Raleigh Freeride - покупка

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Raleigh Freeride - покупка

Мнениеот Bolverk » Сря Май 28, 2008 10:17 pm

Гледах, суках, мислих, питах и така накрая клекнах на колело за моя мизерен бюджет от 300 лв. Като цяло навярно всички ще ревнете в купом поне да си взема едно Гризли. Дам гледах мерих и в повечето магазини това ми препоръчаха, но уви не е за мен това колело. Има нещо неудобно в него и макар да не мога да определя какво е не ми допадна. А с моят скромен ръст от 170 см при положение че съм между М и L размери и пробвах и двата тз и това е.

В крайна сметка това колело (в заглавието) се оказа удобно за яхане и приятно за гледане. Сравнявах, мислих и недуомявах компонентите добри ли са му ? Рамката здрава ли е ? Заслужава ли си ? и накрая се предадох. Сега сигурно като повечето от вас чакам заплатата си и с нея ще отида да взема заиветното колело.

Та и за това ви пиша тук. Понеже вече се предадох пред умственият напън остана вас да попитам вие как го намирате туй пусто му колело.

Иначе от четене тук там вече знам редовните въпроси: Ще карам градско, но колелото ще ми даде възможност да правя излети в Витоши и околности ( крос кънтри) разбира се по пътищата и рядко напряко. И въпреки това остава градско колело предимно. Освен това тежа незавидните 75 кг. и незнам как ще се справям и незнам как ще се справям с претоварването на колелцето.

И изобщо, знам че ралей е крос, не се сещам за друго колелце в тази сума пари което да си заслужава ( да и One порбвах).

Пишете по един ред пък поне да ме напсувате какъв съм луд да вземам пишман колелета.

П.П. Поздрави от лаика
Аватар
Bolverk

Рейтинг: 2000

Мнениеот Pirate » Чет Май 29, 2008 1:21 am

Здравей, имам чувстовото че си се ориентирал неправилно. Този велосипед Raleigh Freeride e с по-лош монтаж от примерно един Драг Гризли. Последното го превъзхожда поне по палцовите команди и вилката. Изобщо от raleigh единствено модела Toronto може да се сравнява с едно Гризли, но има опасност рамката да му е малка, защото се продава само в един размер - сам си преценявай каква е тази марка дето всички модели и се предлагат само в един размер.

Аз съм 167см/66 кг - имам Гризли 07 със 17" рамка и определено следващия размер ми е твърде голям, но всеки сам си определя.
Аватар
Pirate

Рейтинг: 1777

Мнениеот Bolverk » Чет Май 29, 2008 8:03 am

Хмм ми на мен за тези пари избора ми така или иначе си остава между Freeride на Raleigh и Drag One на второто още не съм се качил, но като цяло ми се видя с по-лоша окомплектовка. Всъщност единствено вилката при Оne (новият) ми харесва повече.

И така до 10 дни ще е решено :) обаче искам да чуя и вас като по-запознати с техниката. :)

Pirate благодаря ти за мнението ти май си един от най-типичните случай за рамка М обаяе аз някакси съм между двата размера ( не мога да го определя точно). Като се кача на М ми е късо малко Гризлито, а пък когато се кача на L ми е високо малко. Много съм притеснен кой от двата размера да взема по принцип. Този понеделник ще пробвам и Оne да видя двата му размера как ще ми паснат.

П.П. Впрочем не си прав напълно Фриираида има два два размера докато Торонтото наистина има само един, но при него проблема е финансов ;)

До скоро
Аватар
Bolverk

Мнениеот Pirate » Чет Май 29, 2008 10:20 am

На гризилито определено горната тръба е много къса спрямо рамки със същия размер и затова трябва да се комбинира с дълга лапа както е фабрично. Плюса в това поне за мен е, че карам в по-изправена позиция и не ме заболява кръста дори при дълго каране.

Относно размерите - Гризли го има в размери 17", след това 19" и т.н., а One в размери 16" и след това 18" и т.н. Мисълта ми е, че ако 17 инчова рамка на Гризли ти е малка, а 19 ти е голяма може би правилно си се насочил към Drag One, който може да си вземеш с 18 инчова и предполагам ще ти е удобна.

Карал съм Гризли с 19 рамка, т.е следващия размер след мойта /води се L мисля/ и мога да ти кажа, че ще ти е твърде голяма за ръст 170см. С такова колело ще ти е трудно и един бордюр да качиш с оли. Преди да си купя мойто колело дълго врме карах на един приятел колелото, което беше с твърде голяма рамка за мен и бях както се казва като с вързани ръце . Ставаше само за придвижване без да си направиш кефа по пътя. Като си купих мойто с подходяща рамка и направо се родих.

Тоя Ралей мен ако питаш го забрави - Драг се предлагат на много места и съответно на много места може да се обрънеш за помощ докато е в гаранция, което си е голямо удобство. Взимай One, щом следващия модел ти е извън бюджета и не му мисли много. Още повече, че One-а поне според мен има малко по-красива рамка от Гризлито, но всичко е въпрос на вкус.
Аватар
Pirate

Рейтинг: 1777

Мнениеот Bolverk » Чет Май 29, 2008 2:59 pm

А обнадеждаваш ме. Знаех че М на гризли е 17", но не знаех чв другата е 19". И след като One има 18" ммм това може да е истинска алтернатива.

Благодаря Благодаря

А сега :) Някой може ли да каже нещо за монтажа на двете колелета ? че сравнявайки ги убаво ама не схващам мноого

П.П. До скоро
Аватар
Bolverk

Мнениеот Bolverk » Пет Май 30, 2008 5:40 pm

Мхммм Аде някой да пише нещо де не ми се ще да пускам нова тема за сравнение на двата баика (в по долният раздел) за това оставам с тази тема да няма и някой модератор да мисли че го тормозя. Ама просто искам някакво сравнение от рода - това е зле а това по-зле (то така си е няма се лъжем)

Аде успех и да Биете.
Аватар
Bolverk

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти