Mongoose Otero Comp или Raleigh Nomad ?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот belmondo » Пон Май 19, 2008 9:19 pm

Здравейте всички!

Не разбирам нищо от байкове ,но съм се спрял на тези два модела Mongoose Otero Comp ( http://www.mongoose.com/mtn/ProductDetails.html?id=2600 ) и
Raleigh Nomad ( http://www.raleigh-bg.com/catalog/produ ... ucts_id=45 ).

Кое бихте ми препоръчали? Днес бях в Байк центъра и там ми нахвалиха Mongoose Otero Comp ,но и Raleigh Nomad не е за изхвърляне май! Дайте компетентно мнение,защото гледайки техническите параметри намирам доста общи неща, но за съжаление те нищо не ми говорят! :)
Като трети вариант е това Raleigh Soho ( http://www.raleigh-bg.com/catalog/produ ... ucts_id=92 )

Благодаря предварително на всички,които отговорят!
Аватар
belmondo

Рейтинг: 1220

Мнениеот kaRAM » Пон Май 19, 2008 9:27 pm

Много важно е да кажеш какъв стил ще караш , колко често и т.н.
За парите които имаш един хардтеил (твърдак) ще ти дойде по-добре
Аватар
kaRAM

Рейтинг: 998

Мнениеот belmondo » Пон Май 19, 2008 9:38 pm

Ами честно казано искам да става дето се вика и за в града ,пък ако ми хрумне да го покарам и в планината - пак да става.Знам че такова нещо няма, и аз за това питам кое бихте препоръчали чисто като технически данни - нещо като с компютрите - по добрите характеристики като цяло - пък за какво ще се ползва.... :)
Звучи доста отнесено ама... новаците са така :) !
Вероятно по-често ще карам в планината.Знам че твърдак е по-добре ,но все пак какво ще кажете за тези варианти - включително и третия?
Аватар
belmondo

Мнениеот Neth » Пон Май 19, 2008 9:57 pm

ram ht1

edit:просто има такава тема и то от преди 2-3 дни..
Последна промяна Neth на Пон Май 19, 2008 10:41 pm, променена общо 1 път
Learn as if you will live forever,Live as if you will die tommorow.
Аватар
Neth

Рейтинг: 1440

Mongoose Otero Comp или Raleigh Nomad

Мнениеот belmondo » Пон Май 19, 2008 10:32 pm

Благодаря за отговорите,но все пак някой може ли да каже кое е по-добре от тези двете Mongoose Otero Comp или Raleigh Nomad? В смисъл - това с RAM HT1 е ясно дето се казва. ;) ?

В смисъл - някой пробвал ли е някое от тези двете?

За мен това са сравнително неизвестни марки(не е като да кажеш Scott, Drag , RAM или нещо такова), макар че самите марки - особено Raleigh имат доста години история зад гърба си.
И двата байка изглеждат с внушителни възможности и мисля че са доста по-добри от един Бехемот да кажем!?
Че дори и третия вариант Raleigh Soho.

Ако трябва да се избира между трите - кое?
Аватар
belmondo

Мнениеот luditemu6ici » Пон Май 19, 2008 10:33 pm

отерото според мен е 1000 пъти по добро едно е раили едно е монгуус
EDIТ: раилито има по добра вилка(преден амортисьор)
I climb to the top just to ride to the bottom
Аватар
luditemu6ici

Рейтинг: 1118

Мнениеот kaRAM » Пон Май 19, 2008 10:39 pm

OTERO ми изглежда най-прилично но рамката с тази "изрътеняшка" визия може да се разхлопа много бързо.Защо всички правят някакви изклеифенчени рамки като , колкото е по просто едно нещо толкова по-малко има какво да му се счупи :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Аватар
kaRAM

Мнениеот Neth » Пон Май 19, 2008 10:45 pm

kaRAM написа:OTERO ми изглежда най-прилично но рамката с тази "изрътеняшка" визия може да се разхлопа много бързо.Защо всички правят някакви изклеифенчени рамки като , колкото е по просто едно нещо толкова по-малко има какво да му се счупи :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Ми експериментират хората,кой знае,може да се окаже по-добро.Ако няма какво ново да покажат на света,от къв зор някой ще си купи този нов продукт,който например е същия като някой от друга марка,ако този от другата марка се е доказал вече и го имат хората,на които им трябва такъв байк.Шанса някой да си купи нов вид байк,за който незнае нищо и може да се окаже добър,а може и лош е по-голям от този някой да си купи байк същия като вече съществуващ доказал се такъв,който може да се окаже калпава имитация;п малко оплетено го написах :Р
Learn as if you will live forever,Live as if you will die tommorow.
Аватар
Neth

Рейтинг: 1440

Mongoose Otero Comp или Raleigh Nomad?

