин да се прави всяко нещо и бройката митингуващи не е важната променлива.

важна е само квалификацията на хората, които знаят какво правят.

:)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот MIRO A » Съб Апр 05, 2008 5:19 pm

Виж са на всеки разправям, че само лопата ми трябва и ше копаме и норд шорове ше права. Въпроса е, че на 16 годишен в общината няма да му обърнат внимание.
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Мнениеот niggadick » Съб Апр 05, 2008 5:31 pm

Момчето имаше в предвит да се съберем хора 15-20 човека и някой който се е сблъсквал с подобен продлем или има на идея как става да започне нещата , аз с удоволствие бих се включил но не жиея в БГ.Съберете се и се оговорете на всички ни е ясно че от днекса за утре нестава и че с писане в форума пак нестава но за да се кара другото лято трябва да се одпочне от сега.Говорете с модератор да направят темата важна така ще се съберете повече хора
скайп: emil_a626
Аватар
niggadick

Рейтинг: 945

Мнениеот Antares » Съб Апр 05, 2008 5:54 pm

kotka12 написа всичко, което може да се каже по темата, а дечурлигата продължават да питат... Що никой не си направи труда да прочете?!
Няма такова нещо във града на някой да му щукне и да разкопа общинска площ, преправяйки я в бог знае какво...
И на мен ми липсват виражите, но нещата стоят така. Не става само с ентусиазъм и численост... Трябва стабилен гръб, за изграждането на подобно нещо...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот did » Съб Апр 05, 2008 5:59 pm

Antares написа:а чаветата продължават да питат...

чаАветата :D

те така си питат, откакто го помня този форум, и нищо ново не са измислили. семо питат и мрънкат, а да направят нещо, което ще е трайно наистина - грам идея няма! а начинът, по който трябва да се направи, беше обяснен тук преди поне 2 години.

не е ли клайно време да спре форумното мрънкане и да се направи нещо, което е "по правилата"?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот MIRO A » Съб Апр 05, 2008 6:31 pm

Чавета - хубаво чавета сме, ма я се погледнете кви сте ве: ГОТОВИ СТЕ ДА ЛЕПИТЕ СТИКЕРИ НА НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАЛИТЕ, А МЯСТО ЗА КАРАНЕ НЯМА ДА СИ НАПРАВИТЕ. Тук не става въпрос за чавета и големи батковци :nono: , а за тва кои го мързи да си направи виражче и кои - не! :argue:
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Мнениеот Alpina » Съб Апр 05, 2008 6:34 pm

Място за каране има колкото поискам, до сега единствения ми проблем да карам беше само собствения ми мързел ;)

:offtopic:
Така, че се изказа доста неподготвен. А желанието ми за лепене на стикери е скрито именно в снимката, която постнах - майките с детски колички на задния план, които трябва да ги карат там заради малоумници като оня
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот kikon » Съб Апр 05, 2008 6:45 pm

Миро, въпросът е, че само с "Давай да бутаме" няма да стане. Това се опитват да кажат хората по-горе. Иска се план, организация, готовност, отговорност, ръководител, последователност, постоянство, търпение, средства, време...
Или "Едно е да искаш, второ е да можеш, трето и четвърто - да го направиш."

И все пак: "Сговорна дружина - планина повдига." :agree:
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот MIRO A » Съб Апр 05, 2008 7:38 pm

kikon написа:Миро, въпросът е, че само с "Давай да бутаме" няма да стане. Това се опитват да кажат хората по-горе. Иска се план, организация, готовност, отговорност, ръководител, последователност, постоянство, търпение, средства, време...
Или "Едно е да искаш, второ е да можеш, трето и четвърто - да го направиш."

И все пак: "Сговорна дружина - планина повдига." :agree:

Всичко започва с желанието, което май само аз имам. Явно трябва да се предам. Като гледам явно системата е отработена и няма навити никога.
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Мнениеот kikon » Съб Апр 05, 2008 7:52 pm

MIRO A написа:
kikon написа:...

Всичко започва с желанието, което май само аз имам. Явно трябва да се предам. Като гледам явно системата е отработена и няма навити никога.

Не, бе, човек, просто като излизаш с предложение, трябва да си подготвен, трябва да можеш да го осъществиш. Или поне да имаш предварителна представа как ще станат нещата.
Също като при дебатите. Когато изказваш позиция, трябва да можеш да я защитиш.
А желанието е важно, но е едва първата стъпка от изкачването за да стигнеш до върха и да се спуснеш.
Т`ва е.
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот wuminator » Нед Апр 06, 2008 1:18 am

пак ще храня... и от ново и от ново... идеята е страшна ако някой не седне да направи нещо няма никой друг да направи.. аз лично съм решил да напрвавя едно трасенце на витоша но още не съм решил къде ще е... относно глупостите с общината... В ТОЯ ФОРУМ СЕ НАБЛЮДАВА ПРОГРЕСИВНА ТЪПОТИЯ!!! много ми е интересно какво ще отидете да питате? за парцел? треа да го купите... или пък щще питате дали може да си копнете 2 дупки в южния... ако някой има ЖЕЛАНИЕ повтарям ЖЕЛАНИЕ да хваща лопатата и да копа а д ане чака тка ще има дори предостатъчно места за каране
All in the name of riding freee!!!!
Аватар
wuminator

