joo написа:До колкото разбирам, за твоята рамка, ухо в БГ няма.
Аз на моята рамка съм и чупил ухото за обтегача няколко пъти. Накрая реших да е от стомана, не като стандартното от алуминий. Отидох при един стругар дадох ми старото, счупено на две(оригинално от магазина) ухо, премери и резбата на болта, огледа кое как е. И до няколко дена имах ново, стоманено, по-здраво ухо на обтегач.
За цена незнам колко, защото тогава баща ми го плати.
Ако ти се занимава, отиди при някои тругар и поговори с него дали ще ти направи, дали ще може, колко пари...
XeDoX написа:Един познат от Севлиево,му бяха изрязали такова ухо на машина.Ако им дадеш твойто ухо,да ти направят същото...за цени нямам представа
jivkonik написа:Виж тук дали няма за твоя модел, аз съм си купувал ухо от този продавач за Cannondale рамка, изработката е много добра!!ЦЪК
KPuCTuAH написа:jivkonik написа:Виж тук дали няма за твоя модел, аз съм си купувал ухо от този продавач за Cannondale рамка, изработката е много добра!!ЦЪК
ем те златни направо е по 27$-30$ и доставката кат сложиш...
май ще е наистина по добре да отида на стругар и да ми направи ново
jivkonik написа:Ушите са алуминиеви за да се чупят те (играят ролята на "бушон") при големи натоварвания (удар), а не по-скъпи и сложни компоненти (обтегачи и рамки) да се чупят и кривят. При качествено падане със стоманеното ухо може да се окаже, че си огънал рамката на това място, което я БРАКУВА незабавно.... но ти си знаеш.... "важното е да е супер здраво"!
FallAngel написа:jivkonik написа:Ушите са алуминиеви за да се чупят те (играят ролята на "бушон") при големи натоварвания (удар), а не по-скъпи и сложни компоненти (обтегачи и рамки) да се чупят и кривят. При качествено падане със стоманеното ухо може да се окаже, че си огънал рамката на това място, което я БРАКУВА незабавно.... но ти си знаеш.... "важното е да е супер здраво"!
Извинявам се за офтопика, ама на тая глупост не можах да се сдържа.
Нито един компонент по колелата не е направен(проектиран) да се чупи по лесно за да предпазва други компоненти от счупване. Обяснението е че това е алуминева отливка и е лесна за обработка. Съответно излиза по евтино на производителя.
Вече по темата, както другите съветват.Отиваш на фрезист да ти прави ново ухо от стомана. В най лошия случай ще излезе колкото едно ново .
KPuCTuAH написа:един приятел съфорумец, "merckx" му е ника във форума, ми предложи да отида на заварчик и да ми напласти резбата и после да си направя нова резба. Честно казано това смятам да направя и ще се надявам заварчика да си сварши добре работата
mishoka23 написа:Какъв е шанса ми да съм със същото колело?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта