ухо за дерайлиор

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

ухо за дерайлиор

Мнениеот mach1_mad » Нед Апр 20, 2008 6:00 pm

четох тука някъде че ако смениш ухото /примерно е счупено/ с такова но правено на фреза от стомана, рискуваш следващия път да се счупи рамката !!! поправете ме ако греша но това е малко вероятно според моето некомпетентно мнение,защото ухото освен за рамката е хванато и за оста на главината !!!! някой правил ли е подобно нещо ? ако има такива ще помоля да пишат и да кажат мнение. поздрави
бъди МЪЖ .... цъкни ми минус :popcorn:
Аватар
mach1_mad

Рейтинг: 1200

Re: ухо за дерайлиор

Мнениеот XeDoX » Нед Апр 20, 2008 6:09 pm

Ухото се прави точно с тази цел,ако се чупи нещо да се чупи ухото,а не рамката.Затова ако сложиш ухо от по-здрав материал от този на рамката,при яко каране рискуваш да спраскаш някоя заварка по рамката.
Аватар
XeDoX

Рейтинг: 1796

..........

Мнениеот mach1_mad » Нед Апр 20, 2008 6:12 pm

незнам къде точно греша, но къде да се спука заварка при положение че това ухо на практика в по голямата си част е хванато за оста на главината !!!
Аватар
mach1_mad

Мнениеот Antares » Нед Апр 20, 2008 6:22 pm

По-скоро ще се прецака обтегача :) Който излиза по-скъпо от едно ухо.
Ухото се прави, за да има някакъв сменяем сегмент между рамката и обтегача. Тоест, да не се скъса парче от рамката (ако обтегача се закрепя директно на нея), или парче от обтегача, когато евентуално обтегача отиде на гости при спиците. Или си хареса камък...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

....

Мнениеот mach1_mad » Нед Апр 20, 2008 6:46 pm

aхааа , сега вече ми е "ясно". благодаря за коментара.
Аватар
mach1_mad

Мнениеот Ozzie » Нед Апр 20, 2008 6:54 pm

Ухото при хубавите дерайльори (изключая Saint и Hone на Shimano) не е хванато на оста, като при теб.
Да предположа ли, че си със Shimano Tоurney?
Ако е някакъв друг дерайльор само си въобразяваш, че ухото е хванато за оста. ;)
Иначе какво излиза- от ляво рамката е хваната за оста? Изображение

Antares написа:Ухото се прави, за да има някакъв сменяем сегмент между рамката и обтегача. Тоест, да не се скъса парче от рамката (ако обтегача се закрепя директно на нея), или парче от обтегача, когато евентуално обтегача отиде на гости при спиците. Или си хареса камък...

Историята познава случки в който дерайльора влиза в спиците, къса няколко от тях и естествено ухото заминава покрай всичкия този екшън.
;)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

....

Мнениеот mach1_mad » Нед Апр 20, 2008 7:26 pm

рамата е драг. дерайлиора аливио. ухото "влиза в легло" правено за него в самата рамка. самото ухо е захванато с болче + ку-ер-а на главината.
Аватар
mach1_mad

Мнениеот Antares » Нед Апр 20, 2008 8:26 pm

Ozzie написа:Историята познава случки в който дерайльора влиза в спиците, къса няколко от тях и естествено ухото заминава покрай всичкия този екшън.
;)
Моя дерейльор познава няколко такива случая. Като например при 45 km/h влиза в спиците и се вклинва в горната тръба от задния триъгълник, късайки половината и кривейки другата половина от десните спици :) Дерейльора още е в употреба, макар и леко разлуфтен. А в инвентара ми има четири уши :) Все Drag...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Нед Апр 20, 2008 8:40 pm

Оффф, ама съм разсеян. Дерайльора също даде фира.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Веломеханик