Изоставени...

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот SCOTTovudec » Пон Май 26, 2008 11:18 am

...и аз бях там. Страхотно беше:)
По план трябваше да сме си в СФ в 15:00. Така и не успяхме де, за което си признавам и моя принос :popcorn:
Карането си струваше и киселата съпруга и килата кал по колелото и не само там:)
....
и друго - пренастроих си и приоритетите за ъпгрейт :)
педали с автомати + обувки

П.С. Групата е страхотна. С тях ще съм всеки път когато мога. Особено добре влизат вицовете на единия участник в момент, в който повечето влачат езици по най-сериозните изкачвания - RESPECT към тоя атлет.
SCOTTovudec

Рейтинг: 1285

Мнениеот bokicha » Пон Май 26, 2008 4:14 pm

... :agree:
Redhat написа:От една страна предложението за каране е ясно определено в другата тема - 100 км за около 7 часа. От там нататък всеки си прави сметката дали го устройва или не.

...
THEZOGGO написа:След 3 км каране по асфалт 6 те души бяха изчезнали напред.

...
Antares написа:Брутален ден! След като чичовците ни зае*аха

...да,правилно е по-бързия се съобразява с по-бавния...
...ми просто си останахте в София да си карате заедно
...драматизирате сякаш сме Ви зае*али на 63км отатък Витоша...
/нали добре сте изкарали, и май не сте наясно какво Ви се кара-катерене по баири и разни рошави пътеки или спускания по Лалето....
...макар, че катеренето не изключва яко спускане/...
...
Antares написа:"... Дебюта ми в нанадолните дисциплини...

...може би сме ти помогнали да разбереш...малко брутално...ма..
...мдаа, липсата на комуникация беше факт-ГРЕШКА!!!
4getcredo написа:Преди не много време бях прелъстен и изоставен да чакам повече от час и половина без бира, без храна, на влажно и проветливо място (е, имах компания - RedHawk )... виновниците бяха много, но сред тях бяха и bokichaa, и THEZOGGO... т.е. невинни няма! После даже и бира не почерпиха Сега ме е яд, че не пуснах тема веднага след това... можеше да ме компенсират някак си

... :beer: ...мен пък тогава не ме изчакаха/тогава смениха времето гадовете :D / на началният сбор/9ч била мл/....ма прелетях във времето и настигнах групата на Герман...и след това съм изчаквал с другите другите/и видеооператора/...съобразявах се щот бях отишъл да карам с непознати...не исках от тях да се съобразяват с мен...

:nono: ...може би е имало заблуждение, че въпросният велоклуб е организирал мероприятието /мамутска разходка от тип крос-кръчма/...НЕ!
...просто в рамките на няколко поста се появиха две предложения- за Събота и Неделя /щях да съм много озадачен ако се бяха уговорили и двете,може би нямаше да пропусна да покарам с Trip-tfk :agree: /...
...първото пропадна и остана второто...никой с никой не се уговарял и ангажирал...
...
bokichaa написа:липсата на комуникация

от една страна и...
Redhat написа:предложението за каране е ясно определено в другата тема - 100 км за около 7 часа
...от друга
...бързи, бавни???
...
nedo написа:Аз неразбирам от колоездене но в своя защита само ще кажа че карах до Кладница с 60 и незнам колко годишен непрофесионален колоездач с прякор ОТО спирали сме 4-ри пъти и сме закусвали 2-пъти.................. кой е трябвало да чакам и каде.............

... :offtopic:
...
SCOTTovudec написа:и друго - пренастроих си и приоритетите за ъпгрейт
педали с автомати + обувки
...
:agree:
....всъщост темата може би се превръща в полезна...
Аватар
bokicha

Рейтинг: 2000

Мнениеот Antares » Пон Май 26, 2008 5:53 pm

Уважавам начина, по който успя с толкова дълъг пост да не кажеш нищо :) Адски много цитати, брутално извадени извън контекста на самите мнения.

Поуки съм си извадил от тази случка. Също така и от самата тема. Не държа да се конфронтирам с някого. Не съм нападал никого. Така че дефанзивната позиция би могла да се перефразира като "гузен негонен бяга".

Много отдавна беше казано каквото има да се каже. "Проблемът" ми беше по-скоро принципен, вярвах, че поне за смилането на този факт ще стигне сивата субстанция.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Re: Изоставени...