Мнениеот belmondo » Пон Май 19, 2008 10:52 pm

Голем мерсаж! :bowdown:

И все пак за мене като за пълен аматьор - какво ще рече, че ще се разхлопа по-бързо? В смисъл - аз я го карам веднъж седмично я не.Пък и едва ли ще се юрна да спускам Мусала - с моя професионализъм ще лежа после в болница 5 месеца най-малко! :) :) :) :) :)
От казанот дотука заключвам ,че при всички положения трябва да е Mongoose Otero Comp, нали? Или и Raleigh става ама.... по-добре не?

А това разхлопване при моето често каране вероятно ще е след 5 години,а?
Тоест ,да отивам да грабим Mongoose-а и да се пробвам да се направя на колоездач? :) :)
Аватар
belmondo

Мнениеот Redhat » Вто Май 20, 2008 9:01 am

Ц, грабни твърдак. Така ще получиш по-добро качество в останалите компоненти за същите пари, както и по-малко проблеми в бъдеще.
You Bastards!
Аватар
Redhat

Рейтинг: 2000

Мнениеот bullerspike » Вто Май 20, 2008 10:58 am

Ц, грабни твърдак. Така ще получиш по-добро качество в останалите компоненти за същите пари, както и по-малко проблеми в бъдеще.

:agree:
bullerspike

Рейтинг: 1301

Мнениеот ShadowBoy » Вто Май 20, 2008 1:13 pm

@Redhat @bullerspike, така според мен само го объркваме.Явно,човека иска мека рамка (наистина,че твърдак ще е по-добре,но..) та като вече си е решил да си вземе, Mongoose Otero Comp да го вземе и да си кара спокойно :) . Айде от мен успех с покупката :)
Скъпото винаги излиза ефтино!
Аватар
ShadowBoy

Рейтинг: 1065

Мнениеот Shady™ » Вто Май 20, 2008 3:03 pm

kaRAM написа:OTERO ми изглежда най-прилично но рамката с тази "изрътеняшка" визия може да се разхлопа много бързо.Защо всички правят някакви изклеифенчени рамки като , колкото е по просто едно нещо толкова по-малко има какво да му се счупи :bowdown: :bowdown: :bowdown:

На машинни лагери е "качването" на Otero-то.... :popcorn:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот belmondo » Вто Май 20, 2008 6:52 pm

Благодаря на всички,които дадоха мнение!

А какво ще кажете за Raleigh Nomad?
В смисъл че така или иначе ще има и някой друг дето да задава аматьорски въпроси - защо ,как, преимущества ,недостатъции т.н. :) !

Или изобщо за марката Raleigh.Изглеждат доста стабилни като цяло - за мен като за аматьор де.

Дайте някакви мнения :bowdown: ;)
Аватар
belmondo

Re: Mongoose Otero Comp или Raleigh Nomad?

Мнениеот did » Вто Май 20, 2008 7:23 pm

belmondo написа:Или изобщо за марката Raleigh.Изглеждат доста стабилни като цяло - за мен като за аматьор де.

Дайте някакви мнения :bowdown: ;)

не ти трябва беля на главата.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот hitar_potter » Вто Май 20, 2008 9:22 pm

аз, както и останалите ще ти кажа да се замислиш за твърдак (колело без заден амортисьор). Първото ми колело беше с задно окачване и сега за нищо не става. Когато си купувах ново колело, се колебаех между колело с твърда задница и такова с амортисьор. Сега се радвам, че избрах твърдака. В същност, само изглежда, че друса много, като покара малко човек, си е супер. Даже вече ми е неприятно да карам "меки" колела. В този ред на мисли, мога да ти препоръчам следните веелосипеди:

RAM HT1 - напълно отговаря на изискванията ти, има и по-евтин вариант
RAM HT3 това е среден вариант между HT1 и HT2
RAM HT2 - тук може би прехвърлям бюджета. С този байк можеш да си позволиш доста волности, сигурен съм, че ще издържи доста повече, от това, на което мислиш да го подлагаш.

