Байк за ДХ

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Байк за ДХ

Мнениеот Neth » Пет Апр 04, 2008 12:15 am

Здравейте,от скоро се интересувам по-сериозно от байкове и съм решил да карам ДХ.Проблемът е там,че не съм сред "най-заможните" и немога да си позволя скъп байк,само за да пробвам дали ми харесва стилът или не.Разгледах байковете в интернет и четох разни постове и погледът ми се спря в/у ДРАГ БЕХЕМОТ.Това е може да се каже най-удачният байк,който открих и горе долу отговаря на това,което искам.Говоря за новият бехемот 08(този на сайта на скриимбайкс)

Сега въпросът ми е дали този байк ще ми свърши работа(да приемем че ми хареса ДХ и реша да се занимавам с него)Ще ми върши ли работа този байк - да/не ако не със ъпгрейди ще се променят ли нещата и за каква сума горе долу.Ако може по-подробно описание ;)

И разбирасе ако някой има предложение за друг байк в тази ценова категория(но не да ми предложите байк за 1400 и да си сменя само половината неща за още 1000 ;Р)Горе долу в тази ценова графа и ест да става за ДХ.
Аватар
Neth

Рейтинг: 1440

Мнениеот GECKO » Пет Апр 04, 2008 7:10 am

За под 3к не можеш да търсиш велосипед за DH. В този бюджет обаче можеш да избираш между много ход, който е зле, или малко но качествен. Щом не си сигурен с какво искаш да се занимаваш на велосипеда си можеш да се насочиш към това:

ТУК

и да знаеш, че поне имаш работещо окачване вместо някакви пружини навсякъде, дето да те правят на луд. Не ми стана ясно точно с колко пари разполагаш, но с 1400 + 1000 та... ако е така можеш да направиш друго. Да си поръчаш велосипед на базата на този:

ТУК

Но с някои по-евтини компоненти за да слезе до 2400, например по-евтини скорости, механични спирачки, по-нисък клас вОланче и лапа и обикновенни колче и седалка. Фирмата дава възможност за такива промени, та можеш да видиш ако те устройва и да си вземеш нещо по-истинско от Behemoth
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Пет Апр 04, 2008 9:02 am

@Neth
Мисля, че при бюджет до 1000лв. е по-добре да се насочиш към твърдак. Примерно рамка C2 с прилични вилка и спирачки и някакъв "пълнеж" с отстатъка.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот MIRO A » Пет Апр 04, 2008 9:13 am

Сглоби нещо с части 2-ра ръка. Вземи си примерно РАМ 4х за 250 лв, 2 колела за по 60лв. И така ще стане.
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот GECKO » Пет Апр 04, 2008 10:09 am

Хахаха сега виждам каква глупост съм написал и... баси якото.

Поука:

Не пишете рано сутрин ако току що сте станали - ще пропускате думи :)

Стоя си на тезата за DH колело под 2000 че... не го брой за DH колело. Решението ти е твърдак, защото което и меко колело да избереш за тези пари ще ти струва много повече да го поддържаш изправно и още повече да го направиш в работещо състояние.
Аватар
GECKO

Мнениеот kotka12 » Пет Апр 04, 2008 12:02 pm

и GECKO и Admin
са прави
в този ценови клас
нищо друго освен твърдак не си струва да се купи
тук вече влиза въпросът
какъв твърдак за ДХ ше вземеш
но явно няма да е нещо много сериозно
нямам представа какво точно влагаш като понятие в ДХ каране
но като избор в БГ за парите ти няма почти нищо
остава избор на Ц2 на ДРАГ
или Клаймър
от РАМ-евентуално ХТ 2 и да я карашш съвсем не по предназначение...
не си купувай втора ръка
ако си наистина новак
нищо чудно да те излъжат някои безскрупулни хора
/за съжаление съществуват такива индивиди във форума/
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Neth » Пет Апр 04, 2008 12:35 pm

Ех от такива "новини" се опасявах ;Р.Мерси все пак на всички за отговорите.

Ако някой има свободно време и се чуди какво да направи,ако може да ми напише 1 ПМ точно какви компоненти ще ми трябват,за да си сглобя 1 "твърдак за дх" и горе долу как ще изглежда като крайна цена.Тнх предварително.