Мнениеот botroid » Пон Май 26, 2008 6:28 pm

Antares написа:...двамата го ударихме на непукизъм и успяхме да си прекараме прекрасно.!

Интересна проява на непукизъм е да пуснете цяла тема във форума и да се жалвате като палета изоставени от майка си :) Не искам да ви засегна, ама изглеждате като пълни аматьори! Първо, не сте си носили най-елементарни неща като помпи! За къде сте тръгнали?! В планината най-важния урок, който колоездача трябва да научи е, да разчита само на себе си и да развива изключително полезното умение самостоятелност. Това че сте тръгнали на каране в група без разни аксесоари, значи че разчитате на останалите ог групата да са ви "бавачки", да ви показват пътя, да ви носят резервни гуми, помпи, лепенки, инструменти и прочие. Второ, изглежда физическата ви подготовка не е била на нужното ниво. Защото групата е била само на няколко минути преди вас, а вие не сте могли да я настигнете. Бавно може да кара всеки, но независимо дали за шосе или планина, тряя да можете да развивате бързина и да поддържате такова темпо дори с часове. Трето, не е било добра идея да карате с хора които слабо или изобщо не ви познават! Приятните и спокойни връткания с изчаквания, стават само в по-тесен кръг познати/приятели. В противен случай трудно може някой да се почувства толкова задължен към вас, че да спира и да ви чака, ако сте по-бавни.
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот PtD » Пон Май 26, 2008 6:53 pm

@botroid хммм... "да се спасява кой как може", така ли?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот kotka12 » Пон Май 26, 2008 7:01 pm

спасението на давещите се
е дело
най-вече на самите давещи се

не ми звучи много в духа на планинското колоездене
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Вилката » Пон Май 26, 2008 7:23 pm

Ако хипотетично Бьорндален се разбере да кара ски с Боде Милър (и ако не се познават де), в момента, в който видят, че единият е с писалки на краката, а другият - със спускачки... Леле к'во сърдене ще падне... :D

100 км ХС с една плоча... :crazy:
Аватар
Вилката

Мнениеот bokicha » Пон Май 26, 2008 7:23 pm

Antares написа: Не съм нападал никого. Така че дефанзивната позиция би могла да се перефразира като "гузен негонен бяга".

....звучиш кат на офанзива...
...що реши, че съм в дефанзива...
...никой не нападаш ама това не значи, че хората трябва да четат само твоите мнения и твоята гледна точка..
...когато сме организирали мероприятие мисля, че всичко е било
...ОК.....
...
Аватар
bokicha

Мнениеот THEZOGGO » Пон Май 26, 2008 7:28 pm

Който каквито изводи си е направил да си ги запази за себе си.
Не съм потърпевщ толкова, не ме вълнува толкова тоя проблем, изненадан съм че темата е вече 2 страници.
Ако тръгна да отговарям на постове които се намират по нагоре, темата ще стане 15 страници а може и да го обърнем на тема "Да спасим от гладна смърт африканчетата от Конго." Така че ае заебете го тва нещо. Квото било било. На никой не се сърдя ама изобщо.:)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Antares » Пон Май 26, 2008 7:32 pm

Вилката написа:100 км ХС с една плоча... :crazy:

С това съм съгласен. Не го знаех преди карането. Но аз лично не можех да му кажа "не карай с нас" и след като никой от останалите не го направи... :dunno:... Умишлено останах да карам с него и неговото темпо. За да не е сам. По принцип съм съумявал да поддържам темпото на мамутите при едно друго каране.
Дразня се не толкова на факта, че останахме да караме сами, а на липсата на комуникация... и колегиално отношение.

И вдигнах тази врява не за да кажа, че тоя и ония не чакат, че са некоректни и други обвинения, а с идеята да не се получават подобни недоразумения в бъдеще. Да се мисли повече за карането предварително. И не говоря само за хората от конкретната случка, заболяха ме пръстите да го повтарям - не конкретното каране визирам. Идеята ми е превенция на подобни недоразумения.

Комюникация, дет' са вика, комюникация :]
Последна промяна Antares на Пон Май 26, 2008 7:36 pm, променена общо 1 път
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот bokicha » Пон Май 26, 2008 7:36 pm

...Да, темата е полезна.
Аватар
bokicha

Мнениеот PtD » Пон Май 26, 2008 8:00 pm

kotka12 написа:спасението на давещите се
е дело
най-вече на самите давещи се

не ми звучи много в духа на планинското колоездене

Именно! :agree:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот did » Пон Май 26, 2008 8:15 pm

и понеже темата вече излезе от конкретиката на неделното ви каране, нека тук напомним едно простичко правило:

Поне един от най-опитните, екипирани, носещи инструменти и способни да карат бързо колоездачи, трябва при групово каране да кара заедно с последните в групата. Другите може и да си позволят на моменти напредване и изчакване, в зависимост от уговорката, щот' понякога бавното каране е по-мъчително от карането в собствено темпо и чакането.

Когато, обаче, времето на прехода е предварително лимитирано за някои, а за други не е, няма нищо лошо групата да се раздели на две.

Когато пък времето е лимитирано за всички (примерно, ако не се спазва минимално разчетено темпо, някои основно бутат нагоре и в резултат има риск всички да спят при мечките!), работата става бая по-сложна. Имам едни идеи какво да се прави в такива ситуации и скоро ще ги пробвам как работят на практика :D

Има и една древна статия отпреди 7 години в сайта по подобни философски въпроси: http://www.mtb-bg.com/articles/ar010.htm :D:D:D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот botroid » Пон Май 26, 2008 8:21 pm

Antares написа:Да се мисли повече за карането предварително.

Това трябва да е крайния извод от тази поучителна за вас случка :) Мислете, опичайте си акъла, подготвяйте се добре с нужните неща за оцеляване в планината. А не да чакате някой да мине и да ви оправи ;)
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот Shady™ » Пон Май 26, 2008 8:23 pm

Antares написа:
Вилката написа:100 км ХС с една плоча... :crazy:

С това съм съгласен. Не го знаех преди карането. Но аз лично не можех да му кажа "не карай с нас" и след като никой от останалите не го направи... :dunno:... Умишлено останах да карам с него и неговото темпо. За да не е сам. По принцип съм съумявал да поддържам темпото на мамутите при едно друго каране.
Дразня се не толкова на факта, че останахме да караме сами, а на липсата на комуникация... и колегиално отношение.

И вдигнах тази врява не за да кажа, че тоя и ония не чакат, че са некоректни и други обвинения, а с идеята да не се получават подобни недоразумения в бъдеще. Да се мисли повече за карането предварително. И не говоря само за хората от конкретната случка, заболяха ме пръстите да го повтарям - не конкретното каране визирам. Идеята ми е превенция на подобни недоразумения.

Комюникация, дет' са вика, комюникация :]

Брато мислиш ли че от 7 сутринта до 3 (15часът)следобяд ще минеш 100км ?! Те даже не са успяли защото са се мотали, поначало по-бързо карат, но са се съобразявали...А ти/вие не сте ги настиганали въпреки това - за каква колегиалност говориш. Хората имат планове за Неделя... и в тях не се включва да си пропилеят целия си ден заради това че вие двамата не можете да карате... и да се върнат заради вас 10часа вечерта... Ми като карането не е за вашата уста лъжица.... За какво сте се бутали там... Като имате време за губене - губете го, но не се цупете че другите не искат да си губят времето...

Е например - ти за колко време си завършил обиколката на витоша ? И за колко "колегата" ти :)

:beer: :bowdown:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот Antares » Пон Май 26, 2008 8:39 pm

Shady™ написа:I'm stupid.
Извинявам се за тона, но ти умееш ли да четеш? Или "чукча писател, он не читател"?! Въобще, благодарение на какъв талант не успя за четирисетина мнения да схванеш, че темата не е конкретно за неделното каране, а за някакъв вид етика, колегиалност или поне комуникация?
Нов вид мозъчен донор, изглежда...

Освен това - "брато"?! Ти?! Слез на земята, моля те. Предпоследния обект на планетата си, с който бих искал да стана толкова близък. Последния е циментовия ръб на стълбите на вилата на дядо ми в Храбрино...

Редакция: Владе, според мен след това и това мнение темата се изчерпа, но винаги ще се намери някой интелектуален титан да си изходи мнението, противно на факта, че каквото е имало да се каже е казано...
Последна промяна Antares на Пон Май 26, 2008 8:54 pm, променена общо 1 път
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот THEZOGGO » Пон Май 26, 2008 8:39 pm

@Shady™
Не съм я карал, ти за колко я мина? ;)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот outfaced » Пон Май 26, 2008 8:44 pm

еее баси философщината дет се изписа за една проста липса на разбирателство и малко координация ... всичко може и всичко е допустимо, стига да сте се рабрали и всички да са се съгласили. Т.е. ако е толкова голям зора, изчаквате се поне веднъж (след като сте пропуснали да си вземете телефони) казвате си всичко, кой както го вижда и ако всички се съгласят се кара заедно при определените условия, ако не ... всеки си кара сам. Да си цепиш на пред, без да ти пука за другите е егоистично и липса на уважение и възпитание. Да тръгнеш неподготвен физически и от към техника е липса на съобразителност и дисциплина.

Всъшност след като сте за първи път заедно е трябвало да се разберете за такива основни въпроси още в началото ...
Та вие сте тръгнали със съвсем различни идеи за самото каране :crazy: :nono:
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот Admin » Пон Май 26, 2008 9:00 pm

Имаше молба за заключване на темата, но аз чак сега влизам и виждам, че оттогава още доста мнения има и то полезни... И в същото време някои са започнали да се повтарят, потретят и да се включват, без да съм сигурен, че са осъзнали точно за какво иде реч.
Та затова предложението ми към всички е да приключите темата културно. Позициите на всички замесени вече са ясни, оттук нататък има смисъл, ако някой реши да даде полезен съвет, ама да продължавате да коментирате конкретната случка...
Пиша всичко това, защото не ми се ще да я приключвам с катинар :peace:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Shady™ » Пон Май 26, 2008 9:02 pm

THEZOGGO написа:@Shady™
Не съм я карал, ти за колко я мина? ;)

Ееее пич - и аз никога :) :beer:

:D :rofl:

*Antares -да бе ясно, ама аз информативно питам.... Все пак ако всичко беше ОК - според мен - нямаше да пускаш темата ;)

Та все пак за колко ?

Иначе да чета бла бла... просто питам това което ме интересува... Не се опитвам да изглеждам тъп или да се заяждам... :)

А иначе - ми като не ме харесваш аз ще си намеря друг :roll2: :fairy:

:beer:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот bokicha » Пон Май 26, 2008 9:13 pm

Admin написа:Имаше молба за заключване на темата, но аз чак сега влизам и виждам, че оттогава още доста мнения има и то полезни... И в същото време някои са започнали да се повтарят, потретят и да се включват, без да съм сигурен, че са осъзнали точно за какво иде реч.
Та затова предложението ми към всички е да приключите темата културно. Позициите на всички замесени вече са ясни, оттук нататък има смисъл, ако някой реши да даде полезен съвет, ама да продължавате да коментирате конкретната случка...
Пиша всичко това, защото не ми се ще да я приключвам с катинар :peace:

:beer:...ясна позиция...
Аватар
bokicha

Мнениеот Alpina » Пон Май 26, 2008 9:31 pm

Просто всичко трябва да е ясно в началото на карането с групата.
Има ли краен срок, какво ще е темпото и т.н. за да няма накрая сърдити, убидени и т.н.

И не на последно място, човек да си знае възможностите, защото днес определено се опитах да направя нещо, което моментното ми състояние не позволяваше и бавех групата, макар че трасето изобщо не беше тежко. В крайна сметка се отделих от нея за да поема много по-лекия маршрут и да не ги карам на всеки 500 метра да ме изчакват за което им се извинявам, но наистина не очаквах че съм в толкова лоша форма :I

Просто следващия път когато се захващам с такова каране ще съм на 100% че ще мога да покрия не само него но и повече.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Пон Май 26, 2008 9:50 pm

Абе седя тука и се чудя колегата Antares като има такива претенции да бъде информиран своевременно, че някой иска да си кара с темпото и ще го изостави (:bawling:)... що колегата Antares не се бръкне малко и да купи две уокитокита. Като види, че предните се отцепват да им го (Edit: даде) едното, за да преговарят къде да се чакат...

Ама като гледам май идеята е да се мрънка за групова солидарност, вместо да се ползват технологиите. Допотопна история...
Последна промяна bikerider на Пон Май 26, 2008 10:47 pm, променена общо 3 пъти
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Пон Май 26, 2008 9:52 pm

bikerider написа:Абе седя тука и се чудя колегата Antares като има такива претенции да бъде информиран своевременно, че някой го иска да си кара с темпото и го изпреварва... що не купи две уокитокита и да дава едното на другата група като ги види, че се отцепват...

Или идеята е не да се ползват технологиите, а да се мрънка за групова солидарност? Допотопна история...

и кво сега излиза? че ние, дет се изчакваме и нямаме уоки-токита, сме некви допотопни, така ли?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Пон Май 26, 2008 10:01 pm

Най-допотопното е да допускам, че аз и хората около мен са еднакви, имат сходни интереси с моите, имат сходна програма с моята и въз основа на това да се фръцкам, че съм бил зарязан насред непозната планина, О ужас!...
Вместо да се подготвя поне елементарно например с карта, да си преценя грубо възможностите и аз да кажа на останалите, ако не съм в тяхната форма, след което да се отделя културно и да си пожелаем приятно каране.
А не да мрънкам и да се тръшкам, че видите ли никой не бил комуникирал с мен. Какво безобразие! И не ме разбирайте погрешно, аз казвам това, защото искам от темата да има полза!

Edit:
Не, не, това бие дори венецуелските сапунки :lol2:
Flame on, bitches :rofl::rofl::rofl:

Edit2:
айде на минуситее :roll2::roll2::roll2:
Аватар
bikerider

Мнениеот Antares » Пон Май 26, 2008 10:16 pm

Аха. Желанието ти да изкажеш мнение навсякъде обикновено е полезно за форума и посетителите му, но в случая употребата на високи технологии като клавиатура доведе само до няколко реда глупости.
Айде, шейди не се учудвам, че чете между редовете, но същото от bikerider ме изненадва.
Antares написа: Идеята е по-скоро апел към останалите ....
Antares написа:Пак ще кажа - вчера си изкарах нечовешко.
Antares написа:За трети път ще спомена, че деня си го изкарах страхотно.
Antares написа:"Проблемът" ми беше по-скоро принципен, вярвах, че поне за смилането на този факт ще стигне сивата субстанция.
Antares написа:И вдигнах тази врява не за да кажа, че тоя и ония не чакат, че са некоректни и други обвинения, а с идеята да не се получават подобни недоразумения в бъдеще.

Понеже българския изглежда не помага, ще опитам на английски:
And again, I'd like to stress, that I didn't start the whole topic with the idea of complaining about the sunday ride (I'll say it again - it was terrific), but with a hope to prevent such misunderstandings from happening in the future.

I hope that you'll excuse my terrible english...

Ред: дано не ме заядат, че пиша на латиница...

Редакция:
bikerider написа:, Ходжа.
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Последна промяна Antares на Пон Май 26, 2008 11:10 pm, променена общо 1 път
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот naso » Пон Май 26, 2008 10:34 pm

еми ХС :) :rofl: тва при тъй наречените трактористи го няма винаги се чака. :rofl:
naso

Рейтинг: 1993

Мнениеот bikerider » Пон Май 26, 2008 10:39 pm

Antares, далеч съм от мисълта да ти се бъркам, но от една определена гледна точка цялата тема изглежда смешна - надявам се го осъзнаваш откъм добрата му страна, макар горния ти пост да ме води на други мисли. Извинявай, че на света има и различни мнения от общоприетото и различни поведения от груповите идеали!

Antares написа:"Проблемът" ми беше по-скоро принципен

Надявам се, че разбираш (горния ти пост ме води на други мисли), че ти припомням съществуването на безжични технологии в същия принципен дух, в който ти призоваваш другите към комуникация. Просто ти предлагам да го приложиш към себе си на първо място, Ходжа. Вярвам, че за всички би било от полза.

Ето моята идея за ползата от тая сапунка.
Аватар
bikerider

Мнениеот Editor » Пон Май 26, 2008 11:12 pm

Проблемът е ,че тази тема няма смисъл и скоро ще гризне катинара.
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот bikerider » Пон Май 26, 2008 11:16 pm

Editor написа:тази тема няма смисъл

:agree::agree::agree:

Editor написа:Проблемът е

проблеми? :)
Аватар
bikerider