от Pirate » Сря Май 28, 2008 4:46 pm
Здравей - имам същия модел от миналата година и ще ти кажа мойте впечатления.
И аз имах същия проблем с тропането от веригат и дерайлъора. Как се реши - купих се втора употреба /добро състояние/ дерайлъор Аливио за 15лв., който е с по-малки ролки от оригиналното Турни, скъсих веригата с една идея и си сложих и свързващо звено за 3лв КМC, за да мога да я свалям лесно и почиствам. С това заспа работата общо взето. Сега при каране през неравности и качване на бордюри с оли е много по малко чукването. Във раздел продава има често пъти дерайлъори Аливио за по 20-25лв, че и по-хубави като Деоре и т.н и смяната е желателна както си усетил. Имай предивд, че можеш спокойно да сложиш и скъп дерайлъор за 8,9 скорости и пак ще си работи правилно /работата му зависи от командата/. Другото е да си купиш предпазител за верига за рамката - струва няколко лв.
Другия ъпргрейд при мен е брейк буустър за задния в-брейк, за да не ми се разтваря рамката - с това спирачката стана учудващо приятна за каране из града. /Струваше ми 5лв втора иначе е 10 нов/.
Първото разлуфтване на вилката при мен дойде след един месец каране без никакъв тормоз /аз съм 65кг./ След това вече я карам без спирачка и досега не се е ралуфтила така че да има нужда от втори ремонт. Приятел си взе Гризли с диск и там вилката не издържа и месец така че преднта спирачка и идва в повече на тая вилка явно.
Лостчетата за в-брейк много бързо се разлуфтиха при тефлоновата си втулка ама работят засега.
Педалите съм им замислил отдавна смяна защото са адски неудобни и след качване на бордюр с оли ми натъртват пръстите н акраката. Иначе ако само ще въртиш поне са леки.
Отзад венците 14-28 са много малоумна работа, ама за смяната се изисква солиден бюджет, за д си веземш хубава главина, шина и т.н.
Корчето на седалката с тоя едноболтов захват трябва винаги да е много добре стегната връзката към седалката, за да не се изядат шлиците, ако колоездача е по-тежичък, че се почва едно много досадно скърцане.
При мойто тегло засега шините не са мръднали /само дето продадох цялата предна капла хаха/, т.е. задната, която е подложена на повече натоварване, така че въпреки че е сравнително евтино колелото като цяло става за каране.
Рамката /мойта е 17"/ ми идва доста къса откъм горна тръба, ама какво да се прави. Иначе в момента мойто е със напълно нова преднакапла с хубави компоненти и без спирачка отпред и на кантара показва 13кг, което си е добре за тия пари според мен.