EDIT:Нещо такова искам да практикувам http://youtube.com/watch?v=JBxqUQa7jUo
Аватар
Neth

Мнениеот stroker » Пет Апр 04, 2008 1:11 pm

Последно колко е бюджета-1400 или 2400?
Аз не мисля че драг С2 би бил с подходящата геометрия за спускане!
stroker

Рейтинг: 1842

Мнениеот Neth » Пет Апр 04, 2008 1:33 pm

Бюджета за жалост е около 1000,просто някои хора бяха постнали предложения за по високи цени.
Аватар
Neth

Мнениеот MpaBka ABuaTop » Пет Апр 04, 2008 2:35 pm

Най-добре ще е да се ориентираш към твърда рамка + вилка втора ръка
"...Soul is shit! I sold my Soul for Rock'n Roll, Beach!"
Аватар
MpaBka ABuaTop

Рейтинг: 1677

Мнениеот Neth » Пет Апр 04, 2008 3:29 pm

Някой има ли някакви пикове на такъв ДХ звяр със ц2 рамка,който ест да го е виждал в действие и да заяви спокойно,че върши работа,за да видя какви части са ползвани тъй като съм новак и сам надали ще се справя много добре във сглабянето му ;р
Аватар
Neth

Мнениеот GECKO » Пет Апр 04, 2008 4:08 pm

Neth написа:...EDIT:Нещо такова искам да практикувам http://youtube.com/watch?v=JBxqUQa7jUo

С такова каране Behemoth-а ще го оставиш на първия завой, но... от друга страна ако караш така съм сигурен, че няма да имаш проблеми да се сдобиеш със спонсор и съответно много хубаво колело :D :agree:

Ако решиш да караш по-спокойно обаче, винаги можеш да се насочиш към ТОВА - аз с подобен велосипед си карах и ми беше доста приятно надолу. Отново ще спомена, че можеш да го вземеш с по-нисък клас скорости, както и по-обикновенни колче и седалка и да ти влезе в бюджета а и ще получиш хидравлични спирачки и вилка с хидравлика (която може да я караш на 120мм ход и да ти е що-годе добре) - и двете няма да ги има при Behemoth-a.

Когато ми трябваше миналата година да правя такъв избор този велосипед замести моя Behemoth.

Това е от мен, каквото и да избереш, надявам се да ти доставя удоволствие и дълги безаварийни часове велоудоволствие. Успех :beer:
Аватар
GECKO

Мнениеот Neth » Пет Апр 04, 2008 4:23 pm

Хех разбирасе,че няма да карам така,исках само да дам пример към какъв терен съм се ориентирал,за да ви е по-лесно да дадете хелп откъм байк ;)А докато стана толкова добър(ако стана)сиг ще съм събрал някой друг лев за по-хубав байк ;D

Мерси за хелпа все пак.Ще видя първо какво би излезнало от това,което предложиха съфорумниците по-нагоре със ц2 рамката,преди да избера нещо.Но разбирасе като новак няма да карам много добре,бързо и толкова екстремно,такаче се надявам някои от тези по евтини вариянти да ми свърши работа преди да "навлезна в материята" ;Р
Аватар
Neth

Мнениеот bodo » Пет Апр 04, 2008 6:57 pm

Neth написа:Хех разбирасе,че няма да карам така,исках само да дам пример към какъв терен съм се ориентирал,за да ви е по-лесно да дадете хелп откъм байк ;)А докато стана толкова добър(ако стана)сиг ще съм събрал някой друг лев за по-хубав байк ;D

Мерси за хелпа все пак.Ще видя първо какво би излезнало от това,което предложиха съфорумниците по-нагоре със ц2 рамката,преди да избера нещо.Но разбирасе като новак няма да карам много добре,бързо и толкова екстремно,такаче се надявам някои от тези по евтини вариянти да ми свърши работа преди да "навлезна в материята" ;Р
Допреди една две години много ПРО-та спускаха с Climber (12 човека на байкуикенда през 2006). Имаше един виден столичен скачач с рамка Climber и вилка DNM Volkano .
:beer:

Също едно моделче подходящо за начало е Drag F6 Стабилен преден амортисьор със 140ход, сравнително добър заден амортисьор, хидравлични дискови спирачки и скорости Deore
Аватар
bodo

