Състезание, снимка в СУ и шествие на велосипедистите в София

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Състезание, снимка в СУ и шествие на велосипедистите в София

Мнениеот nebe_to » Пет Апр 04, 2008 6:25 pm

Здравейте,
пролетта дойде и е време да покажем, че сме много и трябва да ни се обръща внимание. И ето ни първата възможност:
22.04.2008 г. Ден за земята. Мястото е София.
Велото ще е навсякъде из града през целия ден. Скоро ще получите повече информация. трябва да сме много, много хора на колела.
От сега мога да кажа три неща, които ще се случат през този ден:
1. Ще има състезания велосипед, автобус, тролей, трамвай, метро на градския транспорт и кола. Надяваме се да можем да ангажираме авто клубове, СБА, СКГТ. Ще видим как и под каква форма, защото много ясно няма да има хареса на всички, че ние ще сме си бързички. За това ще ни трябват възможно най-много хора. Състезатели, пазачи по трасето, шофьори и пътуващи с градския.
2. Събитието ще ни събере в 18.00 в двора на СУ за обща снимка. Идеята е двора на университета да се изчисти от коли и да се направи обща снимка на велосипедистите, които ще дойдат там. От покрива.
3. От там ще стартира шествието, което ще премине по софийските улици, за да покаже, че искаме възможния и лесен, екологичен и здравословен транспорт. Ще завършим колоезденето на Народния театър, където ще се влеем в редиците на пешеходния и вело поход къмн Борисовата градина в знак на протест срещу унищожаването на Българската природа.
Освен това през деня ще има и други прояви, като уорк шопове, дебати и бутки на отделните кампании, които участват в организацията на грандиозната акция.
Подкрепете акцията и елате. Дано да сме много! Колкото сме пота 22.02.2008 г.вече толкова по добре ще ни чуят. вече има отделени средства за велосипедната инфраструктура. Сега тя трябва да стане реалност. Ако ни няма тези пари могат и да потънат пак някъде...
Бъдете здрави и весели. Носете пролетта на рамката на колелото и карайте наволя! Елате и заедно покараме из София на деня на земя
Скоро ще чуете и още за това. Мълвата вече тръгна...
Теодор Василев
"ВелоЕволюция"
0887 558476
[email protected]
nebe_to

Рейтинг: 1540

Мнениеот Sp0nG » Пет Апр 04, 2008 8:22 pm

Там съм :)
Аватар
Sp0nG

Рейтинг: 1912

Мнениеот ACID BURN » Пет Апр 04, 2008 8:28 pm

Аз също!
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот hlebarka » Пет Апр 04, 2008 8:44 pm

Аз не!
Аватар
hlebarka

Рейтинг: 2000

Мнениеот winger » Пет Апр 04, 2008 9:01 pm

Там съм !!!
Аватар
winger

Рейтинг: 1752

Мнениеот THEZOGGO » Пет Апр 04, 2008 9:16 pm

СУ РУЛЗЗЗЗ!!!! ;) :bowdown: Ще дойда задължително :agree: :agree: :agree: :agree: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Stafref » Нед Апр 06, 2008 8:08 pm

Жестоко звучи,дано да се получи,аз ще дойда!Радвам се,че може би могат да се получат подобни неща в мизерната ни държава!
The man who walks with the crowd is likely to find himself no further than the crowd.
The man who walks alone will reach places that nobody had seen.
Аватар
Stafref

Рейтинг: 1370

22.04.2008

Мнениеот nebe_to » Пон Апр 07, 2008 7:32 am

Хора разпространявайте из града, за да се съберем възможно най-много! Ще има и още новини съвсем скоро. Замислят се и нови неща за цялата седмица, преди и след 22! Да се опитаме да покажем на общинарите, че е крайно време да се вземат мерки за хората на колело и за града! Не само в София, но и в страната!
Теодор Василев
"ВелоЕволюция"
0887 558476
[email protected]
nebe_to

Re: Състезание, снимка в СУ и шествие на велосипедистите в С

Мнениеот bikerider » Пон Апр 07, 2008 7:36 am

nebe_to написа:бутки на отделните кампании

:puke:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот nebe_to » Пон Апр 07, 2008 7:58 am

bikerider
МнениеПуснато на: Пон Апр 07, 2008 8:36 am Заглавие: Re: Състезание, снимка в СУ и шествие на велосипедистите в С
nebe_to написа:
бутки на отделните кампании

icon_puke.gif

За съжаление не само пространството за хората в града е застрашено от изчезване, но и правото ни на свободно и чисто, непокътнато и красиво пространство в нашите планини. Ако на някой не му пука за българската природа си е негово право. За щастие много други хора не остават безразлични към случващото се в момента. Когато човек повръща първо омазва себе си и след това мястото където се намира. Ако хвърляме помия и плюем хората, които доброволно се опитват да съхранят и опазят природата, зелените площи и правото ни на свободно придвижване все едно помагаме всичко около нас да се урбанизира и "бетонира". Може би тогава ще се чувстваме по добре?!
Дискусията по този въпрос е безмислена, но нека не опорочаваме искрените и добронамерени усилия на стотици хора от цяла България.
Една от "бутките" ще е за цианидите. Колко хора знаят каква е опастноста от тях. И как зад гърба на гражданите в България отново се унищожава Българската природа!!!
Пожелавам ви пролет, колело и вятър, които да ни направят по-добри и позитивни!
Бъдете здрави и на 22.04.2008 ще ги скъсаме от акции! Няма връщане назад!
Теодор Василев
"ВелоЕволюция"
0887 558476
[email protected]
nebe_to

