карате ли сами?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот Antares » Пет Май 16, 2008 7:50 am

На Heretic, iddqd те убива ;]

Иначе не обичам да карам сам. Правил съм го два пъти, и точно тогава, първо се изсулих, тряскайки брадата си в леда, след това скъсах и ухо...
Добре, че беше в района на обиколната, та не беше дълго разстоянието за преодоляване по инерция.
Сам просто не мога - не мога да си определя добро темпо за катерене, а и самото катерене, когато си сам е нещо убийствено, поне за мен. Просто нямам нервите да въртя бясно, придвижвайки се едвам-едвам, пъплейки бавно по баира... къса ми нервите. Когато има други - дори и да не говорим по баира - друго е.
Да не говорим за хората с tool-чета за верига, те си знаят какво визирам ;]
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот LamqtaSpaska » Пет Май 16, 2008 9:48 am

в повечето случаи карам сам...
липсва организация :rofl:
LamqtaSpaska

Рейтинг: 1231

Мнениеот ZyclonB » Пет Май 16, 2008 4:32 pm

Teodor40 написа:
Има и един друг момент. Карата двама примерно, ти си отзад, падаш и какво? Ако се усети другия 1км по-надолу, какво прави? Нито да те чака, нито да катери, нито да се качи пак и да те търси. Пак по-добре от напълно сам ама...да не се случва.

Аз разчитам на екипировката да ме спаси.В комбинация с акъл разбира се....
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Рейтинг: 1558

Мнениеот Teodor40 » Пет Май 16, 2008 4:36 pm

ZyclonB написа:
Teodor40 написа:
Има и един друг момент. Карата двама примерно, ти си отзад, падаш и какво? Ако се усети другия 1км по-надолу, какво прави? Нито да те чака, нито да катери, нито да се качи пак и да те търси. Пак по-добре от напълно сам ама...да не се случва.

Аз разчитам на екипировката да ме спаси.В комбинация с акъл разбира се....

:agree: едното, без другото, не може :) Кофти е, че понякога не всичко зависи от нас.
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот did » Пет Май 16, 2008 5:28 pm

Teodor40 написа:Има и един друг момент. Карата двама примерно, ти си отзад, падаш и какво? Ако се усети другия 1км по-надолу, какво прави? Нито да те чака, нито да катери, нито да се качи пак и да те търси. Пак по-добре от напълно сам ама...да не се случва.

Ми просто не се кара така в група! Спира се през 100-200 метра най-много, така че като викнеш и първия да чува последния. Групата непрекъснато се изчаква. Няма такъв филм да караме с някого и бързите да тръгнат първи и след 1 километър да се сетят, че зад тях има и други.

Ако вие така карате "зеадно", значи всъщност никога не карате заедно.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Alpina » Пет Май 16, 2008 6:51 pm

2 пъти ми се е случвало да закъсам, а обичам да съм последен - нито в единия групата не беше забелязала липсата ми след километър. Напротив, в единия случай нямаше и 50 метра, в другия ме чакаха след около 150.

Иначе попринцип обичам или по-скоро предимно ми се случва, да карам сам.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот EmZo » Пет Май 16, 2008 7:34 pm

did написа:Ми просто не се кара така в група! Спира се през 100-200 метра най-много, така че като викнеш и първия да чува последния. Групата непрекъснато се изчаква. Няма такъв филм да караме с някого и бързите да тръгнат първи и след 1 километър да се сетят, че зад тях има и други.

Това е ясно, ние също се изчакваме когато караме повече хора, особено на спусканията. Но все пак се случва да се заиграеш малко повече по някоя пътека и да излезеш извън "обхвата" на викане.

За това планирам в обозримо бъдеще, с човека който карам най-често да си разделим един такъв комплект:
http://www.johngunshop.com/articledetai ... icleID=520

Смятам, че е доста полезно и си заслужава инвестицията, при положение, че при места където караме, често няма обхват на мобилните телефони, а и не е нужно да викаш. :)
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот skiman » Пет Май 16, 2008 7:44 pm

EmZo написа:За това планирам в обозримо бъдеще, с човека който карам най-често да си разделим един такъв комплект:
http://www.johngunshop.com/articledetai ... icleID=520

Смятам, че е доста полезно и си заслужава инвестицията, при положение, че при места където караме, често няма обхват на мобилните телефони, а и не е нужно да викаш. :)

Препоръчвам ти ТОВА
Ползвам такива(по-стар модел) за ски. Много по-леки с от Мидланд-а, по-компактни са, работят с малки батерии, имат сервиз тука в БГ!!!, имат и резервни никел-метал-хидрид батерии за тях. Като качество съм много доволен. Почти цялата асоциация ползва такива(до мин. година се продаваха и в Технополис, но ги спряха-останаха само нискообхватните). Ако имаш някой да ти ги достави от щатите, цената е без конкуренция. Когато караме приятели, винаги караме с такива.
Аватар
skiman

Мнениеот marsa » Пет Май 16, 2008 8:43 pm

За мой див ужас от страна на несигурността (каква ти несигурност - то си е направо дебнеща опасност) и голямо удоволствие в лицето на дългото каране - да.

Миналото лято:
София - Пирдоп - няколко часа
София - Бургас - 2 дни.

Глупавото е, че и двата пъти тръгвах много неподготвен и с МТБ, защото нямам шосейка.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот Benicio » Съб Май 17, 2008 8:53 am

Преди ми се е случвало да карам и сам от време на време заради мъррзеливите ми приятели :) , но откакто претърпях лека злополука в планината усетих какв е да си с хора и си обещах никога да не карам сам ( Там дори и телефона нямаше покритие та ако бях сам щеше да е тегава история. )

П.С. Пък и аз не карам толкова заради самото каране и спорта , а заради споделеното приятно прекарване и биричките след това . :)
Benicio

Рейтинг: 1220

Предишна

Назад към Общ форум