Проблем:Предна главина Formula IS6-Заяде

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем:Предна главина Formula IS6-Заяде

Мнениеот MTB Fen » Съб Апр 19, 2008 7:17 pm

Така момчета имам проблем със предната ми газлвина!Проблема е следният ще го обясна в най-големи подробноси от къде тръгна.Така едно мочме ми прати предната галвина в идеално състояние сенени лагери,чашки и прочие,без луфтове и таквиа гадове.Аз отивам в Байк ценъра в Младост 1 и им казвам нал ида ми я заменят с обикновената предна гавилна те викат ок отивам аз да си взема колелцето и к осе получава шефа тоя русия ми вика:"Ми с тебе имахме малък проблем чашките бяха за смяна и се налага да ги сменим до сега чакахме тази част от другият магазин,втора ръка е нали за да минеш по-тънко 1лв ще ти струват чашките"И аз казвам:"Е ок тогава"(Не съм им казвал че са нови и прочие понеже знам че си зн работата макар че и преди съм имал проблем ис тях)И отивам аз миналата сряда да си взема колелцето плащам и вс ок слагам си аз спирачката и реших понеже вчера имах време да отида да покарам и то не съм и акрал даже возех се градско и видех едни приятели и се заговорихме и отиваме до един магазин тука единия да яде и посел се връщаме при другите и аз бутам през една полянка между блоковете(Една от малкото останали заради строителството)и в края на поляната колелото неможе да мръдне.Първоначално реших че нещо спирачките са заяли и си викам аре на улицата ще погледна и правя още една крачка и в тоя момент QR-a излита на някъде си дори не го видех след 5 мин търсене го откривам строшен на две.Сотя и гледам викам си егати как щ стане това а и той втора ръка нали зн за да мина по-тънко.В последствия виждам че от страната на диска където се намира нали има едно акто шайбичка дето покрива вътре чшките и тея неща е чашките са на една страна и неможе да се звърти главината по никав начин!Може л ида се оправи това или да си търся нова главина тоя път от магазина НО В НИКАВ СЛУЧАЙ ОТ БАЙК ЦЕНТЪРА!Пзодрави момчета! :beer:
Climbera Rulzzzzzzz
Аватар
MTB Fen

Рейтинг: 918

Мнениеот MIRO A » Съб Апр 19, 2008 8:17 pm

По-добре нова, че не се знае колко зле е главината в действителност. От прочетеното правя извод, че може да има и проблеми по тялото на главината. Бе ново си е най-добре и виж дали ще се разминеш само с главина, а не и с други компоненти (прецакана спирачка и т.н.).
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот dibo92 » Съб Апр 19, 2008 8:40 pm

Сега идвам от сервиза.И на мен ми се случи същото.Минах само с нови лагери нова ос и QR ,но ако при теб леглото на лагерите е развалено едва ли ще може да се направи нещо.
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Мнениеот Antares » Съб Апр 19, 2008 10:22 pm

Аз ще опитам говорейки езика за автора за този въпрос :

Аз щях да загатна, че вие купувате нов център. Въпреки че , Това е добра реклама за магазина.

Използвах един автоматичен преводач, за да формулирам мнението си в тон с автора :]
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Пон Апр 21, 2008 2:00 pm

Не можах да разбера със сигурност какво ти се е случило, нито пък ще се опитам отново да чета пост с толкова много грешки... но след като казваш, че проблемът е възникнал след намеса на даден сервиз, за мен най-нормално би било да отидеш пак там и да питаш защо така се е получило или пък ако си сигурен, че грешката е в тях, да си търсиш правата, т.е. да ти го оправят.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик