Drag Hacker и Витоша?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Drag Hacker и Витоша?

Мнениеот kokoian » Сря Май 28, 2008 4:43 pm

Здравейте :)
Бих искал да ви помоля за съвет относно колелото ми (Drag hacker )
и дали ще издържи спускане от Витоша ?
Има някакъв мухлясъл амотисьор но не е от най-работещите, смисъл,че не се сгъва много.
Защото приятелите искат да се качиме тия дни до Черни връх и не съм сигурен дали няма да го прибера на части :( .
Приятелите са с доста по добри колела от моето(RAM HT1, Trek 3700,Mongoose otero) и за това не мога да се сравнявам с тях, но се чуда дали поне ще оцелея до доло.
Някой от вас да се е спускал с такова колело или подобно ?
kokoian

Рейтинг: 1200

Мнениеот Pirate » Сря Май 28, 2008 4:52 pm

Ако не се спускаш като дивак ще оцелеее. Аз съм се спускал с къде по-лошо колело преди и пак е ставало само че преди това и след трябва да се прегледа всичко. На мен ми се е случвало с евтино колело да ми се разхлабят контрагайките на конусите на задната главина при спускане.

И да ти ке счупи нещо по колелото тамън ще го смениш с по-хубаво така че смело само внимавай да не се пребиеш някаде ти. Ако не си уверен не се спускай много бързо особено по каменисти трасета.
Аватар
Pirate

Рейтинг: 1777

Drag Hacker

Мнениеот magic1 » Чет Май 29, 2008 7:22 am

Рамката ще издържи. Един приятел, след като пукна две алуминиеви рамки сложи рамка от Hacker и година вече никакъв проблем а кара като за последно. Рамката по мои наблюдения е много здрава и учудващо лека.
Аватар
magic1

Рейтинг: 1160

Мнениеот Antares » Чет Май 29, 2008 7:50 am

Абе имай си едно на ум. Това е основно градска рамка, предвидена и за раздходки в планината. Не за екстремно спускане.
Така че - карай внимателно. Здравето си е твое, то не се купува...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот gnao » Чет Май 29, 2008 8:36 am

29 Юни 2006
tailor написа:
От 3 години Hacker-а е Oversize - това наистина е старата рамка на Ontario.

09 Авг 2006
tailor написа:
@flalude - веждал съм рамката на hacker-a (тогава още беше Ontario) с вилка 120mm - един пич се пребиваше и скачаше 3 месеца с нея и не можа да я потроши. Тя е лека и здрава. Много по-здрава от необходимото за този клас велосипеди.

Цялата тема
Feed me a stray cat
Аватар
gnao

Рейтинг: 1323

Мнениеот kokoian » Пет Май 30, 2008 6:36 pm

Благодаря на всички за мненията :)

Реших поне да се пробвам, пък ако стане нещо ще се прибирам бутайки ;)

Също така да попитам - на моето колело дали може да се сложи вилка примерно Suntour XCR или XCM и дали ще има проблеми ако сложа такава, защото сегашната е някакъв изкуфял Zoom който нищо не прави :crap:
kokoian

Рейтинг: 1200

Мнениеот botroid » Пет Май 30, 2008 7:14 pm

kokoian написа:на моето колело дали може да се сложи вилка примерно Suntour XCR или XCM и дали ще има проблеми ако сложа такава

Може, няма проблеми.
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти