Въпрос за каране?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос за каране?

Мнениеот ACID BURN » Сря Апр 23, 2008 10:40 am

Ако ви е мързел да четете и искате да знаете за какво иде реч, това е за хора, който искат да пробват възможностите си до край и да изкарат едно мн хубаво приключение! :)

Така...Идеята ми е да направим едно епическо каране.Обмислил съм всички неща,всяка една подробност, е може и да име още нещо, което изпускам, но като цяло съм направил плановете.Мммммм първоначално мислех да пусна темата в раздел "Мероприятия", но не знам как ще реагирате.Аз лично гарантирам и се заклевам, че ще го карам този маршрут, но проблема е, че струва ми се ще бъде опасно ако тръгна сам, затова искам да се събереме хора.За сега сме около 3-4 човека с мен, но колкото повече толкова по-добре!За какво става дума?Става дума за едно каране от Черни връх до връх Мургаш.Маршрута е почти разяснен и знам откъде ще минем точно.Но искам да го обсъдим повечето хора, който са навити, ако въобще има такива де! :) Така Цялото това каране мн ще зависи от времето и то ще определя голяма част от трудността на маршрута.Защо?Защото горе на Черни връх ще бъде около 5-10 градуса, тъй като ние мислим да направим това каране през месец май, краят на месец май или началото на юни.Но сега като размислям, мисля да бъде по към средата на сезона, за да не мъкнем дрехи с, който да се преобличаме.Идеята е да тръгнем рано сутрин от хижа Алеко към 2-3 часа, но ето откъде идва проблема.Знам, че при температура от 12-15 градуса е приятно да се върти, но на Черни връх може да има и ще има вятър и ще ни се струва студено.Та...Ако се качим горе и е студено ще ни трябват дрехи, но с всеки изминат километър в "равното" те ще ни бъдат все повече в тежест в предвид водата и евентуално гуми и т.н.. :) Та... обмислете идеята ми добре и аз предлагам, ако се съберем 6-7 човека примерно всеки да носи нещо по отделно.Пример:Един носи всичките гуми, друг всичките дрехи и т.н..Ако сте навити ще пусна темата с подробно описана информация за маршрута и останалите неща. :)
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот outfaced » Сря Апр 23, 2008 11:14 am

едно епическо каране

да не прозвучи, че ви омаловажавам ентусиазма, ама нищо епическо няма в това каране и времето определено ви е най минималния фактор в трудността ;) Носите си по една ветровка и по една блузка дълъг ръкав и тва е ... който е по зиморничев, може и някое дълго клинче да вземе (всичко това е под 1кг и предполагам ще гледате прогнозата и няма да тръгвате в дъжд). Ако толкова ви тежи багажа, разберете се да вземете само едни инструменти и помпа (макар и това да не е съвсем препоръчително)
Съобразете се къде има вода по пътя и си носете, колкото е нужно.
В раделянето на багажа не виждам никъв смисъл ... по скоро може да пречи.

Епическо е 3+ дена в Родопите на палтка примерно като си нисши храна и всичко с теб ... или 7 дена в Алпите със макс 6 кг. раница ... или пък 2 седмици каране в Хималаите :agree:

каква ви е денивилацията на маршрута ?
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот bokicha » Сря Апр 23, 2008 4:40 pm

Пусни маршрутът де... :)
Аватар
bokicha

Мнениеот ACID BURN » Сря Апр 23, 2008 6:16 pm

outfaced написа:
едно епическо каране

да не прозвучи, че ви омаловажавам ентусиазма, ама нищо епическо няма в това каране и времето определено ви е най минималния фактор в трудността ;) Носите си по една ветровка и по една блузка дълъг ръкав и тва е ... който е по зиморничев, може и някое дълго клинче да вземе (всичко това е под 1кг и предполагам ще гледате прогнозата и няма да тръгвате в дъжд). Ако толкова ви тежи багажа, разберете се да вземете само едни инструменти и помпа (макар и това да не е съвсем препоръчително)
Съобразете се къде има вода по пътя и си носете, колкото е нужно.
В раделянето на багажа не виждам никъв смисъл ... по скоро може да пречи.