Рейтинг: 1995

Мнениеот Neth » Пет Апр 04, 2008 7:10 pm

Мда,готин е,обаче е 700 лева над бюджета ;D
Learn as if you will live forever,Live as if you will die tommorow.
Аватар
Neth

Мнениеот niggadick » Пет Апр 04, 2008 8:50 pm

Neth написа:Мда,готин е,обаче е 700 лева над бюджета ;D
Според мен колелото ти е един РАМ АМ (2ра ръка) или един рам ХС2 (пак 2ра ръка - като му слагаш кобилици от АМа) и така се вмъкваш в бюджета а после дослагваш екстри като добра спирачка , вилка и т.н.
скайп: emil_a626
Аватар
niggadick

Рейтинг: 945

Мнениеот stroker » Пет Апр 04, 2008 9:08 pm

niggadick написа:
Neth написа:Мда,готин е,обаче е 700 лева над бюджета ;D
Според мен колелото ти е един РАМ АМ (2ра ръка) или един рам ХС2 (пак 2ра ръка - като му слагаш кобилици от АМа) и така се вмъкваш в бюджета а после дослагваш екстри като добра спирачка , вилка и т.н.

Пишеш глупости за ХС2-ката!!!Това е ХС колело,дори един ХТ2 е по удобен за надолу от колкото колела с геометрията на ХС2!А и кви глупости говориш със смяна на кублици :dunno: :dunno: :dunno:
stroker

Рейтинг: 1842

Мнениеот Shady™ » Пет Апр 04, 2008 9:19 pm

bodo написа:
Neth написа:Хех разбирасе,че няма да карам така,исках само да дам пример към какъв терен съм се ориентирал,за да ви е по-лесно да дадете хелп откъм байк ;)А докато стана толкова добър(ако стана)сиг ще съм събрал някой друг лев за по-хубав байк ;D

Допреди една две години много ПРО-та спускаха с Climber (12 човека на байкуикенда през 2006). Имаше един виден столичен скачач с рамка Climber и вилка DNM Volkano .

Резачка беше ама на времето това нещо в този вид струваше 3000лв някъде.... сега е малко по малко да кажем 2500.... :^:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот Neth » Пет Апр 04, 2008 9:33 pm

Хмм..ами ако отида в някой магазин където примерно има ф4 могат ли да ми сменят рамката със С2 и да си сложа директно по яка вилка и просто да доплатя към 200-300 лева(ф4 май беше към 700-750)и ще става ли с това окачване като за начало за ДХ ?
Аватар
Neth

Мнениеот did » Пет Апр 04, 2008 9:34 pm

Neth написа:Хмм..ами ако отида в някой магазин където примерно има ф4 могат ли да ми сменят рамката със С2 и да си сложа директно по яка вилка и просто да доплатя към 200-300 лева(ф4 май беше към 700-750)и ще става ли с това окачване като за начало за ДХ ?

човече... ти не знаеш какво говориш. намери магазин, на който имаш доверие и ходи преговаряй там. тук само ръсиш бисери.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Neth » Пет Апр 04, 2008 9:37 pm

Не отричам все пак си казах,че съм нов ;р Просто нямам много доверие на хората в магазините,защото все пак тяхната задача е да си продадат стоката нали?ако ги питам този байк от 300 дали става за ДХ сиг ще ми кажат,че е идеален,защото и те са хора и те трябва да изкарват пари.Затова исках първо да се посъветвам със про-тата във този форум.
Аватар
Neth

Мнениеот Prodigy_FeN » Пет Апр 04, 2008 9:44 pm

Избирай между що-годе добър твърдак за тези пари или меко колело с което можеш да си бършеш г*зЪ в храсталаците! Ако ще е твърдак и ще го сглабяш сам си вземи или рамка Prodigy Johny Bravo или рамка NS Bitch 2007 може да си вземеш NS Surge 2008! Вилка можеш да си вземеш на първо време някой Suntour или някое RST! Спирачки неможеш да си вземеш хидравлични, вземи си да механики (ти си избери какви - немога да ти определя какво да си вземеш, все пак колелото което ще си е твое). Меко колело неможеш да си вземеш за тези пари (за Downhill)! Ако искаш нещо хубаво взимай твърдак - ще научиш много техника. Аре че наще ми дават зора...
Аватар
Prodigy_FeN

