Бонсови поляни

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Бонсови поляни

Мнениеот mladchibg » Пон Май 26, 2008 5:46 pm

Здравейте, искам да попитам как точно се стигаше до параклиса след Бонсови поляни. Ходих там преди 2 години и съм забравил. Някаде след манастира "Св. Св Кирил и Методий" се завиваше ама... :dunno:

Предварително Ви благодаря! :beer: :bowdown:
mladchibg

Рейтинг: 1140

Мнениеот stan40 » Пон Май 26, 2008 6:00 pm

Здравей!Значи тръгваш от колелото(последната спирка) на автобус 260 и караш само по главното.Има първоначално едно много стръмно изкачване и след като се изкачиш трябва да стигнеш до едно заведение където има много хубава гледка към София и Витоша,подминаваш ги и продължваш все напред около 3-4 км изкачване имаш по и след това стигаш до Бонсови поляни има голям паркинг, но ти го подминаваш и продължаваш все напред, навлизаш в една горичка с черен път и караш около 500-700 метра и ще видиш параклиса.Да знаеш, че е отворен само събота и неделя другите дни неработи.Приатно каране и да си вземете вода, че няма чешми по тътя.Ако нещо не е ясно питай :)
stan40

Рейтинг: 1215

Мнениеот mladchibg » Пон Май 26, 2008 6:09 pm

Ама аз знам как да стигна до паркинга и после до манастира, ама след манастира нали има завои и незнам по кой да поема....
mladchibg

Мнениеот F1-MAN » Пон Май 26, 2008 7:02 pm

Просто подминаваш манастира отдясно(не се качваш над него), след него има изоставени постройки, подминаваш и тях, асвалта свършва с един доста каменист участък и малко опасен ляв завой. Следиш коларският път, като гледаш да държиш все направо(общо взето има 2-3 разклона в ляво или дясно), има места с доста големи локви, които евентуално ще трябва да заобиколиш през гората. След около километър и половина излизаш на една полянка, от която има хубава гледка към София, държиш плътно в ляво и след 200 метра си на параклиса :)
От параклиса ако хванеш пътя надолу можеш да стигнеш до Суходол или Мало Бучино, ако хванеш пътеката нагоре се стига до поделението :)
Аватар
F1-MAN

Рейтинг: 2000

Мнениеот mladchibg » Пон Май 26, 2008 7:03 pm

Но нищо... Тая седмица незнам кога зимаме храна и вода и от Горна Баня трагваме за този параклис. Надявам се другите да знаят пътя
:beer: Мерси много дано да пътуваме без произшествия :)

Ползвай бутона "Промени". ;)
mladchibg

Мнениеот subritual » Сря Сеп 03, 2008 11:08 pm

А някой знае ли как е пътя надолу от връх Дупеввица (бившето военно поделение), после през Добринова скала и там имало път към този параклис "Всички светии"?
Аз пътеката ще я намеря,но въпроса ми е дали е твърде екстремна тая отсечка,че да излиза от нормите на крос кънтри?
Ако разбира се някой я е минавал.
Благодаря предварително!
Аватар
subritual

Мнениеот Admin » Чет Сеп 04, 2008 4:37 pm

@subritual
Ако визираш пътеката със синята маркировка, тя е много приятна и не е трудна. До нея се стига от портала на поделението по черен път, който подсича вр.Дупевица и Добринова скала. Ако питаш за нещо, което минава през самите върхове, не мога да ти помогна.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот subritual » Нед Сеп 07, 2008 1:00 am

Admin написа:@subritual
Ако визираш пътеката със синята маркировка, тя е много приятна и не е трудна. До нея се стига от портала на поделението по черен път, който подсича вр.Дупевица и Добринова скала. Ако питаш за нещо, което минава през самите върхове, не мога да ти помогна.

Изображение

@Admin,
Благодаря ти за информацията.Смятам да покарам и по тази пътека за която говориш.Предполагам става дума за синята на снимката.До сега съм се качвал до върха и мисля да мина и нататък по червения маршрут.За него говорех.Дадох си сметка,че питам за доста конктретни неща и затова е по добре да проверя сам и да споделя впечатленията си.Планирам и маршрут,който стига до дивотниския и клисурския манастир край Банкя.

Част от следите са предоставени от http://www.gpsenjoy.com/ , както и от софтуера на очилатия гигант :)
Аватар
subritual

Назад към Общ форум