Пътуване с влак?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот bdz43r » Пет Апр 25, 2008 3:21 pm

Deathwish написа:Значи според вас е възможно да не ви пуснат на влака, независимо, че сте си купили билет, има закон разрешаващ го и, разбира се, влакът има такова отделение ?
Възможно е. Когато се случи (и си имаш редовен билет за теб и колелото, влакът има такова отделение и т. н.), имаш пълното право да се заядеш или направо да пуснеш оплакване. Може и да не накажат никой, но поне ще им образуваш нерви.
walkman написа: http://i2.pinkbike.com/photo/1846/pbpic1846894.jpg
(това е в ускорения влак)
:beer: Винаги съм се чудел как точно се ползват тези закачалки :)
Аватар
bdz43r

Рейтинг: 2000

Мнениеот ZlatnataChovka » Пет Апр 25, 2008 11:21 pm

НЕ Е НЕОБХОДИМО ВЛАКА ДА ИМА ОТДЕЛЕНИЕ!!!

Според последната телеграма в БДЖ ако влака няма съответното отделение или пощенски фургон, колелото може да бъде заключено/превозвано на платформата на последния вагон в случай, че това не пречи на пътниците да се качват и слизат свободно от влака (ако там вече няма още поне 2 колела, тоест ) !

Такаче, ако някой ви се заяде, кажете му го точно така и не забравяйте да използвате думата ТЕЛЕГРАМА - това е бдж-йски термин; който ги спича и им показва, че ЗНАЕТЕ, че имате права!
Луд съм! Аз, ако не бях луд, до сега да съм откачил...
Аватар
ZlatnataChovka

Рейтинг: 1306

Мнениеот Ozzie » Съб Апр 26, 2008 9:25 pm

Deathwish написа:Значи според вас е възможно да не ви пуснат на влака, независимо, че сте си купили билет, има закон разрешаващ го и, разбира се, влакът има такова отделение?

Няма такова нещо. След като си купил талон за велосипеда, имаш пълното право да го качиш във влака. Независимо има ли специален вагон или не.
Аз съм пътувал и с байка в купето. И никой не ми каза и дума.
Признавама обаче, че беше нощен влак, неактивен сезон, т.е. нямаше пътници. Може би това ме спаси от заяждания.

И всъщност не знам защо предъвквате нещо, което е било коментирано неведнъж и в други теми!
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Предишна

Назад към Общ форум