Здравейте,
Като увод ще отбележа, че съвсем скоро се сдобих с по-качествена машина, custom RAM HT2.2, с цел да карам XC. Tази тема е с по-общ характер и целта и е да се ориентирам какво точно представлява XC и с каква точно екипировка да се снабдя.
В неделя минах маршрута "Панчарево – Ловната хижа", който е описан на сайта. Според описанието, това е един от най-леките XC маршрути и не би трябвало да представлява кой знае какво изпитание.
В конкретния ден, обаче, беше доста кално и нагоре почти през цялото време бутах.
Същината на темата е свързана с пускането. За мен спускането наистина беше шеметно, нарочно използвам израза използван и в описанието на маршрута. Понеже мотокросаджийте са го налазили стабилно това трасе, а описанието е от преди 2-3 години, на мен ми изглеждаше доста изорано, но понеже за пръв път карам там, не мога да преценя до каква степен, затова и въпросите ми са:
1. Някой карал ли е скоро там и трасето наистина ли е осезателно по-изорано спрямо състоянието му отпреди 2-3 години?
2. Спускането се окачествява като нормално за XC, агресивно или направо DH?
3. Следващото питане е свързано с екипировката. Според една тема в XC раздела, за XC не ми трябва повече от една челадинка. Правейки ретроспекция на пускането ми от неделя и разни клипчета от crash темата, Full face + очила + поне наколенки не ми изглежда никак пресилено. Трасето наистина ли е "загрубяло" или просто на мен така ми се струва?
Та споделяйки мнение по някой или всички от въпросите по-горе ще ми помогне да се ориентирам каква каска да си купя и само до каска ли да се огранича. Ясно ми е, че щом с full face бих се чувствал по-сигурно, то тогава е по-добре да си взема такова full face, без значение дали ще ми се смеете, ако ме срещнете някой ден там, но все пак вашето мнение и опит са ценни.
Благодаря предварително на всеки, отделил време и внимание на темата.