Рейтинг: 969

Мнениеот Neth » Пет Апр 04, 2008 9:57 pm

Prodigy_FeN написа:Избирай между що-годе добър твърдак за тези пари или меко колело с което можеш да си бършеш г*зЪ в храсталаците! Ако ще е твърдак и ще го сглабяш сам си вземи или рамка Prodigy Johny Bravo или рамка NS Bitch 2007 може да си вземеш NS Surge 2008! Вилка можеш да си вземеш на първо време някой Suntour или някое RST! Спирачки неможеш да си вземеш хидравлични, вземи си да механики (ти си избери какви - немога да ти определя какво да си вземеш, все пак колелото което ще си е твое). Меко колело неможеш да си вземеш за тези пари (за Downhill)! Ако искаш нещо хубаво взимай твърдак - ще научиш много техника. Аре че наще ми дават зора...

Мерси за мнението ;)
Аватар
Neth

Мнениеот VALKS » Пон Апр 07, 2008 3:38 pm

Сори, че се вмъквам в темата, но според вас коя рамка е по- добра за ДХ: C2- ката, Climber-a или HT2 :dunno:
Аватар
VALKS

Рейтинг: 1191

Мнениеот kotka12 » Пон Апр 07, 2008 4:46 pm

Azonic Steelhead
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот SeeSaw » Пон Апр 07, 2008 4:57 pm

bodo написа:Допреди една две години много ПРО-та спускаха с Climber (12 човека на байкуикенда през 2006). Имаше един виден столичен скачач с рамка Climber и вилка DNM Volkano .

:rofl: Tва копеле е ненормално (положителен смисъл) :rofl:
Бахти звяра.
Момчета аз казвах на ВАЛКС ч според мен е по-добре да изключи Ц2-ката - не знам дали е по-здрава от ХТ2 но и да е за тези пари които е (дори в намаление) можеш да забършеш 2 НТ1-ци че дори да ти остане 1 левче да се почерпиш... Не вярвам разликата в здравината да е толкова голяма че да зима Ц2.
Ако съм прав го обедете, а ако греша ме поправете
Да не говорим че най-големия му кусур е вилката и малко спестени парички за вилка няма да ти се отразят зле.
А сещаш ли се че сега имаш достатъчно пари за НТ1 :agree: :D
Аватар
SeeSaw

Рейтинг: 973

Мнениеот GECKO » Пон Апр 07, 2008 5:09 pm

kotka12 написа:Azonic Steelhead

И за да е евтин байк... с новия SR Suntour 180mm еднокоронен :)
Аватар
GECKO

Мнениеот URNEST » Пон Апр 07, 2008 5:11 pm

За по-спокойно каране предимно по посока на наклона според мен най-подходяща е RAM HT2. Може би съм малко пристрастен в отговора си, защото аз използвам такава рамка за подобно каране. Прави си сметка, че няма още отначало да караш луд и бесен DH - ще се пускаш по инерция по пътеките ще избягваш или минаваш с ниска скорост трудните участъци. Така че спокойно може да послушаш съветите по-горе като започнеш с твърдак и някоя по-дългоходова вилчица - нещо от рода ~140mm.
Аватар
URNEST

Мнениеот Capoeira » Пон Апр 07, 2008 5:53 pm

за тези пари от чужбина ти идва едно перфектно колело на един максимум два сезона:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... T.m240.lVI
подобни оферти с лопата да ги ринеш, проблема ти е само доставката трябва ти човек който да работи там(предполагам сега летния сезон все имаш някой познат който ходи на лагери там). Да не говорим че колелото ти ще може почти да засенчи всички смотани RAM-ове и темподобни български сглобки най вече рамката ти ще е поне 3 класи над всички тукашни гъзари

http://cgi.ebay.com/2006-Mongoose-Black ... dZViewItem
Последна промяна Capoeira на Пон Апр 07, 2008 6:05 pm, променена общо 1 път
Аватар
Capoeira

Мнениеот HouseNation » Пон Апр 07, 2008 6:02 pm

Добавям и моя въпрос за да не създавам нова тема . Един Драгомир Ц2 дали ще е добър за начинаещо спускане ,и дали ще издържи на по голям зор като подобрея ?
Аватар
HouseNation

Рейтинг: 998

Следваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд