Дали е възможно?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот agent_Jekov » Пон Апр 14, 2008 7:16 pm

bikerider написа:Етническите българи, българските граждани или?
Стига се хваща за дреболии.За мнозинството българи предполагам говори, които са етническите българи.
ПС:Знам, сега ще ми кажеш да ти докажа, че етническите българи са етнически българи и са мнозинство. :)
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот Alpina » Пон Апр 14, 2008 8:01 pm

agent_Jekov написа:
Стига се хваща за дреболии.

Стига де, може да го влече :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот agent_Jekov » Пон Апр 14, 2008 8:11 pm

Alpina написа:
agent_Jekov написа:

Стига де, може да го влече :D
При него е нещо повече от обикновено увлечение. :D
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот bluskanie » Пон Апр 14, 2008 8:40 pm

bikerider написа:
bluskanie написа:Аз лично искам и пра -пра внузите ми да пишат, четат и говорят на български език. Много ли е?

Ако отсега е ясно, че тяхното мнение не важи - да много е.

Много ясно, че не важи. На каквото те научат мама и тати тва е. После ако щеш учи още 6 езика...

bikerider написа:
bluskanie написа:Не е странно. Само че тук говорим как общуват българите помежду си в България.

Хайде преди да държим сметка кой как общува, моля те прецизирай какво имаш предвид под "българите". Етническите българи, българските граждани или?

Всички български граждани. Щом са граждани на тая страна, а официалният език за нея е български, трябва да го говорят ако искат да са нещо повече от клошари. Никакви извинения, никакви други езици (еле па новини на други езици) и никаква толерантност за неуважаващите българския език. Както казваше военния в онзи български филм във влака "На тая страна здрава ръка и требе... и бой, бой..." :rofl:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот agent_Jekov » Пон Апр 14, 2008 11:55 pm

bluskanie написа:Всички български граждани. Щом са граждани на тая страна, а официалният език за нея е български, трябва да го говорят ако искат да са нещо повече от клошари.
Защо пък задължаваш чужденците, били те и "български граждани" да учат български за да не са клошари?Аз съм против.Предпочитам това, което каза да се отнася и да важи в пълна сила, но само за етническите българи, колкото и трудно да е да се определи това понятие.За чужденците с българско гражданство ме боли фара до толкова доколкото искам да спазват законите и да важат законите на страната за тях.Иначе разбира се, че ако не знам езикът на дадена страна се обричам на трудности, но предпочитам да не ми се бъркат в живота или пък да ме задължават да уча едва ли не даден език.Ако му е писано на българският език да оцелее, той ще оцелее със или без закони, заради хората, които ще го говорят и пишат.Никой не може да им забрани това.
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот bluskanie » Вто Апр 15, 2008 1:07 am

A, и мен ме бОли за чужденците, само че ако искат да учат в български училища, ще учат български език. Иначе ако се справят добре и без да го знаят - браво на тях.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот MIRO A » Вто Апр 15, 2008 7:23 am

Просто у парламента се навъдиха много турци за управляващи и това влияе. Според вас кой е предложил тази промяна - турчин.
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот Alpina » Вто Апр 15, 2008 8:24 am

Ай, вЕрно ли?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот agent_Jekov » Вто Апр 15, 2008 8:50 am

Alpina написа:Ай, вЕрно ли?
:rofl:
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот bluskanie » Вто Апр 15, 2008 9:00 am

Не знам дали знаете, но това го е предложил някъв от ДПС - турчин... :rofl:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Вто Апр 15, 2008 11:05 am

agent_Jekov написа:

Дреболии може да са само за невеж човек, да ме прощаваш за израза.
Би ли ми обяснил като на идиот какво ни касае нас, определящите се като етнически българи, какъв е официалния език?
Всъщност вярно - какъв ужас - няма да разбираме какво говорят по телевизията :idea::rofl:

gnao написа:В този ред на мисли не е ли по-добре да отчетем как се е променил светът (и хората в него) и да не живеем с разбиранията и борбите на нашите пра-пра-родители?

стига се хваща за дреболии :D

:):agree::beer:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот agent_Jekov » Вто Апр 15, 2008 2:37 pm

bikerider написа:Би ли ми обяснил като на идиот какво ни касае нас, определящите се като етнически българи, какъв е официалния език?:
Като на идиот-щото уж сме българи, а не ливанци, мексиканци или някакви други, че да не ни дреме какъв е официалният ни език. :) А защо на българският гражданин от чужд произход трябва да му дреме аз да те питам?
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот bikerider » Вто Апр 15, 2008 3:15 pm

agent_Jekov написа:българският гражданин от чужд произход

Няма такова понятие. Изясни си за какво говориш и пробвай пак.

Иначе разбирам какво ме питаш и ти отговарям - защото има равни права с етническите българи като български гражданин. Вече дали претенциите му официалния език да бъде сменен са основателни е съвсем отделна тема, но ти както обикновено обичаш да смесиш нещата в бъркоч и после да вадиш смело изводите ;)

Не мога да разбера какво трудно има за схващане в простите понятия като национална принадлежност, етническа принадлежност, религиозна принадлежност и майчин език, че трябва да се смесват с всички тъпи последици от това??????

Един елементарен въпрос, за да видиш колко са ти объркани понятията: как наричаш човек, който се самоопределя като етнически българин, семейството му не е излизало от България, но майчиния му език е турски поради факта, че е мохамеданин от поколения.

Български гражданин от какъв произход е той? :idea:

Edit: казаното от теб по-горе ("чужд произход") веднага ми говори за затворения тип мислене, който практикуваш. Явно за теб нацията и държавата, етническата и националната принадлежности са едно и също. Съжалявам, че трябва да ти го кажа, но примитивния национализъм, който изповядваш не е нищо повече от рудиментарен фашизъм.
Аватар
bikerider

Мнениеот kibikoff » Сря Апр 16, 2008 9:41 am

[url=http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2954&sectionid=5&id=0001101] "Ай сиктир бе, гьонсурат!"
[/url]
kibikoff

Мнениеот agent_Jekov » Сря Апр 16, 2008 3:00 pm

bikerider написа:Edit: казаното от теб по-горе ("чужд произход") веднага ми говори за затворения тип мислене, който практикуваш
Нещо си се объркал.Не тълкуваш правилно нещата, за които говоря.Може би вината е в мен де.
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот bikerider » Сря Апр 16, 2008 4:03 pm

Ами аз чета това, което пишеш. "Чужд произход" го тълкувам еднозначно като признак за затворен тип мислене.

Извинявам се, ако изводите ми са били безпочвени, но останах с такова впечатление заради мнението ти, че за теб смесването на тези понятия е дреболия.
Аватар
bikerider

Предишна

Назад към Други