Рейтинг: 970

Мнениеот wuminator » Нед Апр 06, 2008 1:23 am

иначе философствайте....няма първа втора стъпка... може д азвучи много крайно но наистина ако секи забие по 100 метра на витоша ще стане супер за каране.. тук там тва онова... да се прави цял парк е прекалено амбициозно.. но може лесно да си направиш трасетата на витоша с виражи и скокове.. дето нито са ти много мислене нито нищо... ;)
All in the name of riding freee!!!!
Аватар
wuminator

Рейтинг: 970

Мнениеот Alpina » Нед Апр 06, 2008 3:01 am

wuminator написа:от задник звуци... ...от задник звуци... ...от задник звуци...

wuminator написа:може д азвучи много крайно но наистина ако секи забие по 100 метра на витоша ще стане...

... ще стане:

с морените
Изображение

пътеките ще изглеждат така
Изображение

Дет се вика "ще стане чудничко"
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот kotka12 » Нед Апр 06, 2008 9:23 am

@wuminator

виж сега
сигурно имаш представа от толкова прости неща
като лесничейство
или как се предизвиква ерозия с неправилна обработка на пътека???
сигурно имаш
особено с БГ настройката "абе кви са тия глупости бе?? На мен прадядо ми беше кмет не Малко Голямово, вие ме занимавате с глупости"
на принципа всеки може да си загради нещо в планината сега е пълно с "резиденции" покрай Синеморец и навсякъде...
1.Голяма част от планините в БГ са защитена зона
2. Не можеш да строиш на място, което не е твоя собственост, а ако е общинска или държавна се иска разрешение за това
3. Всичко става след изработка, представяне и одобрение на проект по въпроса

всичко останало е див серсемлък и се прави основно от малцинствени индивиди,които си слагат копторите навсякъде

@MIRO A
кое е общото между лепенките за неправилно паркирали коли и организацията на трасе за каране??? :dunno:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот MIRO A » Нед Апр 06, 2008 9:39 am

kotka12 написа:@MIRO A
кое е общото между лепенките за неправилно паркирали коли и организацията на трасе за каране??? :dunno:

Желанието. Хората са казали: "Ако искаш нещо ще търсиш начин, а ако не - намираш си причина да не го правиш."
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Мнениеот pro.BiK3r » Нед Апр 06, 2008 9:53 am

:agree:
София ! Продавам чисто нова платка RAM памет (1Gb Ddr400) за компютар и ведео карта Radeon 9500-128 mb цена по договаряне ! ! !
Аватар
pro.BiK3r

Рейтинг: 1086

Мнениеот Antares » Нед Апр 06, 2008 10:02 am

MIRO A написа:Тук не става въпрос за чавета и големи батковци :nono: , а за тва кои го мързи да си направи виражче и кои - не! :argue:
ЕЙ! Спри се! Въобще не иде реч за мързел! Ако има шанс, подобно нещо като виражите да просъществува - мога и цял ден да копам! Не е до мързел! Не е само до лопатите! Толкова ли не го разбра дебелата ти тиква?!
wuminator написа:пак ще храня... и от ново и от ново...
Вземи хапни и ти... нещо за поумняване.
wuminator написа:В ТОЯ ФОРУМ СЕ НАБЛЮДАВА ПРОГРЕСИВНА ТЪПОТИЯ!!!
Ще порастнете, споко.
wuminator написа: много ми е интересно какво ще отидете да питате? за парцел? треа да го купите... или пък щще питате дали може да си копнете 2 дупки в южния...
Не става само с ядене...
wuminator написа:ако някой има ЖЕЛАНИЕ повтарям ЖЕЛАНИЕ да хваща лопатата и да копа а д ане чака тка ще има дори предостатъчно места за каране
Абе то и сега има предостатъчно места. Ама трябва малко да покараш/побуташ. Нали не ти липсваше желание? Или на буквички всеки е силен...

Миро, пак ще го кажа! Като имаш толкова голямо желание, като изгаряш от ентусиазъм - еми мръдни си задните части, барабар с превозното си средство и покарай и из планините. Само с виражи не става ;]
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот boian » Нед Апр 06, 2008 11:36 am

MIRO A написа:
kotka12 написа:@MIRO A

Желанието. Хората са казали: "Ако искаш нещо ще търсиш начин, а ако не - намираш си причина да не го правиш."

ето ти причини пари,място нито едното нито другото го имаме, за да стане това нещо съжалявам че го казвам така дирекно ,но темата не е разисквана за първи път
ето ти и байпарка http://www.shambhala-bikepark.com/bg/
никога на колене пред когото и да е
Аватар
boian

Рейтинг: 1905

Следваща

Назад към Общ форум