Епическо е 3+ дена в Родопите на палтка примерно като си нисши храна и всичко с теб ... или 7 дена в Алпите със макс 6 кг. раница ... или пък 2 седмици каране в Хималаите :agree:

каква ви е денивилацията на маршрута ?

За водата-абе измислил съм го тва не е проблем вода по маршрута има! :)
Ами денивилацията не я знам не ме и е*е, относно името абе да има некво заинтригуващо, за да се събереме

Маршрут: Алеко-Черни връх-Ярлово-Железница-
Кокаляне-Пасарел-Габра-Нови Хан-Елин Пелин-Бухово-връх Мургаш-Бухово.Естествено след това придизвикателство се връщаме с автбус 117 или там квото хванете и после всеки ще "лази" до тях(предполагам)!

Казвайте ако сте навити, да копирам инфото, което съм написал и да го постна в раздел "мероприятия"...
Аватар
ACID BURN

Мнениеот did » Сря Апр 23, 2008 6:25 pm

@ACID BURN:

Ако искаш наистиа епично каране, ше те поканя, като му дойде времето.

Ама после ще ти е смешно, като си видиш сегашните планове :)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот ACID BURN » Сря Апр 23, 2008 6:42 pm

did написа:@ACID BURN:

Е, да прав си 100%, но с това започвам сега, а пък нямам пари за родопя или някъде из родопите, а найстина там е супер красиво! :V:
Аватар
ACID BURN

Мнениеот тучо чучо » Сря Апр 23, 2008 6:46 pm

Бях чел в предишна тема за тези намерения и доколкото си спомням плановете са за еднодневно каране.
Ако наистина е така, маршрутът не е за подценяване и дрехите наистина ще са най-малкия проблем.
Аватар
тучо чучо

Мнениеот did » Сря Апр 23, 2008 6:47 pm

тучо чучо написа:Бях чел в предишна тема за тези намерения и доколкото си спомням плановете са за еднодневно каране.
Ако наистина е така, маршрутът не е за подценяване и дрехите наистина ще са най-малкия проблем.

щом ти така казваш, значи е епично наистина :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bokicha » Сря Апр 23, 2008 6:49 pm

...Е ти го уби..
...Що бре може да се спретне като мероприятие за който прецени , че му е епично...
...Аз лично бих га направил в два отделни дни ...
единичят да си кача Ч. Връх/от вкъщи въртене до върха/....
на другият да си кача в.Мургаш...
...все пак епично е относително понятие...
...за едни епична ще е обиколка на софийските паркове..
..за други...обиколка на съседни върхове/планини..
...за трети... знам ли.... :dunno:
... :beer: ...
Аватар
bokicha

Мнениеот ACID BURN » Сря Апр 23, 2008 6:52 pm

bokichaa написа:

...Е ти го уби..
...Що бре може да се спретне като мероприятие за който прецени , че му е епично...
...Аз лично бих га направил в два отделни дни ...
единичят да си кача Ч. Връх/от вкъщи въртене до върха/....
на другият да си кача в.Мургаш...
...все пак епично е относително понятие...
...за трети... знам ли.... :dunno:
... :beer: ...

Хм това го казах само за да се олицетвори размера на карането.Иначе започваме от Алеко, ама предишният ден ще се качим с лифта до горе...
:)
Аватар
ACID BURN

Мнениеот bokicha » Сря Апр 23, 2008 6:59 pm

Да, разбрахте...аз затова бих го направил в два отделни дни,
ще ми дойде в повече за един ден ...можеби... :) ,
а и освен това рядко нося раница...к'вот набутам в джобовете на фанелката...и ... :beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот Time Bandit » Сря Апр 23, 2008 6:59 pm

На did фантазиите нямат край
Аватар
Time Bandit

Рейтинг: 1195

Мнениеот did » Сря Апр 23, 2008 7:02 pm

Time Bandit написа:На did фантазиите нямат край

тъй, тъй... :)

Всъщност, съвсем сериозно ще поканя ACID BURN скоро на едно мероприятие.

Ти си клонинг. Тебе няма да те поканя.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот outfaced » Сря Апр 23, 2008 7:03 pm

...за трети... знам ли....

хех ... аз кат се сетя как се подготвях и как го мислех първото ми спускане от цели 11км ... а да ги извъртя на самоход нагоре ми се виждаше абсурд :D :rofl:
та всичко с най добри чуства разбира се ;)

хубаво, че някой стават реалност :)
Аватар
outfaced

Мнениеот Time Bandit » Сря Апр 23, 2008 7:05 pm

did написа:

И да ме поканиш няма да дойда.Не присъстван на коч-партита а и не ми се слушат фантазии
Аватар
Time Bandit

Рейтинг: 1195

Мнениеот bokicha » Сря Апр 23, 2008 7:08 pm

outfaced написа:
...за трети... знам ли....

хех ... аз кат се сетя как се подготвях и как го мислех първото ми спускане от цели 11км ... а да ги извъртя на самоход нагоре ми се виждаше абсурд :D :rofl:
та всичко с най добри чуства разбира се ;)

хубаво, че някой стават реалност :)

..именно..всеки си преценява кое колко/и кога му е епично...
..и това, че сега нещо ти се вижда епично не значи, че догодина ще гледаш на него пак така...
...със did сигурно малко хора биха изкарали епично каране... :)
Аватар
bokicha

Мнениеот ACID BURN » Сря Апр 23, 2008 7:12 pm

did написа:

Ами ти хубаво ме покани ама аз няма да имам пари за нищо затова си карам в плананините близко до София, като Рила, Стара Планина и Витоша.Рила, защото в Самоков живее баба ми...., но какъв срам никога не съм се качвал на Мусала, но заклевам се тази година ще го направя, абе за тая година съм намислил 2 много злобни карания.Това, за което говоря и другото каране е София-Мусала-София, но това каране го мислят Нервен Хамстер и Ейлиан и даже не знам дали това е маршрута.Сега пешо подхвърли идея за яко каране (пак като километраш около 200 км, но не се знае дали ще бъде за 24 часа, за разлика от това), но ще видим и ще се организираме, дано!
Аватар
ACID BURN

Мнениеот 4getcredo » Сря Апр 23, 2008 9:22 pm

Съгласен съм с тучо чучо и outfaced - дрехите са ти най-малкият проблем. Направи отсечките на маршрута поне веднъж поотделно и тогава се залавяй да го правиш наведнъж... На мен лично целия този преход от Лозен към Стара планина ми се струва безсмислен, но ти си знаеш. Има достатъчно "епични" варианти в околностите на София... без да ти се налага да караш по шосе, например.

ACID BURN написа: е София-Мусала-София, но това каране го мислят Нервен Хамстер и Ейлиан

Самият Alien е само отчасти наясно с това, което иска, но е хубаво, че има кой да му се върже на акъла ;)
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот SpoileR » Сря Апр 23, 2008 10:10 pm

мммм....

Проблем ли ще е, ако не с АМ, а с 20+кг dh колело се дойде? :V:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот did » Сря Апр 23, 2008 10:21 pm

SpoileR написа:мммм....

ше разбереш и ти накрая какво колело ти трябва, за да изпиташ истински кеф от карането ;)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот ACID BURN » Сря Апр 23, 2008 11:15 pm

Аре стига вече с оффтопика.Еми прехода м/у Витоша и Стара Планина е гаден и тъп но все пак целта ни е връх Мургаш. :) Добре значи дрехите няма да са проблем.Еми това което казвате е добре. :) Иначе естествено, че ще ги мина по отделно сега тая ваканция ще съм само в Стара Планина.Там не съм карал от доста време и затова си мисля, че ще бъде добре...Хм тук е и момента да отбележите такива маршрути, но все пак обсъждайте и тоя.Много ви благодаря!Все пак колко и да си опитен винаги има нещо, което да научиш! :)

Spoiler:Това май е реторичен въпрос.....Макарче в първите 70 км ще ти бъде лесно....., но после.... :)
Аватар
ACID BURN

Мнениеот 4getcredo » Чет Апр 24, 2008 9:59 am

Ето ти едно предложение за "епично" каране

Изображение

Тъй като имам чувството, че се фасцинираш ;) от количеството км., мога да те успокоя, че с ходенето до Нови Искър и връщането от Чурек със сигурност ще минеш над 100... даже и магистрала има :^:.