Мнениеот marsa » Пон Апр 07, 2008 9:23 am

Задължително там!
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот bikerider » Пон Апр 07, 2008 10:01 am

@nebe_to:
Благодаря. На Вас пожелавам още много весели правописни грешки. Прав сте - по-скоро трябва да се смея, отколкото да повръщам, но какво да се прави - съдя за сериозността на едно начинание по детайлите, в които се изпипва. И повярвайте, не бихте искал да съдя по правописа Ви.

Приятно скъсване.
Аватар
bikerider

Мнениеот nebe_to » Пон Апр 07, 2008 1:33 pm

Здравейте,
добре, че има и правопис, за да можем да продължим абсолютно безмислената дискусия и упорстване от ваша страна. Не знаех, че когато емоционално се дискутира нещо във форума се изисква безупречен правопис. Приемам го като лична забележка, но моля ви не го прехвърляйте въхру групи от други хора, организации или цели движения. Детайлите в организацията на едно движение далеч надхвърлят правописните грешки във форума. Но ви подкрепям в стремежа ви да излезете с чест от необмислената си реакция в началото, като признавам правописните си грешки.
Усмихвайте се и бъдете позитивни. Критична маса - 22 април!!!
Да има следи от велосипедни гуми в целия град!
Теодор Василев
"ВелоЕволюция"
0887 558476
[email protected]
nebe_to

Мнениеот bikerider » Пон Апр 07, 2008 1:49 pm

nebe_to написа:Детайлите в организацията на едно движение далеч надхвърлят правописните грешки във форума.

Със сигурност!
Аватар
bikerider

Мнениеот Pr3d4t0R » Вто Апр 08, 2008 2:56 pm

Аз ще присъствам също :agree:

Пордължавайте да стреляте в небето, но моля поне не пречете (изразявайки така ***** мнение, въпреки, че се представяте за зрели хора) на тези, които се опитват (мисля, че е достатъчно точна дума) да постигнат построяване на вело-инфраструктура в София.

Все пак малко или много един ден всеки от нас ще се възползва от нея, ех мечти...
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот Sky_Knight » Вто Апр 08, 2008 7:32 pm

Аз също ще бъда там. Независимо от климатични условия или работа. Виждам, че се подготвя нещо голямо, за което даже няма време да се напише какво ще е :) Това не го казвам с насмешка, а просто защото напълно разбирам организаторите. Съветът ми е - направете цялата програма обществено достояние преди заветната дата да е твърде близо. Много успех пожелавам на всички, които се занимавате с това и разчитайте на още 1 чифт гуми.
?
Аватар
Sky_Knight

Рейтинг: 1849

Мнениеот bikerider » Сря Апр 09, 2008 7:53 am

Както вече се изтъкна многократно, програмата е обществено достояние и се намира в офиса на Велоеволюция - който желае да види за какво става дума, отива и на пет сладки приказки и кафенце си изяснява розовата картинка.
Аватар
bikerider

Re: Състезание, снимка в СУ и шествие на велосипедистите в С

Мнениеот borislav » Сря Апр 09, 2008 8:33 am

nebe_to написа:...Ще има състезания велосипед, автобус, тролей, трамвай, метро на градския транспорт и кола...

С метрото не знам кой ще се състезава, но ще загуби :nuts:, за 15 мин не мога да си представа кой ще стигне от Сердика до Обеля. Може да сложите и състезание със самолет :roll2:

Там съм ! ! !
Аватар
borislav

Мнениеот Sky_Knight » Сря Апр 09, 2008 11:11 am

bikerider написа:Както вече се изтъкна многократно, програмата е обществено достояние и се намира в офиса на Велоеволюция - който желае да види за какво става дума, отива и на пет сладки приказки и кафенце си изяснява розовата картинка.

Абе.... не ми е това представата за обществено достояние, ама нейсе. А ти друже що така яко хапеш по ентусиазма? И на мен ми иде да им кажа, че това, което правят е обречено на провал, но направя ли го ще си остана като всички други хора. Слагай розовите очила и напред през трафика (опа, и моля да не се забравя предпазната маска с активен филтър за въздуха ;) щото да караш колело в София, било то и по велоалеи си е меко нездравословно. То 1 милион автомобила има... ама се отплеснах и аз) - Критична маса :^:
?
Аватар
Sky_Knight

Мнениеот Reactor » Сря Апр 09, 2008 12:39 pm

На този народ винаги са му липсвали единството и вярата.В края на краищата нищо не става с приказки,с мерене на пишки и кой е по велик или по умен.Трябват действия и сплотеност.Все пак някой се опитва да промени нещо което е необходимо на всички.Който е в състояние и има желание да помогне нека го прави.Който не може,не иска или го мързи или просто не вярва в нищо и няма желание за нищо просто да не пречи.И аз ще съм там и това е единствения начин да се борим - с единство и вяра,било за велоалеи,било за по актуални заплати или за каквото и ще да е свързано с подобряване начина на живот.Историята не познава случай,в който нещо да е дошло наготово от вън.Всяка промяна започва отвътре.Надявам се,разбирате какво имам пред вид.
Аватар
Reactor

Мнениеот d3lliv3r » Сря Апр 09, 2008 1:45 pm

idvammmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Пиши на кирилица!
d3lliv3r

Рейтинг: 1175

Мнениеот TOYAGA » Сря Апр 09, 2008 2:41 pm

Reactor написа:...да се борим ... с единство и вяра... за по актуални заплати...

:rofl:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bikerider » Сря Апр 09, 2008 3:43 pm

@Sky_Knight: Въпроса ти беше зададен и на господина от Еко-задругата. Аз просто припомням какво отговори той :)

Reactor написа:да се борим - с единство и вяра... за по актуални заплати или за каквото и ще да е свързано с подобряване начина на живот.
Историята не познава случай,в който нещо да е дошло наготово от вън.Всяка промяна започва отвътре.

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот Sky_Knight » Сря Апр 09, 2008 5:27 pm

TOYAGA написа:
Reactor написа:...да се борим ... с единство и вяра... за по актуални заплати...

:rofl:

:D

@Reactor нищо лично :agree: Просто вяра... заплати.... предполагам си го казал просто като пример... :dunno:

@bikerider Не бях влизал известно време във форума, ама ти не си излизал много, много ;) Не ти омръзва явно да ядеш народа :) Ама тъй де - мисията ти е такава - и повярвай ми, всички я приемат с удоволствие :D :popcorn:

А за всички останали - зарязвайте автомобилите и на 22-ри да покараме (послаломираме) из София дружно. Дреме ми на .... за шофьорите и будалите дето ще бачкат - я па нема да работим тогаз - шъ пидалирам за благоту на вИлосипедалиращуто брадстфу (дет иска да намали имисиити, кат ги погълни :D ) :jump2: :propell: :dunce:
?
Аватар
Sky_Knight

Мнениеот Reactor » Сря Апр 09, 2008 6:48 pm

Sky_Knight написа:
.... предполагам си го казал просто като пример... :dunno:

Естествено като пример ,то е близо до акъла.Поне за тези които имат такъв.
Аватар
Reactor

Мнениеот hlebarka » Сря Апр 09, 2008 7:44 pm

Sky_Knight написа: Дреме ми на .... за шофьорите и будалите дето ще бачкат - я па нема да работим тогаз - шъ пидалирам за благоту на вИлосипедалиращуто брадстфу (дет иска да намали имисиити, кат ги погълни :D ) :jump2: :propell: :dunce:

И кво очакваш като отговор или ответна реакция?
Аватар
hlebarka

Мнениеот did » Сря Апр 09, 2008 7:50 pm

hlebarka написа:И кво очакваш като отговор или ответна реакция?

тихо бе. сега ще ти изтрият поста (пак).
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот hlebarka » Сря Апр 09, 2008 7:59 pm

did написа:
hlebarka написа:И кво очакваш като отговор или ответна реакция?

тихо бе. сега ще ти изтрият поста (пак).

Абе, дид, сега заради тебе ще ми го изтрият, щото трябва да ти отговоря и се получава офтопик. Иначе не се набиваше на очи особено.
Аватар
hlebarka

Мнениеот Ozzie » Сря Апр 09, 2008 7:59 pm

Sky_Knight написа:И на мен ми иде да им кажа, че това, което правят е обречено на провал...

Да ти кажа честно, ако нямаше келепир в цялата работа, Велополюция изобщо нямаше да вдигат такава врява.
Мисля, че беше предната седмица, когато в късните часове (някъде след 23.00ч.) слушах по радиото интервю с тяхна представителка.
Госпожицата спомена, че били събрали (набрали) 5-6 милиона!!! лева.
Та ще ми е интересно, ще се дава ли отчет как точно се харчат тези средства?
:popcorn:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот TOYAGA » Сря Апр 09, 2008 8:09 pm

Ozzie написа:Госпожицата спомена, че били събрали (набрали) 5-6 милиона!!! лева.
Та ще ми е интересно, ще се дава ли отчет как точно се харчат тези средства?

Reactor написа:...то е близо до акъла.Поне за тези които имат такъв.

Reactor написа:... за по актуални заплати...

:D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Следваща

Назад към Мероприятия - архив