Въпрос за Cross

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос за Cross

Мнениеот Kain » Вто Май 27, 2008 3:04 pm

Здравейте,
както виждате съм нов във форума, съжалявам ако има и други такива теми, но съм на работа и нямам кой знае колко време да формулирам въпроса :popcorn:
Та:
Взех си един Cross поради ред причини, живял съм в Монтана, имал съм друг подобен велосипед, пак на Cross, може би е сантименталност, знам ли :agree: Харесва ми рамката, на вид и ми е удобна Hi Tane Frame или нещо от сорта мързи ме да слезна до долу да видя. Искам да сменя почти всички компоненти от него защото карам малко ... като малоумник ако мога така да се изразя :D Миналата година **** ****** на едно Гризли за 600лв от което не бях хич доволен, беше ми писнало да го мъкна до сервиза ( на няма и 5000км [ ако километража е бил верен, отчиташе правилно разстоянието до работа, та, да приемем, че е точен ] смених две движения и предна главина барабар с дисковата спирачка ... ) Както и да е, то се спомина, един бакшиш ме засече с вратата си :crazy: и се отказах да го поправям. Сега искам да взема качествени части за това колело, но незнам какви, среден клас ако можете да ми препоръчате нещо ? Иначе трябва на слуки, собствен опит и да вярвам на ония в сервиза ... Велосипеда го ползвам да ходя до работа с него и понякога излизам из козите пътечки ако остане време. Какво според вас трябва да сменя, с какво, и защо, за да не се налага през 1 седмица да се мъкна при колегите, а и да не се прибия разбира се ? Искам единствено рамката да си остане тази, ако те се счупи, тогава вече ще се разправям с фирмата.
Благодаря за вниманието и се извинявам за дългия пост :beer:

Едит: ако искате ще ви дам и списък с другите елементи какви са.

Ето го и точния модел http://www.crosscycle.com/products/view/38/credo
Аватар
Kain

Рейтинг: 1102

Мнениеот kaRAM » Вто Май 27, 2008 5:39 pm

още с колелото си сгрешил :popcorn: :popcorn: много лошо пич
Аватар
kaRAM

Рейтинг: 998

Мнениеот energy93 » Вто Май 27, 2008 7:02 pm

Не е лошо да кажеш бюджета си за части , а и на кое държиш да ти е най-качествено , но да ти кажа ли ,сбъркал си още като си взел този велосипед . Според мен добави още малко към събраните пари и си вземи някои нов велосипед .

Дано съм ти бил полезен , но знам от личен опит ,че на глупава рамка + хубави части невърви никак !! :beer:
Газ до ламарина !
Аватар
energy93

Рейтинг: 982

Мнениеот Kain » Вто Май 27, 2008 7:17 pm

Бюджета е около 100-400лв на месец за по чарк. На мен рамката ми харесва, както казах имал съм такова :dunno: За това искам да видя какво може да се получи. Най много за сега искам да сменя задния шок ( ако може да се нарече такъв ), спирачките и педалите. Дайте препоръки за части, мнения от рода, че не струва са излишни :beer:

П.П. Нали знаете " Всеки луд с номера си " :D
Аватар
Kain

Мнениеот Admin » Вто Май 27, 2008 9:09 pm

Хммм, надявам се, че има къде да го държиш в работата си, т.е. не го завързваш някъде отвън и него оставяш без надзор. Казвам го, защото би било доста неприятно да го окомплектоваш със скъпи части и да ти го задигнат, а при "градските" велосипеди рискът от кражба обикновено е по-голям.

Както и да е, да се върна на въпроса ти. Хората казаха, че си сгрешил с рамката. Не е точно така, ако ще се ползва за ходене на работа, обаче това, дето си го намислил, според мен няма как да стане добре. Причината е, че рамката е основата на велосипеда. А твоята рамка от гл.т. на планинско каране не е хубава, ама никак. Това ще рече, че колкото и хубави компоненти да му сложиш, няма да успееш да използваш потенциала им пълноценно.

Например шока... не съм сигурен този какъв размер е, но май е от най-късите. Не съм убеден, че ще намериш по-качествен шок с подобни размери.

Не мога да видя ясно дали рамката ти има уши за дискова спирачка, а пък ако решиш да слагаш такава отпред, по-добре първо смени вилката, тази едва ли ще я понесе добре.

Както виждаш от този кратък абзац, разправиите при подобно надграждане няма да са никак малко, поне за мен не са оправдани и бих ти препоръчал да се насочиш към вариант с два велосипеда - един за града и един за планината.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Kain » Сря Май 28, 2008 5:37 pm

Admin написа:Хммм, надявам се, че има къде да го държиш в работата си, т.е. не го завързваш някъде отвън и него оставяш без надзор. Казвам го, защото би било доста неприятно да го окомплектоваш със скъпи части и да ти го задигнат, а при "градските" велосипеди рискът от кражба обикновено е по-голям.

Както и да е, да се върна на въпроса ти. Хората казаха, че си сгрешил с рамката. Не е точно така, ако ще се ползва за ходене на работа, обаче това, дето си го намислил, според мен няма как да стане добре. Причината е, че рамката е основата на велосипеда. А твоята рамка от гл.т. на планинско каране не е хубава, ама никак. Това ще рече, че колкото и хубави компоненти да му сложиш, няма да успееш да използваш потенциала им пълноценно.

Например шока... не съм сигурен този какъв размер е, но май е от най-късите. Не съм убеден, че ще намериш по-качествен шок с подобни размери.

Не мога да видя ясно дали рамката ти има уши за дискова спирачка, а пък ако решиш да слагаш такава отпред, по-добре първо смени вилката, тази едва ли ще я понесе добре.

Както виждаш от този кратък абзац, разправиите при подобно надграждане няма да са никак малко, поне за мен не са оправдани и бих ти препоръчал да се насочиш към вариант с два велосипеда - един за града и един за планината.

Такъв отговор ми харесва, благодаря ти :beer:

Та: Имам къде да го държа, 2-ра година ходя на работа с колело, качвам го при мен в офиса :spin: . Взех тази рамка защото ми е удобна, евтина и както казах съм имал такава пък е издържала на каквото съм я подлагал, хем без никакви промени и бях по-млад и шантав :D

Задна дискова, нямам намерение да слагам за сега, със нормални качествени може да се постигне почти същия резултат, Вилката ще я сменя 100% преди да търся спирачки. На първо време искам да се отърва от шока, нищо не върши дори пружината е за по-тежък човек от мен ( а то си е сямо тя като гледам ... ) Едва ли ще ползвам колелото в планината често и за големи натоварвания, стила ми е по-скоро градски из тротоарите. Нарочно не взех твърда рамка, адски бях недоволен от гризлито, макар да беше за почти 3 пъти повече пари и с предна дискова спирачка ( то само тя работеше както трябва ... ) За това реших да взема евтина рамка, може пък да се получи нещо, което да задоволи поне мен, ако се запаля много, ще го разкарам предполагам. Помагайте, шока е от късите, да, от винт до винт ( извинявам се ако не меря или не се изразявам правилно ) е около 13см, пружината е 750lbs, аз съм 60 кила с мокри дрехи :D като имам време ще се разровя да видя за формулата, виждах я някъде. Днес питах в 2 магазина където отказаха да ми помогнат. Утре като съм свободен ще отида и до сервиза на Крос да разгледам за шок. Парите и занимавкта не са от значение. Аз кола не искам, от мотор падах лошо, най-добре ми е с велосипед.

Ако на някой му хрумне нещо да свирне, като сменя амортисьора ще ви тормоза за вилка най-вероятно :)
Мерси за вниманието :beer:
Аватар
Kain

Мнениеот veno » Сря Май 28, 2008 9:46 pm

дано рамката е oversize...
Аз си поддържам колелото във www.velo09.com

Изображение
Аватар
veno

Рейтинг: 1692

Мнениеот vatakov » Чет Май 29, 2008 7:23 am