и мислено ли е по съзадаването на ясна скала на техничността или приемането на някоя готова такава, като тази тукапримерно

... що па да не им го вземем
 ... що па да не им го вземем   

Като прочетеш 4-5 описания и почваш да хващаш кое горе-долу къде се пада

outfaced написа:което го прави субективно а не обективно

)... предполагам, че това е и впечатлило outfaced... Друго си е око да види, а съвсем друго... ръка да пипне
 )... предполагам, че това е и впечатлило outfaced... Друго си е око да види, а съвсем друго... ръка да пипне  
   Но подобна нагледност не е приложима, когато се прави обобщена оценка за даден маршрут (вече се спомена защо)... за такъв тип оценка, трябва да се разчита на здравия разум на Админа, какъвто той несъмнено притежава
 Но подобна нагледност не е приложима, когато се прави обобщена оценка за даден маршрут (вече се спомена защо)... за такъв тип оценка, трябва да се разчита на здравия разум на Админа, какъвто той несъмнено притежава  Снимките в конкретния маршрут дават достатъчно добра представа за специфичните моменти в него...
 Снимките в конкретния маршрут дават достатъчно добра представа за специфичните моменти в него...

bikerider написа:outfaced написа:което го прави субективно а не обективно
A защо си мислиш, че германската скала е обективна?
 .
.

Смятам, че така е със всички, които са карали поне един маршрут на Админа.
 Смятам, че така е със всички, които са карали поне един маршрут на Админа.
 Или просто както си има и сега - тема за маршрута и толкова.
 Или просто както си има и сега - тема за маршрута и толкова. 

Sky_Knight написа:@outfaced Абе, толкова ли няма къде да караш, та си седнал на Админа маршрутите да гледаш?!?

:agree::agree:
:agree::agree:
@outfaced Абе, толкова ли няма къде да караш, та си седнал на Админа маршрутите да гледаш?!?
 ... беше приятно маршрутче
 ... беше приятно маршрутче

outfaced написа:ааа, did както винага изби рибата

Нито пък зависи от това с какъв велосипед съм. Има си достатъчно обективни дадености на терена, по които я правя. Имам известна представа как биха или не биха могли да минат оттам хора с различни велосипеди и различни умения. Разбира се, оценката е субективна, но съвсем не е толкова променлива във времето, напротив, старая се да е устойчива и ако в даден момент смелостта и уменията ми са по-големи или по-малки, това не прави маршрутите, писани по това време, по-лесни или по-трудни. Да чукам на дърво, карам с достатъчно много и различни хора, за да си "сверявам часовника" редовно.
 Нито пък зависи от това с какъв велосипед съм. Има си достатъчно обективни дадености на терена, по които я правя. Имам известна представа как биха или не биха могли да минат оттам хора с различни велосипеди и различни умения. Разбира се, оценката е субективна, но съвсем не е толкова променлива във времето, напротив, старая се да е устойчива и ако в даден момент смелостта и уменията ми са по-големи или по-малки, това не прави маршрутите, писани по това време, по-лесни или по-трудни. Да чукам на дърво, карам с достатъчно много и различни хора, за да си "сверявам часовника" редовно.  

TOYAGA написа:Разминаване между индивидуалните виждания/вкусове и стандартизираните схеми/класификации винаги ще има

... а между Карстен Шимик и Любомир Ботушаров има повече от десет разлики по отношение на последното...(компетентността)

bikerider написа:Мда: оценка на пътеката A5 B5 C3 D8 E2.2 Z0.01. Напълно разбираема комбинация, чете се с един поглед...

did написа:bikerider написа:Мда: оценка на пътеката A5 B5 C3 D8 E2.2 Z0.01. Напълно разбираема комбинация, чете се с един поглед...
мда.
на мен най-ми харесва класификацията на Наката:
скалата на трудност е горе-долу така:
1. Щях да заспя там.
2. Ми то там си е равно.
3. Първо има едно леко изкачване, ама после си е равно и цялото се кара.
4. Преди водопадите има малко бутане и тук-таме малко камъни, ама всичко друго се кара на 100%.
5. Пътеката е много хубава, ама трябва да идем с триони да я разчистим.
6. От там няма да можем да прекараме състезанието, някой може да се утрепе
7. Тука само Боби караше.

Назад към Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 23 госта