Сега в страни от шегата... така посоченият маршрут не съм го минавал от край до край, но познавам всичките участъци с изключение на спускането от Мургаш към Чурек (черешката я пазя за най-накрая ;))... билото е много нагънато и се редуват постоянно стръмни спускания и изкачвания... доста силоизцеждащо... Аз не съм сигурен дали бих се наел на подобна хамалогия :D ... само давам идеята ;).

Препоръката от горния ми пост важи и за този маршрут... даже в по-голяма сила. :)
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот z1gZag » Чет Апр 24, 2008 10:08 am

poiler:Това май е реторичен въпрос.....Макарче в първите 70 км ще ти бъде лесно....., но после.... icon_smile.gif

Не е казано че трябва да измине всичките километри :) , Черни връх - Ярлово - Ярема - Железница - Панчерево (От там към вкъщи) е един маршрут с мнооооого повече спускане ( и то какво :bowdown: ) , та защо да не дойде :dunno: 3ма човека вече сме решили да направим така :beer: .
z1gZag

Рейтинг: 1915

Мнениеот ACID BURN » Чет Апр 24, 2008 10:43 am

z1gZag написа:

poiler:Това май е реторичен въпрос.....Макарче в първите 70 км ще ти бъде лесно....., но после.... icon_smile.gif

Не е казано че трябва да измине всичките километри :) , Черни връх - Ярлово - Ярема - Железница - Панчерево (От там към вкъщи) е един маршрут с мнооооого повече спускане ( и то какво :bowdown: ) , та защо да не дойде :dunno: 3ма човека вече сме решили да направим така :beer: .

А нали.... знам те аз.... :rofl: Не аз не съм казал, че да не идва, казах че ще му е хубаво да кара първите 70 км..И кой сте решили така?Смисъл още приятели ли ще доведеш или? :dunno:

4getcredo:Аз не обръщам внимание на километрите, а на мястото на карането и трудността.Иначе не знам района на около връх Мургаш, защото не съм карал там много.Иначе сега тая ваканция ще разуча места пътеки и т.н. за това каране....
Аватар
ACID BURN

Мнениеот Admin » Пон Апр 28, 2008 1:50 am

@ACID BURN
Дрехите може би ще са ти най-малкия проблем, но това не значи, че няма да са проблем, ако ти липсват подходящи. Не знам с каква екипировка разполагаш, но за подобни карания колкото по-добра е, толкова по-малко проблеми.
Бих ти препоръчал да правиш подобно нещо само при твърда прогноза за хубаво време. За щастие напоследък метеоролозите по-често познават, отколкото грешат :)
Не си спомням, но май и в предишната тема ти казах мнението си, че подобен маршрут за един ден не бих го направил. Разбира се, не те познавам и не ти знам възможностите - има хора, за които той би бил интересен и възможен, аз лично не се причислявам към тях :)
Не искам да досаждам със съвети и да звуча егоистично с това си изречение, но за точно такова каране повече хора, не е по-добре. Повече хора означава повече възможни проблеми (от техническо, организационно и всякакво друго естество), а пък те означават по-голямо възможно забавяне. Аз лично бих се ограничил до група от 4-5 души, които познавам, за да е налице стиковане в различните елементи от карането, пък и винаги може да се наложи да разчиташ на тях при подобен преход, а и те на теб. Разбира се, сам на подобно нещо изобщо не бих си и помислил да тръгна.
Ако решите да го правите, успех! :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот ACID BURN » Пон Апр 28, 2008 11:57 am

Admin написа:@ACID BURN
Дрехите може би ще са ти най-малкия проблем, но това не значи, че няма да са проблем, ако ти липсват подходящи. Не знам с каква екипировка разполагаш, но за подобни карания колкото по-добра е, толкова по-малко проблеми.
Бих ти препоръчал да правиш подобно нещо само при твърда прогноза за хубаво време. За щастие напоследък метеоролозите по-често познават, отколкото грешат :)
Не си спомням, но май и в предишната тема ти казах мнението си, че подобен маршрут за един ден не бих го направил. Разбира се, не те познавам и не ти знам възможностите - има хора, за които той би бил интересен и възможен, аз лично не се причислявам към тях :)
Не искам да досаждам със съвети и да звуча егоистично с това си изречение, но за точно такова каране повече хора, не е по-добре. Повече хора означава повече възможни проблеми (от техническо, организационно и всякакво друго естество), а пък те означават по-голямо възможно забавяне. Аз лично бих се ограничил до група от 4-5 души, които познавам, за да е налице стиковане в различните елементи от карането, пък и винаги може да се наложи да разчиташ на тях при подобен преход, а и те на теб. Разбира се, сам на подобно нещо изобщо не бих си и помислил да тръгна.
Ако решите да го правите, успех! :agree:

Ами екипировка слаба, но желание и хъс голямо!Колело си имам и то хубаво такаче... с оставащото време до тогава и много каране мисля, че ще успеем.Относно хора си прав и сега се замислих за това нещо...Да найстина ще бъде добре да направя така както ти каза, но ако все пак има навити нека покараме....Отностно възможностите ми...засега са слаби в предвид, че още не съм влезнал в що годе някаква форма в, която мога да кажа "ДА, със сигурност ще го направя", но казах че има време.Иначе да, 100% ще го направим или сега началото на лятото или в началото на есента и разбирасе трайна и твърда прогноза....няма да рискувам.Или ще бъде хубаво времето или няма да се кара... :)
Аватар
ACID BURN

Мнениеот hlebarka » Пон Апр 28, 2008 8:23 pm

ACID BURN написа:
Ами екипировка слаба.Отностно възможностите ми...засега са слаби

Ами, катери си Златните, или Черни връх, обикаляй Витоша. Ако ти е малко, вдигай темпото. При положение, че на 20 минути от София има планина, по която можеш да се припотиш сериозно, не разбирам защо трябва да си местиш гъза надалече. Особено без да си във форма, без екипировка и т.н.
Аватар
hlebarka

Мнениеот GPSenjoy » Пон Апр 28, 2008 10:50 pm

Е, аз му врътнах едно епично маршрутче оня ден в дъжда:

http://www.gpsenjoy.com/index.php?option=com_content&task=view&id=109&Itemid=2
GPSenjoy

Рейтинг: 1240

Мнениеот Grash » Вто Апр 29, 2008 9:52 am

hlebarka написа:Ами, катери си Златните, или Черни връх, обикаляй Витоша. Ако ти е малко, вдигай темпото. При положение, че на 20 минути от София има планина, по която можеш да се припотиш сериозно, не разбирам защо трябва да си местиш гъза надалече. Особено без да си във форма, без екипировка и т.н.

Къде отива предизвикателството тогава? Разбирам АCID BURN в стремежа му да постига нови и по-големи преходи. Малко е тъпичко да се кара само на 20 метра от София, губи се голяма част от удоволствието. Аз съм правил няколко пъти наистина големи (епични :D ) карания и определено си струва. Ако почнеме да гледаме кое е по-удобно и близко, в крайна сметка може да се озовем във фитнеса, въртейки на едно място, макар и да ни е на 5 минути от офиса...
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот hlebarka » Вто Апр 29, 2008 9:15 pm

Да, бе, ще предизвиквам аз по пущинаците, или по шосетата, в почивни слънчеви дни. Я с екипировка и подготовка, я без. 2290 метра де не малко, пък и ако се осереш да можеш да се прибереш нормално. :D
Аватар
hlebarka

Назад към Общ форум