Така обещаната информация за "Епическото каране"

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Така обещаната информация за "Епическото каране"

Мнениеот ACID BURN » Чет Апр 24, 2008 11:56 am

Е след като обсъдихме малко въпроса с това каране всички ми разбиха представите за епическо каране, но и това все пак е предизвикателство!
За въпроси и обсъждане на самото мероприятие пишете в темата в раздел "Общ форум" .Тук предлагам да се обсъжда от хората, който са съгласни да участват.

Така...Пускам тази тема 1-2 месеца преди мероприятието, за да може да се организираме хора за това каране и за някаква подготовка!
Аз се подготвям от началото на Март месец и мисля, че ще съм влезнал във форма до самото каране!

Идеята:Да преминем разстоянието от Черни връх до връх Мургаш за 24 часа по следният маршрут:Алеко-Черни връх-Ярлово-Ярема-Железница-
Кокаляне-Пасарел-Габра-Нови Хан-Елин Пелин-Бухово-връх Мургаш-Бухово.

Цялата тая идея я обмислям от Септември месец миналата година и съм адски навит и нахъсан да го направим!
Маршрута е съставен от няколко малки маршрута съеднинени помежду си.Това са едни добре познати маршрути от повечето хора от
форума.

Отностно маршрута той представлява едно голямо изпитание затова съм го й подбрал съчетавайки едно голямо спускане
със сравнително равна местност в района на маршрута "Палещото слънце".Всъщност прехода от Витоша към Стара планина ще се
извърши точно чрез него.Тази част от него мисля, че ще бъде и една от най-трудните!Все още обмисляме частта след Нови Хан
откъде да заходим такаче асвалта да бъде най-малко и да няма много трафик.Затова частта от Нови Хан до Бухово може да бъде
променена.Засега това е оригинала!Един от най-големите недостатъци е асвалта, не зареди самото каране върху него, а
опастността от минаващите близко до нас коли.Затова бих искал да предопредя хора, който не искат/обичат да карат на асвалт
да не участват.Да, найстина малко е ограничаващно, но нищо не мога да направя по въпроса.

Отностно органицатцията:Идеята е проста качваме се на хижа Алеко и там преспиваме след, което тръгваме в 2-2:30 часа
сутринта, за да ни стигне времето да преминем маршрута.Звучи лесно, но предполагам, че няма да е така!Още не съм се
информирал какви са обстоятелствата и нещата, който трябва да направим, но се надявам да се получи.Ако ли не ще търсим
алтернативен начин да се качим там и да тръгнем в точното време.Проблема е, че засега разчитаме на този вариант.

Изискванията:Добро физическо състояние естествено и добре поддържан велосипед!Трябва да спомена и каските естествено, въпреки
че аз все още нямам такава и не вярвам да се сдобия с такава за това каране!Другото изискване е да се поддържа темпото,
то няма да бъде високо даже мислим на най-обикновените височини да бутаме впредвид километрите, който ни чакат.За всяко
откъсване от групата ще отговаряте вие самите.Говоря както за от маршрута така и за откъсване пред групата.

Мислиме да направим това каране края на Май месец, началото на Юни месец!Ще попитате защо?Защото идеята е да хванем
перфектното време хем да е сравнително топло на Алеко в 2 часа говорим за няква температута от сорта на 8-10 градуса, и хем
долу на маршрута "Палещото слънце" да е сравнително хладно говорим за температура от сорта на 25-30 градуса.Колкото
по-ниска температура долу толкова по-добре, защото иначе ще трябва мн вода, а това значи повече тежест в раниците.Да,
може да ви се стори малко но след 100-130 км дори 300-400 грама са супер голяма тежест.

Отностно вода и храна:Мисля, че повече от 2 литра са предостатъчни поради факта, че на много места от маршрута има чешми.
Най-критично може да стане положението около маршрута "Палещото слънце", но си мисля, че с пълно зареждане от Пасарел ще
имаме достатъчно вода!Отностно храната...Не знам тук сами трябва да прецените.Ако търсите моят съвет-потърсете нещо
много калорично, като републики, шоколад или/и вафли.Препоръчвам и енергийна напитка или поне аз ще си взема, защото тя е
добре позната със свойството си да разлага храна и да освобождава енергията от нея.Също така може да заложите и на нещо от
сорта на корни.Не знам това е ваш избор!
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот Yavkata » Чет Апр 24, 2008 12:31 pm

Като вариант в проблемния за теб район, бих могъл да предложа следния: Нови Хан -Елин Пелин -Столник -Желява-Мургаш( Бухово-Мургаш). Честно казано се съмнявам , че някой ще се навие да измине с теб целия маршрут. По - скоро ще си намериш партньори за отделни участъци от него. Помисли в такава насока.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Назад към Мероприятия - архив