БЛАГОЕВГРАД

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Мнениеот airborneone » Сря Апр 09, 2008 11:02 am

Приематате ли Софиянци(съботно неделни преселници ) на Благоевград? :)
п.п.
Ама на мен ми е малко по-мерак за нанадолната пътечка дето със Стоян я бяхте снимали...
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот brokicho » Сря Апр 09, 2008 1:49 pm

airborneone
Очакваме Ви с нетърпение :) :clap:
:offtopic:
Ще се доуточним тези дни :thumb:
Моля, извинете ме за допуснатите правописни грешки!
brokicho

Рейтинг: 1735

Мнениеот airborneone » Сря Апр 09, 2008 2:15 pm

brokicho написа:airborneone
Очакваме Ви с нетърпение :) :clap:
:offtopic:
Ще се доуточним тези дни :thumb:

За съжаление се очертава да съм само аз :popcorn:
(то не че не сме 10тина човека в главата ми ама... с колело ще е 1 :D )
Аватар
airborneone

Мнениеот sto100jan » Пон Апр 14, 2008 6:35 pm

Колеги , вчера ходих на язовира да открия каякарския сезон , и над Зелен дол гледам един пич , с шосейно колело и с каска да драпа като мотор по нанагорнището . Личеше , че е сериозен , но аз не можах да се сетя кой е . Около 20 годишен беше ( ако не се бъркам нещо ) , та , някой познава ли го ?
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=236758
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Мнениеот airborneone » Пон Апр 14, 2008 8:50 pm

Онтопик

МАЛЕЕЕЕЕ, тия пътечки ей, много арно!!!
Пак ще се идва ей :beer:
Само добруст да пуснат :D
Аватар
airborneone

Мнениеот 4getcredo » Пон Апр 14, 2008 9:45 pm

Къде карахте? Я, раздуй. :)
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Рейтинг: 2000

Мнениеот Trip-tfk » Вто Апр 15, 2008 12:00 pm

airborneone написа:Онтопик

МАЛЕЕЕЕЕ, тия пътечки ей, много арно!!!
Пак ще се идва ей :beer:
Само добруст да пуснат :D

В неделя следобеда видях един с ДХ байк с едно момиче по алеята за парк Бачиново.Да не е бил от ваща група? :beer:
Trip-tfk

Рейтинг: 1718

Мнениеот airborneone » Вто Апр 15, 2008 5:19 pm

Бяхме аз (с едно почти изцяло "ам" колело) :D
2ма Стояновци със Скотове :)
И един Ники със Скот. (Мисля, че не обърках имената)
Иначе карахме над църквата в "стария кварта"
дето все му забравям името.
Общо взето началото на трасето е около
заева ( :eyebrow: :X :nuts: :love: :baby: ) поляна :D
Аватар
airborneone

Мнениеот 4getcredo » Вто Апр 15, 2008 6:09 pm

airborneone написа:Иначе карахме над църквата в "стария кварта"
дето все му забравям името.

Вароша! :)
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Trip-tfk » Сря Апр 16, 2008 4:30 pm

Вчера успях да се кача до Славово и на връщане на Бистрица ме заваля дъжда.Днес пак тръгнах нагоре,но този път още на Бачиново ме заваля.Мислех да се връщам,но реших да се кача по-нагоре да видя какво е положението.Стигнах доста мокър на Бистрица,където времето вече тотално откачи и реших да се връщам.На връщане кал...дъжд...кал :knockou: Като се върнах на Бачиново беше сухо и хората ме гледаха странно все едно съм от друга планета.Надявам се утре времето да е по-хубаво и да карам повече,че вече ми писна :bawling:
Trip-tfk

Мнениеот Yeti » Сря Апр 16, 2008 9:44 pm

Привет на Благоевградската група. Тъй като предполагам познавате рйона, може ли някой да ми каже дали има начин за спускане от Рилския манастир/Партизанска поляна надолу към град Рила, но не по асфалта. Някакви пътеки, черни пътища?
Аватар
Yeti

Рейтинг: 1397

Мнениеот sto100jan » Сря Апр 16, 2008 10:16 pm

Йети , нема бате :nono: Само 3 километра преди Рила , има една отбивка по старото трасе на железницата , но то е не повече от 1 - 2 километра , и направо не си струва .
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Yeti » Чет Апр 17, 2008 10:50 am

Жалко... А от Партизанска/Кирилова поляна нагоре към Рибните езера караемо ли е, докъде може да се стигне и колко време горе-долу трябва да се предвиди?
Аватар
Yeti

Мнениеот Trip-tfk » Чет Апр 17, 2008 12:17 pm

Yeti написа:Жалко... А от Партизанска/Кирилова поляна нагоре към Рибните езера караемо ли е, докъде може да се стигне и колко време горе-долу трябва да се предвиди?

