MIRO A написа:Д***а и матурите.
SpoileR написа:Сестра ми до преди малко беше на матура... сега ми звънна, ако мога да ходя да я взема,
че на нищо не приличала...
Antares написа:Ей, не ми говорете за матури, че още ме е яд...
От целия випуск 2000 на МГ-то, шест класа, средно по 25 човека, бях единствения, който остана на матура, по простата причина, че не харесвах даскала си и не му го спестявах... 4.33 средно от трите години и... логично - 4 на матурата, все пак същия този даскал беше в комисията.
Но гледката беше незабравима - двама квестори и трима човека комисия за проверка на матурата... при един единствен ученик на матура
Не е така. Ако средната оценка от 9-ти, 10-ти и 11-ти клас ти е под 5 по "специалните" предмети (тоест за физична паралелка Физика, Английски и Литература) си задължен да се явиш на матура. По физика и английски логично се преборих - все пак ми бяха интересни, но литературата... при онзи даскал (лека му пръст, почина в годината на завършването ни) просто не преуспях. От малък съм си гаден хейтър, и хранех и даскалите... то за т'ва дипломата ми е 4.33 (може би и щото бягах от часове и не учех)...Alpina написа::rofl: :rofl: :rofl:
Чакай, как така матура, тогава нямаше такива неща. Имаше само изпит, на който може да поискаш да се явиш, за повишаване на оценката.
Прочетете откъса от разказа „Шибил” на Йордан Йовков и коментирайте в
обем до 4 страници магнетичната сила на любовта и на красотата.
Прочетете откъса от разказа „Шибил” на Йордан Йовков и коментирайте в
обем до 4 страници магнетичната сила на любовта и на красотата.
Alpina написа:...анализа на друг човек...
GECKO написа:
Не виждам какъв е тоя зор с тия матури. Мисля, че цялата тая история произлиза от ученици, които чак сега си дават сметка, че 4/5/6 години не са си мръднали пръста да отворят някой учебник, ей-така от любопитство да видят какво пише вътре, и в последната година ударното образоване им идва като гръм от ясно небе.
SpoileR написа:Виж математиката пък ми се отдава 10 пъти повече
PtD написа:Литературата е предмет, по който не може да се постави обективна оценка.
Alpina написа:
Чакай, как така матура, тогава нямаше такива неща. Имаше само изпит, на който може да поискаш да се явиш, за повишаване на оценката.
Не е така. Ако средната оценка от 9-ти, 10-ти и 11-ти клас ти е под 5 по "специалните" предмети си задължен да се явиш на матура.
Ей т'ва го мразех най- много.
Да си смуча от пръстите к'во аджеба е искал да каже автора.
на мен разтеглянето на лукуми ми се ОТдаваше
bikerider написа:Защо само литературата? Така или иначе учителя е човек, ерго всяка оценка е субективна, следователно направо трябва да се закриват училищата
PtD написа:Ба, не е точно така. По математика примерно, ако си получил отговора, щат не щат, ще трябва да те признаят.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта