Препоръчайте ми колело !

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Препоръчайте ми колело !

Мнениеот Noobmaster » Пет Май 30, 2008 5:23 pm

Здравейте !
Решил съм да си взема ново колелце,но нямам никаква представа,по какви критерии да се ориентирам.Предимно ще го карам в паркове с подобни пътечки http://www.vbox7.com/play:e532f9a3 (това се нарича downhill виждате,колко съм зле нали :timebm: ) и скокчета
Гледах в http://screambikes.eu и ми допадна на външен вид Drag Behemoth ,но също така и Drag Assault 08 .За Behemoth четох ,че е за начинаещи,но също така имаше и доста хора,който го критикуваха.Една от основните причини,която ме разколеба беше:
Използването на този велосипед в DH състезания е на ваша отговорност и евeнтуалните повреди не се покриват от гаранцията!
Един от въпросите,които искам да Ви задам е: За какъв стил се препоръчва колелото ?
Drag Assault 08 пише ,че се препоръчва за DJ и Urban.Нямам абсолютно никаква представа,какво значи това ! Написах в vbox7 Urban и ми излезнаха,хора който правят разни номера и скачат кошчета,колчета.....
Моля,препоръчайте ми нещо по горните критерии.
Аз съм 1.70 см висок.
62 кг
Разполагам с 900-1000 лв бюджет.Напълно начинаещ съм :)
Мерси предварително !
Noobmaster

Рейтинг: 1180

Мнениеот Neth » Пет Май 30, 2008 7:24 pm

Ми колелото попринцип би трябвало да е предназначено за ДХ.Ако найстина това за състезанията те тревожи..повярвай ми надали на 2рия ден ще летиш по най-издивялата ДХ пътека ;)Иначе сиг това,което ще прочетеш е с 1000лв. неможеш да си вземеш хубаво меко колело,ориентирай се към твърдо етц.Разгледай темите на 1вата страница,100% има поне 1-2 теми като твойта и прочети коментарите там.Не забравяй кинти и за каска ;п
Learn as if you will live forever,Live as if you will die tommorow.
Аватар
Neth

Рейтинг: 1440

Мнениеот nikityy9 » Съб Май 31, 2008 7:27 pm

мисля че Климбер ще ти допадне и ако искаш мека рамка до 1000лв може Бомбата
sfed
Аватар
nikityy9

Рейтинг: 930

b

Мнениеот stuff_rider » Съб Май 31, 2008 8:50 pm

behemod-а си е перфектен за тези пари.Надали ще ти се разпадне на някоя пътека.Тва го пишат за да се презастраховт.Толкова мн хора не карат по предназначение. :agree:
Аватар
stuff_rider

Рейтинг: 942

Re: b

Мнениеот flex » Съб Май 31, 2008 9:32 pm

stuff_rider написа:Толкова мн хора не карат по предназначение. :agree:

Но това не значи че са застраховани от възникнали неизправности в техника точно заради това.
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Рейтинг: 2000

Мнениеот Antares » Съб Май 31, 2008 9:41 pm

За тия пари правиш една конфигурация, базирана на RAM HT2 и заспиваш. В този ценови диапазон ще можеш да окомплектоваш по-добре една доказана рамка, вместо да окомплектоваш зле, една критикувана рамка. Да, твърда е. Е и? Ако наистина си начинаещ, вероятно в началото ще пускаш по-тежките пътеки на спирачки(ако разполагаш с достатъчен запас предпазливост), при което едва ли ще намериш много работа на окачването си... Тоест задния амортисьор би бил по-скоро фукня.
RAM, както и дилърите им предодставят като възможност окомплектовка, различна от тази на базовия модел, като по този начин да смъкнеш от цената...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

аз мисля

Мнениеот factory dh » Сря Юни 04, 2008 11:46 am

аз мисля че за 1000лева можеш сам да си сглобиш много готин байк
рамка-асаут-190лева
вилка-марзочи з1 ета-500лева
спирачки - шимано деоре хидравлика 250

и другите части малко по нисък клас за начало .... ако пък не ти се дават 500лева за вилка можеш да земеш дуро .... надиавам се да съм ти помогнал :agree: успех :agree:
Аватар
factory dh

Рейтинг: 1083

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти