Admin написа:Хммм, надявам се, че има къде да го държиш в работата си, т.е. не го завързваш някъде отвън и него оставяш без надзор. Казвам го, защото би било доста неприятно да го окомплектоваш със скъпи части и да ти го задигнат, а при "градските" велосипеди рискът от кражба обикновено е по-голям.
Както и да е, да се върна на въпроса ти. Хората казаха, че си сгрешил с рамката. Не е точно така, ако ще се ползва за ходене на работа, обаче това, дето си го намислил, според мен няма как да стане добре. Причината е, че рамката е основата на велосипеда. А твоята рамка от гл.т. на планинско каране не е хубава, ама никак. Това ще рече, че колкото и хубави компоненти да му сложиш, няма да успееш да използваш потенциала им пълноценно.
Например шока... не съм сигурен този какъв размер е, но май е от най-късите. Не съм убеден, че ще намериш по-качествен шок с подобни размери.
Не мога да видя ясно дали рамката ти има уши за дискова спирачка, а пък ако решиш да слагаш такава отпред, по-добре първо смени вилката, тази едва ли ще я понесе добре.
Както виждаш от този кратък абзац, разправиите при подобно надграждане няма да са никак малко, поне за мен не са оправдани и бих ти препоръчал да се насочиш към вариант с два велосипеда - един за града и един за планината.
Такъв отговор ми харесва, благодаря ти
Та: Имам къде да го държа, 2-ра година ходя на работа с колело, качвам го при мен в офиса

. Взех тази рамка защото ми е удобна, евтина и както казах съм имал такава пък е издържала на каквото съм я подлагал, хем без никакви промени и бях по-млад и шантав
Задна дискова, нямам намерение да слагам за сега, със нормални качествени може да се постигне почти същия резултат, Вилката ще я сменя 100% преди да търся спирачки. На първо време искам да се отърва от шока, нищо не върши дори пружината е за по-тежък човек от мен ( а то си е сямо тя като гледам ... ) Едва ли ще ползвам колелото в планината често и за големи натоварвания, стила ми е по-скоро градски из тротоарите. Нарочно не взех твърда рамка, адски бях недоволен от гризлито, макар да беше за почти 3 пъти повече пари и с предна дискова спирачка ( то само тя работеше както трябва ... ) За това реших да взема евтина рамка, може пък да се получи нещо, което да задоволи поне мен, ако се запаля много, ще го разкарам предполагам. Помагайте, шока е от късите, да, от винт до винт ( извинявам се ако не меря или не се изразявам правилно ) е около 13см, пружината е 750lbs, аз съм 60 кила с мокри дрехи

като имам време ще се разровя да видя за формулата, виждах я някъде. Днес питах в 2 магазина където отказаха да ми помогнат. Утре като съм свободен ще отида и до сервиза на Крос да разгледам за шок. Парите и занимавкта не са от значение. Аз кола не искам, от мотор падах лошо, най-добре ми е с велосипед.
Ако на някой му хрумне нещо да свирне, като сменя амортисьора ще ви тормоза за вилка най-вероятно
Мерси за вниманието