има и подобни байкове и на други фирми, но мисля да спра до тук. Пак казвам-замисли се дали наистина искаш колело с заден амортисьор - соред мен, в града това само пречи
Последна промяна hitar_potter на Вто Май 20, 2008 9:26 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот shepo » Вто Май 20, 2008 9:23 pm

@did
:agree:
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот kaRAM » Вто Май 20, 2008 9:35 pm

Напълно подкрепям @hitar_potter , но влизайки в твоето положение на човек който просто иска да кара колело 1х седмично и то в парка едвали ще го натовариш прекалено много че да си биеш главата.Добър избор би се оказал ДРАГ Ф4М но пак казвам че твърдака е по-добрия избор
Аватар
kaRAM

Re: Mongoose Otero Comp или Raleigh Nomad

Мнениеот pussy_rider » Вто Май 20, 2008 9:52 pm

belmondo написа:Благодаря за отговорите,но все пак някой може ли да каже кое е по-добре от тези двете Mongoose Otero Comp или Raleigh Nomad? В смисъл - това с RAM HT1 е ясно дето се казва. ;) ?

В смисъл - някой пробвал ли е някое от тези двете?

За мен това са сравнително неизвестни марки(не е като да кажеш Scott, Drag , RAM или нещо такова), макар че самите марки - особено Raleigh имат доста години история зад гърба си.
И двата байка изглеждат с внушителни възможности и мисля че са доста по-добри от един Бехемот да кажем!?
Че дори и третия вариант Raleigh Soho.

Ако трябва да се избира между трите - кое?

Защо да са по-добри от Бехемот?Бехемот-а с по добра окомплектовка и освен това тази марка Raleigh ми се струва малко съмнителна.
А по темата-И аз съм за Монгуса ако трябва да се избира между тези модели,но за тия пари(или със 100 лв отгоре) можеш да си земеш много хубав твърдак с по добра окомплектовка(например drag assult,ram Ht1,2,3 или някой скот от серията YZ например 3 или 4)Но ако твърдо си решил да е някой от горепосочените в темата модели,определено трябва да е Монгуза.
П.П. Помисли и да отделиш пари за каска.
pussy_rider

Рейтинг: 928

Re: Mongoose Otero Comp или Raleigh Nomad

Мнениеот sando g » Вто Май 20, 2008 10:01 pm

pussy_rider написа:П.П. Помисли и да отделиш пари за каска.

Това е много важно! Като цяло е много хубаво да почнеш с твърдо колело , учиш техники алабала . Мисля , че ще ти е добре ако сглобиш една ХТ2-ка , с избрана от теб вилка (Тора най-добре в този клас) , спирачки бб5 и останалите части по избор . Възможно е да надхърли бюджета ти , даже 100 % ще го надхвърли . Но си заслужава - всяка инвестиция ти спестява някои ядове и като си купиш по качествено колело ще го караш година-две и ще го надграждаш . Успех в избора и не забравяй каската ! :beer:
[img]http://userbars-bg.com/uploads/Спорт/truvativ%20user%20bar.png[/img]
Аватар
sando g

Рейтинг: 1562

Мнениеот belmondo » Вто Май 20, 2008 10:40 pm

Благодарско отново на всички!

Мисля че темата ще е полезна на всички ,които са имали същия проблем като мен! :)
Очевидно везните накланят към твърдак RAM HT3 или RAM HT1.DB.

Имам едно последно питане - сигурно много такива като мен са си задавали същия въпрос - защо тогава ,мамка му правят колела с меко окачване като като цяло очевидно са доста по-малко издържливи от твърдаците? :dunno:

В смисъл - за да се спускаш и катериш - по-добре е очевидно твърдак - мекото окачване имам чувството че е само за да ти е гот на задника! :dunno:

Очевидно не може да си носиш две колела на гръб - с едното да се качиш на някой връх а с другото да се спуснеш!
Което - ако ми е станало ясно - значи че трябва да е твърдак?
Аватар
belmondo

Мнениеот pussy_rider » Сря Май 21, 2008 8:30 am

В никакъв случай твърдаците не са по корави от меките колела НО за парите,които си заделил за колело е много подобре да си вземеш твърдак.Иначе разлгедай онлайн магазините за колела и там ще видиш меки колела които са доста здрави и по добри за спускане и тн.Просто техните цени вървят от 3000лв нагоре...Надявам се да съм отговорил на въпроса ти.
pussy_rider

Мнениеот belmondo » Сря Май 21, 2008 11:22 am

Ясно! Твърдак ще да е!

Какво ще кажете за тези: scott voltage YZ 35 ( http://www.sportdelivery.com/catalog/pr ... cts_id=683 ) или scott aspect 55 ( http://www.sportdelivery.com/catalog/pr ... cts_id=655 ) ?
Все пак са Скот,а и цената е екстра!
Или да остана на варианти RAM HT3 или RAM HT1.DB ?

Това ми е последното двоумене - Рам или Скот.Цените са съвсем близки,така че....

Ще чакам последен съвет от специалистите! ;) :bowdown:

Аватар
belmondo

Мнениеот Momchil » Сря Май 21, 2008 11:37 am

РАМ-а е със много по добро оборудване .. скота е поне 3 пъти по - лошо оборудван .. според мен скота е на такава цена , защото марката е скот - докато рам-а си е предназначено за твоите нужди колело ! Според мен ако вземеш една НТ1-ца тази дето е от по скъпата окомплектовка няма да сбъркаш и няма да имаш проблеми занапред ! (поне ако го караш по предназначение .. ) :beer: :agree:
Аватар
Momchil

Мнениеот pussy_rider » Сря Май 21, 2008 1:52 pm

Един приятел има Ram HТ3 много приятно колело най-добре си вземи него.
pussy_rider

Мнениеот kaRAM » Сря Май 21, 2008 2:44 pm

Щом си се решил проблеми няма аз бих те посъветвал да е НТ3 заради по-добрата вилка , спирачки и някой други части но и НТ1 не е зле за начало , пик като се зарибиш ще отделиш пари за вилки спирачки капли гуми и т.н. Успех
Аватар
kaRAM

Мнениеот bobek » Сря Май 21, 2008 6:32 pm

Можеш да се замислиш и за HT3 със смяна на рамката с HT2. Разликата в цените е много малка. Аз така направих и съм доволен.
bobek

Рейтинг: 1305

Мнениеот hitar_potter » Сря Май 21, 2008 8:45 pm

не мисля, че има нужда чак от HT2 рамка. Предлагам да отидеш до магазина на БАС и да видиш трите колелета, много хора са на мнението, че НТ3 е много "красиво", което също може да е от някакво значение :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот awd_volvo » Сря Май 21, 2008 9:57 pm

Смятам, че МНОГО ПРАВИЛНО СЕ ОРИЕНТИРА :agree: Но наистина няма смисъл да шарлатаним сега без изобщо да знаем кое и как ти харесва. Мисля, че ако отидеш в БАС им кажеш, че за тея пари искаш HT1/2/3 ще седнете и ще ти предложат най-добрия вариант. Още повече, ще пробваш на място и ще си избереш размер/рамка. И да не забравиш да си избереш някаква комбинация от цветове! :D Вариантите са МНОГО и колелото ти ще е уникално и по твой вкус :) Пък и съотношението качество(и на услугата)/цена никак не е за подценяване ;)
Ако бях на твое място, точно това бих направил! Айде със здраве и се надявам да избереш това което е на сърцето ти, та да може всеки път като го погледнеш да си се кефиш и да си доволен и горд от инвестицията си. И да не забравиш каската (ако мислиш че ще те е срам, замисли се, че ако си с каска, хората поне ще те гледат и ще си викат "Ский го тоя, сигурно кара" т.е. екстремно т.е. дори е ГЪЗарско :D )

едит: ИМАШ ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ :D
Аватар
awd_volvo

Рейтинг: 1263

Мнениеот belmondo » Съб Май 24, 2008 2:24 pm

Голям мерсаж за всички отговори!

Особено ми бяха полезни съветите на awd_volvo и sando g!

Благодарско! :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Аватар
belmondo

Следваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти