kotka12 написа:да не намекваш че в системата kotka12/IronHorse, конят е слабото място???
Проблемът ти е ясен - не си надупчил рамката на правилните места!kotka12 написа:да не намекваш че в системата kotka12/IronHorse, конят е слабото място???
Ко каза, ко каза?!SpoileR написа:Ако хвърлиш мравка от 1-10-100-1000 метра все тая....въздушното съпротивление е по голямо от това на гравитацията и надделява, като я спира до такава скорост която няма да е фатална за нея.
Демек за мозъкът ти земното ускорение не е равно на 9,8 m/s^2 ?! Или?SpoileR написа:Пък за малките тела не важат, същите физични закони както за големите.
Мале тоя в едно изречение опроверга динозаврите :) Разстоянието между края на опашката и главата на Ултразавърът е била около 900 метра.SpoileR написа:Физически няма как да се крепи такова дживотно (поне не на тази планета с тази ни гравитация) Камо ли да скача и да пада и да не се потроши... :)
Antares написа:Разстоянието между края на опашката и главата на Ултразавърът е била около 900 метра.
Така си е...И още нещо наблюдава се явлението, че котките които скачат от първия до третия етаж се отървават с леки контузии или нищо, тези от 7 - 8 етаж от леки контузии до тежки счупвания, но рядко смърт. Скочилите между 4 и 6 етаж обикновено загиват.
Ко каза, ко каза?!SpoileR написа:Ако хвърлиш мравка от 1-10-100-1000 метра все тая....въздушното съпротивление е по голямо от това на гравитацията и надделява, като я спира до такава скорост която няма да е фатална за нея.
Гравитацията има въздушно съпротивление?! Я пак?!
Дори и да се опитам да интерпретирам - въздушното съпротивление да е по-голямо от гравиационното привличане - тогава горката мравка ще отлети в космосаИли поне по-горните слоеве на атмосферата :]
Демек за мозъкът ти земното ускорение не е равно на 9,8 m/s^2 ?! Или?SpoileR написа:Пък за малките тела не важат, същите физични закони както за големите.
Мале тоя в едно изречение опроверга динозавритеSpoileR написа:Физически няма как да се крепи такова дживотно (поне не на тази планета с тази ни гравитация) Камо ли да скача и да пада и да не се потроши...Разстоянието между края на опашката и главата на Ултразавърът е била около 900 метра.
А лингвистиката я прати за хляб...
Абе ти между силни и слаби взаимодействия правиш ли разлика?! ОК, между ядрени и гравитационни? Щото има :)SpoileR написа:Всички ли на които не им изнася нещо обиждат на мозък? :)
Сега по подробно: На атомно размерно ниво и на КОСМИЧЕСКО законите са различни. И Пак казвам с малки промени но са различни!
Квантовата електро-динамика си има обяснения за тези неща.
Да бе, т'ва за заврените дини наистина се поизаках клавиатурно. Една нула ми се изплъзна между пръстите :)SpoileR написа:900 или 90? Я пак провери?
Един километър динозавър т'ва ли ми казваш?
Динозавър от Плиска до Байк центъра в младост дълъг?
axelmax написа:отговор:
котките са уникални животни!
ако може бих си направил колело на базата на котка
GECKO написа:
@kotka12 - слабото място всъщност е жабата
kotka12 написа:не можа да се сдържиш, нали![]()
аз шейсет и шейсетте жаби си ги харесвам
did написа:реших, че бирата я печели zero knowledge, понеже ми обясни най-добре защо по-малкото може повече, а и понеже той не пие бира.
did написа:или по-голямо ли е по-малкото?
Една мисъл ме мъчи!
Бира от мен печели този, който пръв добре ми обясни едно нещо, което аз не разбирам.
Защо, макар че котките правят само 8 сантиметра ход (толкова са им дълги краката), могат да скачат от 3 метра без да се потрошат, а конете, макар че имат крака по метър и нещо, ако скочат от толкова, често се контузват.
Всякакви аналогии с колоезденето са напълно неоснователни .')
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 2 госта