Натам мисля че се кара,но не съм сигурен.Иначе има вариант от х. Македония към Рилския Манастир.Там се кара.
Trip-tfk

Мнениеот sto100jan » Чет Апр 17, 2008 6:18 pm

От Партизанска поляна нагоре две трети е черен път с голям наклон и с много лоша настилка от големи камъни . Надолу може и да се кара с много здраво колело , но нагоре се съмнявам . Последната трета е пътека , която на места е като стълби , и пресича разни поточета . В момента , а и до края на май , мисля че е сняг навсякъде . Бил съм на 2 юни там , и повечето беше сняг , само тук там тревичка , даже горното езеро още беше замръзнало . Пробвай се в средата на лятото , много е красиво иначе .
ПП За времето не съм много сигурен , че беше преди доста години , но е от порядъка на 3 часа пеша .
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот sto100jan » Вто Апр 22, 2008 12:32 pm

Извинявам се за несвързаната с колоезденето тема ,но Здравко и Гришата искат да се спуснат на рафтинг в събота и аз се заех да го организирам с мои познати рафтаджии . Пускането е за около 2 часа , струва 40 лева на човек ( аз нямам никаква финансова изгода от това ) , и е незабравимо преживяване . АКо някой друг от колоездачната тайфа е заинтересован , моля , да пише тук за да го включим .
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот codename47 » Вто Апр 22, 2008 12:48 pm

аз съм се спускал от Рибните към Рилския-първоначално е 1ч. носене до началото на пътя с натрошен камък-дотам няма как да се кара, надолу вече става. Миналото лято го минахме тоя маршрут от Боровец.
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Преки пътища

Мнениеот Сашо » Пет Апр 25, 2008 4:45 pm

Yeti написа:Привет на Благоевградската група. Тъй като предполагам познавате рйона, може ли някой да ми каже дали има начин за спускане от Рилския манастир/Партизанска поляна надолу към град Рила, но не по асфалта. Някакви пътеки, черни пътища?

Има начин, има черни пътища, виждал съм ги от билото при язовир Калин. Доста високо са и не са директно Рилски манастир - Рила, но можеш да се спуснеш от Рилския манастир до цивилизацията без да караш по мръсния асфалт... Скоро ще ги проучвам... Може да опитаме заедно... Подобен маршрут е описан и от Админа в статията "В плен на гората", която можеш да намериш в раздел "Статии" в сайта. В момента се разчиства и екопътека по стар коларски път между манастира и Дупница.

Изображение
Аватар
Сашо

Рейтинг: 1660

Мнениеот sto100jan » Пет Май 09, 2008 2:38 pm

Некои другари , които се казват Григор беха на международно състезание . Не е лошо да се видим да споделят челен опит , евентуално на по бира некъде около р.Бистрица , например......
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Trip-tfk » Пет Май 09, 2008 3:00 pm

sto100jan написа:Некои другари , които се казват Григор беха на международно състезание . Не е лошо да се видим да споделят челен опит , евентуално на по бира некъде около р.Бистрица , например......

Sto100jan-e разбира се.Утре следобеда примерно към 17:00 часа?
Къде ще се чакаме?Мисля да идем на Шери или направо на Бачиново?
Айде че има много да разправям. :beer:
Trip-tfk

Мнениеот sto100jan » Съб Май 10, 2008 11:45 am

Значи , в 17ч се разбрахме на Бачиново , на ,,Кариби" .
Ето и моите снимки от Тасос http://www.snimka.bg/album.php?album_id=244806

А не е лошо Здравко да ми даде по някакъв начин снимките от рафтинга .
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот sto100jan » Съб Май 10, 2008 7:16 pm

А ето и снимките от Велека
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=244133

За утре се чудя дали да му направя едно катерене до Фролош....
Дават го неустойчиво време , след обед с възможни превалявания :dunno:
Ако тръгнем към 8 , може и да се приберем за обяд....
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Съб Май 10, 2008 7:27 pm

sto100jan написа:Ето и моите снимки от Тасос
Изображение

В манастира не беше ли забранено снимането? ;)
Кротко планинско колоездене :: Изображение
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот Trip-tfk » Съб Май 10, 2008 7:38 pm

sto100jan написа:А ето и снимките от Велека
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=244133

За утре се чудя дали да му направя едно катерене до Фролош....
Дават го неустойчиво време , след обед с възможни превалявания :dunno:
Ако тръгнем към 8 , може и да се приберем за обяд....

Бих желал да дойда с теб,но в момента нямам байк който да е в движение.У нас стана велолазарет :D .
Ето тука който желае може да види малко снимки от Тасос : http://grishata1.pinkbike.com/album/MTB ... -Cup-2008/
:beer:
Trip-tfk

Мнениеот bokicha » Съб Май 10, 2008 9:24 pm

Бих желал да дойда с теб,но в момента нямам байк който да е в движение.У нас стана велолазарет :D .

...що така ве Гриша...
...да ти пратим едно коуоу :D
... :beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот Trip-tfk » Съб Май 10, 2008 11:03 pm

bokichaa написа:

...що така ве Гриша...
...да ти пратим едно коуоу :D
... :beer:

Хаха не бе Бокич.Имам си достатъчно, ама в момента много неща не са им в ред,а финансовият ми ресурс не стига за поправянето на всичко.
Надявам се скоро всичко да е ОК. :beer:
:)
Trip-tfk

Мнениеот sto100jan » Нед Май 11, 2008 7:00 pm

Влади , единствената забрана , която видях в Гърция е да не се хвърлят пластмасови отпадъци в морето от ферибота . За разлика от тук , където всичко , което не е изрично разрешено е забранено , особено гребането с каяк по крайморските реки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=244133&photo=32
Виж , моторни лодки на местните мародери може .... :(!:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Yeti » Пон Май 12, 2008 9:46 pm

sto100jan, разкажи моля те малко повече за Фролош, защото и на мен много ми харесва там, пък гледам че си го минавал. Пътища, пътеки - естествено доколкото е възможно това да се обяснява от дистанция. Аз миналата седмица специално ходих с колата за да разгледам, но е такава плетеница от махали, черни пътища и пътеки м/у тях, че е трудничко човек да се ориентира без да познава района. Аз искам да опитам качване по щосето през Драгодан и слизане по черни пътища/пътеки някъде срещу гара Кочериново, защото в едно от селцата там имам вила. Всякакви напътствия ще са ми от полза.
п.с. не бях виждал колоездачи в района :agree:
Аватар
Yeti

Мнениеот Trip-tfk » Пон Май 12, 2008 10:25 pm

Yeti написа:sto100jan, разкажи моля те малко повече за Фролош, защото и на мен много ми харесва там, пък гледам че си го минавал. Пътища, пътеки - естествено доколкото е възможно това да се обяснява от дистанция. Аз миналата седмица специално ходих с колата за да разгледам, но е такава плетеница от махали, черни пътища и пътеки м/у тях, че е трудничко човек да се ориентира без да познава района. Аз искам да опитам качване по щосето през Драгодан и слизане по черни пътища/пътеки някъде срещу гара Кочериново, защото в едно от селцата там имам вила. Всякакви напътствия ще са ми от полза.
п.с. не бях виждал колоездачи в района :agree:

Аз от селото се пуснах по един черен път,който вървеше по билото над асфалта,но беше доста за кратко.И наче наистина имаше много черни пътища и нагоре и надолу.Като се замисля и наща група трябва пак да се качим натам ама да се повъртим повече извън асфалта. :beer:
Trip-tfk

Мнениеот sto100jan » Вто Май 13, 2008 1:44 pm

Yeti , там черни пътища и пътеки колкото си щеш . Катериш до Фролош по хасвалта , и оттам по черен път се излиза към село Църварица , Кюстендилско , а оттам връщането до Драгодан , Боровец и Крумово е лесно по шосето за Бобошево .
Преди зверското катерене за Фролош , има един черен път , който пак много яко катери до билото отляво на реката . Като се качиш на билото , откъдето и да хванеш , все ще се изгубиш ;) , но - по единия път се хваща за с.Дреново , Бл-градско ; по другия - за с. Клисура Бл-ско , по третия - за с. Горно Бучино >Д. Бучино > с. Бело поле> по черния път покрай Струма > Крумово , срещу гара Кочериново ; а най-големото набутване е , ако през билото хванеш за Църварица - аз там така се забих преди две години , че се върнах пеша , и после с един приятел ходихме с въжета да си вадя колелото от един каньон .
Но също така , където и да отидеш , особено през този сезон , красотата е страхотна . :) Дерзай смело , обаждай се за компания , защото местата са безлюдни , покритие на тел. няма по деретата , и не дай боже нещо да стане ..... :crap:

Иначе , ако излезеш към Дреново , Клисура , после по пътя за Благоевград , свиваш наляво в с. Зелен дол , и после през Българчево , Б.поле пак си у ваше село , само спускане е .
Лесно е като си горе на баира , всичко се вижда . Но като се забуташ в деретата вече си е таковало таковата ... ;)

Обезателно свиркай за компания , тука има железни маунтин байкъри с алуминиеви колела ;)

ПП А не си виждал колоездачи , защото ние с Гришата и жена ми не сме били там :^:
Тука байкърите в голямата си част са малко като трамваи- карат по едни и същи маршрути , предимно до Бистрица . А има такива красиви места - ум да ти зайде.....
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания