БЛАГОЕВГРАД

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Мнениеот sto100jan » Пет Май 23, 2008 11:58 am

Може , Гриша :agree:
От Делвино хващаш билото за Марулево , и там има една единствена отбивка наляво-надолу . Набързо я спускаш , слизаш до Ръсовска река , и там - кеф ти Ръсово , кеф ти Пръжово . Отгоре мисля че не става , защото билото на Марулево се вие доста нагоре , чак до тоя язовир , до който така и не съм стигал .
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Мнениеот Trip-tfk » Пет Май 23, 2008 12:27 pm

sto100jan написа:Може , Гриша :agree:
От Делвино хващаш билото за Марулево , и там има една единствена отбивка наляво-надолу . Набързо я спускаш , слизаш до Ръсовска река , и там - кеф ти Ръсово , кеф ти Пръжово . Отгоре мисля че не става , защото билото на Марулево се вие доста нагоре , чак до тоя язовир , до който така и не съм стигал .

Да,знам го язовира къде е,то не е язовир,а е един гьол.Като се качваме на Чакалица после се спускаме от там.Иначе нагоре е супер за каране и природата е много хубава.Аз от там съм се спускал и до Хърсово и до Долно Осеново и съм карал по пътеката за Пръжово,ама там е много стръмно.Само за към Делвино и Еленово не съм се пускал,ама предполагам че може. :)
Trip-tfk

Рейтинг: 1718

Бачиново...

Мнениеот Сашо » Вто Май 27, 2008 8:50 am

Trip-tfk написа:Днеска със Здравко се качихме до Бодрост...

Аз пък вчера се качих на местността Бачиново :D :) :D
Аватар
Сашо

Рейтинг: 1660

Re: Бачиново...

Мнениеот Trip-tfk » Вто Май 27, 2008 12:06 pm

Сашо написа:
Trip-tfk написа:Днеска със Здравко се качихме до Бодрост...

Аз пък вчера се качих на местността Бачиново :D :) :D

Браво Сашо,доста си карал. :D
Да отбележа-в неделя реших да катеря от Заева поляна през Делвино нагоре и стигнах до с.Марулево,кара се през цялото време по черен път(освен от Заева до Делвино).а пък вчера се качих пак до Заева,после до Дъбрава през дървения мост и се върнах пак до Бистрица.На спускането срещнах колегата Sto100jan и с него пак до Бистрица и обратно.
:beer:
Trip-tfk

.

Мнениеот Сашо » Сря Май 28, 2008 10:11 am

sto100jan написа:..... да се юрнем на маршрута Бл-д - Крупник- Сушица- Брестово-(евентуално) Су(х)острел - Коматинските скали - Тросково- Симитли- Бл-д .
Общо е около 80 км . Брестово - Тросково е черен път . Поразпитал съм за подробности - бива .
Полена- Сушица е най-гадното изкачване в нашия регион - 5 км само на мега ранджа , и пак е тегаво , за по-нататък не знам . Брестово- Тросково-Симитли е било , уж , само спускане .
Гранична зона , носене на лични карти - задължително .

Стояне, хайде да го направим за тази неделя /1-ви юни/, аз поне съм сигурен... Предлагам да тръгнем в 7 ч. от Лукойл в промишлената зона и после ако е горещо с обедна почивка по местните хоремази...
Аватар
Сашо

Мнениеот sto100jan » Сря Май 28, 2008 6:22 pm

Ще го направим :agree:
Ще се чуем допълнително за уточнение .
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Trip-tfk » Сря Май 28, 2008 7:04 pm

Днес се качих до Бодрост.Всичко беше нормално,само едно нещо ми направи впечатление и ще помоля тия,които са по водните спортове(специално Sto100jan),ако могат да ми обяснят какво правеха два буса с ремаркета и един камион, пълни с каяци(или канута,не съм сигурен)
на Бодрост? :dunno: :D
Trip-tfk

Мнениеот sto100jan » Сря Май 28, 2008 7:25 pm

Каяци са .
http://www.whitewater-bg.org:8080/forum ... f=13&t=103

Хората си карат , не се назлъндисват като колоездачите :(!:
При тях на практика няма празен уикенд
http://www.whitewater-bg.org:8080/forum ... m.php?f=17
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Trip-tfk » Сря Май 28, 2008 10:07 pm

sto100jan написа:Каяци са .
http://www.whitewater-bg.org:8080/forum ... f=13&t=103

Хората си карат , не се назлъндисват като колоездачите :(!:
При тях на практика няма празен уикенд
http://www.whitewater-bg.org:8080/forum ... m.php?f=17

Добре де Стояне,наща река не е ли малка и камениста за такъв тип спорт?
Trip-tfk

Мнениеот sto100jan » Сря Май 28, 2008 10:13 pm

Малка е , освен в тоя сезон . Сега е добра за каякинг , и те много и се кефят на това че е камениста . По принцип на каяка му трябва 15-20 см вода за да плува , а ако те бута течението , може и на по-плитко да престържеш .
Взимайте си каяци за бързи води , докато не сте надебелели като мене , че после нема влизане ;)
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Благоевград - Родопите

Мнениеот Сашо » Чет Май 29, 2008 11:18 am

Хайде на Родопите ! Предлагам от 16-ти или от 23-ти юни за около 1 седмица. От Благоевград до Разлог може с автобуса, от там на теснолинейката до Велинград от където има много варианти ... Ето и снимките от миналогодишното каране : http://picasaweb.google.com/sotksotk/nQungC

Изображение
Аватар
Сашо

Мнениеот whitewater » Чет Май 29, 2008 2:51 pm

Тая седмица ще се проведе кръг от европейското по рафтинг около Кресна(предполагам сте чули Благоевград).Тоя уикенд го дават дъждовно,но ако ви се занимава мовете да врътнете до Кресна-предполагам ще ви е интересно състезанийцето.
Trip-tfk написа:Добре де Стояне,наща река не е ли малка и камениста за такъв тип спорт?

Тая река почти целогодишно е перфекна за каране на каяци,но не и рафтинг понеже се иска водица за гумената лодка.Не случайно там се намира и базата на X-клуб http://www.wwt.unixsol.org/ и верно:
sto100jan написа:При тях на практика няма празен уикенд

Аз заминавам утре с Каяка в реката и Sоulfly в главата.Ще се радвам да видя байкари.
flesh bike team
Аватар
whitewater

Рейтинг: 1277

Мнениеот sto100jan » Чет Май 29, 2008 9:37 pm

whitewater написа:Тая седмица ще се проведе кръг от европейското по рафтинг около Кресна(предполагам сте чули Благоевград).Тоя уикенд го дават дъждовно,но ако ви се занимава мовете да врътнете до Кресна-предполагам ще ви е интересно състезанийцето.
Trip-tfk написа:Добре де Стояне,наща река не е ли малка и камениста за такъв тип спорт?

Тая река почти целогодишно е перфекна за каране на каяци,но не и рафтинг понеже се иска водица за гумената лодка.Не случайно там се намира и базата на X-клуб http://www.wwt.unixsol.org/ и верно:
sto100jan написа:При тях на практика няма празен уикенд

Аз заминавам утре с Каяка в реката и Sоulfly в главата.Ще се радвам да видя байкари.

Добре де , Милс ( или Коце-Калки , като ти гледам аватара ;) ) не само , че не знаем , ами и нищо не знаем за това на Кресна . Дай някакво инфо , аз в събота ще дойда при всички положения в дефилето , но в неделя сме замислили със Сашо(засега) чутовно катерене по Симитлийските планини .
А и не е лошо накой от вас да се прежали , и да спусне с мен Струма от Кресна надолу тая събота , че после рибарите...... да им ...................... Сам не ми се спуска :crap:

А и Гришата - Трип-тфк( само той си знае какво е това :D ) имаше предвид Благоевградска Бистрица под названието ,,наща река" :D
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Инфо

Мнениеот Сашо » Пет Май 30, 2008 8:32 am

Ми аз ще ти дам инфо, Стояне - кръг от европейско първенство по рафтинг, на което специален гост ще бъде невероятният Министър-председател, които даже ще се спусне с лодка по реката... По този повод НСО от две седмици душат по дефилето и ще има много от тях събота и неделя + журналисти от всички възможни медии + паплач и всичко това наблъскано в дефилето... :bigeyes: ! Още ли ти се ходи ?
Аватар
Сашо

Мнениеот sto100jan » Пет Май 30, 2008 9:44 am

Верно ?!? :bigeyes: Сер гея ще си мокри украинското дупи в Струма ???
Е , значи , сигурно и Гоце ке иде да се направи на комита и да попука на Коматинските скали :(!: Ние да ходим ли въобще .....
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот sto100jan » Пет Май 30, 2008 8:55 pm

И сега ? :bigeyes:
Пак само аз и Сашо ще си въртим по планините . :^:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Tumpalov » Съб Май 31, 2008 1:28 pm

Утре ще караме ли. Времето ще става ли за каране. :)
Ето снимки от село Габрово. :agree:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Tumpalov

Рейтинг: 1205

Мнениеот sto100jan » Съб Май 31, 2008 8:32 pm

Утре за ходенето до Брестово и Коматинските скали срещата е в 9 часа на пазара , при лавката на Боби , дето продава и ремонтира колела .
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот 4getcredo » Нед Юни 01, 2008 10:24 pm

Коуеги, и аз пообиколих днес "нашия" китен Благоевградски район... всъщност, направо се разбих :^: . В мое оправдание мога да кажа, че стана без да искам :D и без да мога да направя план, та да го споделя с вам. Изображение

Следващият път обещавам да кажа. :beer: Склоновете над Бистрица предлагат доста примамливи възможности.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Рейтинг: 2000

Мнениеот Trip-tfk » Нед Юни 01, 2008 11:08 pm

4getcredo написа:Коуеги, и аз пообиколих днес "нашия" китен Благоевградски район... всъщност, направо се разбих :^: . В мое оправдание мога да кажа, че стана без да искам :D и без да мога да направя план, та да го споделя с вам. Изображение

Следващият път обещавам да кажа. :beer: Склоновете над Бистрица предлагат доста примамливи възможности.

Браво коуега!Кара ли по една тънка пътека от Бистрица за Дъбрава?Реката се минава по един въжен мост. :beer:
Trip-tfk

Мнениеот sto100jan » Нед Юни 01, 2008 11:41 pm

Уважаеми съотечественици !
Днес с две железни личности имахме голямото удоволствие да отидем до едно място , което по красота не отстъпва на Мелник , Метеора и Белоградчик . Железата са Сашо и Здравко , мястото е Коматинските скали , при село Брестово , до границата .
Ние сме си имали под носа такива красоти , а се потим да се катерим между козарниците на....Дъбрава , да речем :V:
Кефа беше страхотен , природата - прелестна , за спускачите имаше и 20 км люто спускане
Ето малко снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=251411
Надявам се Здравко и Сашо да дадат също линкове от техните снимки .
Требва по-често да ходим там !
Използвам случая да поздравя г-н Григор Сердаров по случай навършването на пълнолетие :beer:
Да си жив и здрав , да печелиш купи , и всичко най-хубаво занапред :)
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Trip-tfk » Пон Юни 02, 2008 9:37 am

sto100jan написа:Уважаеми съотечественици !
Днес с две железни личности имахме голямото удоволствие да отидем до едно място , което по красота не отстъпва на Мелник , Метеора и Белоградчик . Железата са Сашо и Здравко , мястото е Коматинските скали , при село Брестово , до границата .
Ние сме си имали под носа такива красоти , а се потим да се катерим между козарниците на....Дъбрава , да речем :V:
Кефа беше страхотен , природата - прелестна , за спускачите имаше и 20 км люто спускане
Ето малко снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=251411
Надявам се Здравко и Сашо да дадат също линкове от техните снимки .
Требва по-често да ходим там !
Използвам случая да поздравя г-н Григор Сердаров по случай навършването на пълнолетие :beer:
Да си жив и здрав , да печелиш купи , и всичко най-хубаво занапред :)

Браво Стояне,гледам страшно хубаво сте си изкарали.Трябва пак да се иде натам,ама тоя път и аз ще дойда.
п.п.А бе тва в България ли е :D :D :D
Trip-tfk

Мнениеот 4getcredo » Пон Юни 02, 2008 11:04 am

Trip-tfk написа:
4getcredo написа: ...

Кара ли по една тънка пътека от Бистрица за Дъбрава?... :beer:

Ами не се получи така. Тръгнах от Пожарната, към Дъбрава, после Горно Демирево, а оттам продължих още нагоре. Подминах в. Прашка и се качих до следващия връх

Изображение

(не знам как се казва, но алтиметърът показа почти 1600 м.), пуснах се по просеката дето се вижда, спрях по едно време и надолу се виждаше

Изображение

- някоя от многобройните махали на с. Бистрица, предполагам? От това място продължих пак надолу по един път, който скоро премина в доста палава, серпентинеста пътечка :D, която излезе на хасфалта Благоевград - Бодрост, после Бачиново, наслаждавайки се пътьом на чудесата/кича на лятната развлекателна индустрия ;) . В 13.00 ч. дома ме чакаше студен таратор и капама :hearts: :beer:

П.П. Общувах си и с една лисица, която почти се завря до мен преди да ме види и избяга :).
Аватар
4getcredo

Мнениеот sto100jan » Пон Юни 02, 2008 12:01 pm

Ухаааа , ама и ти зверско катерене си направил :agree:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот 4getcredo » Пон Юни 02, 2008 12:17 pm

sto100jan написа: ... катерене :agree:
, а в последната си част и бутане ;). Чудех се много дали да не обръщам и шус по моторджийската пътека, която следвах от едно време нататък, но удържах и не съжалих после :^:
Аватар
4getcredo

.

Мнениеот Сашо » Пон Юни 02, 2008 12:19 pm

4getcredo написа:Коуеги, и аз пообиколих днес "нашия" китен Благоевградски район... всъщност, направо се разбих :^: . В мое оправдание мога да кажа, че стана без да искам :D и без да мога да направя план, та да го споделя с вам.

Браво 4getcredo, много отавна го планирам този маршрут, даже с продължение до река Илийна преди Рилския манастир... ама все не остава дневна светлина за до края. Следващия път като идваш може да се обаждаш предварително на местното туземно население :beer:

Исползвам случая да покажа и моя вариант на карането до Коматинските скали : http://picasaweb.google.com/sotksotk/BWqZMJ
Аватар
Сашо

Re: .

Мнениеот 4getcredo » Пон Юни 02, 2008 12:26 pm

Сашо написа:...

... продължение до река Илийна преди Рилския манастир...

Това ще да е следващата дестинация :agree: ... и трябва да е по-скоро, че по тия Демиревски баири много прежуря слънцето :D
Аватар
4getcredo

Мнениеот Admin » Пон Юни 02, 2008 12:38 pm

Към р.Илийна препоръчвам пътеката от х.Македония, зелена маркировка. Другите "пътеки" и "пътища" от северната страна (откъм Илийна река) в повечето случаи са мнооого трудно проходими или напълно отсъстват. Дори някои, дето са обозначени с маркировка ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот 4getcredo » Пон Юни 02, 2008 12:48 pm

Admin написа:Към р.Илийна препоръчвам пътеката от х.Македония, зелена маркировка. Другите "пътеки" и "пътища" от северната страна (откъм Илийна река) в повечето случаи са мнооого трудно проходими или напълно отсъстват. Дори някои, дето са обозначени с маркировка ;)

Чували сме ;) ... ама то точно затова е интересно. До р. Илийна по маркировката за един ден е доста амбициозно. Аз по-скоро си мисля нещо до билото и спускане я към Пастра, я към Рила... път до Пастра през билото има със сигурност. :)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Trip-tfk » Пон Юни 02, 2008 1:02 pm

Ако искате може да се разберем близките дни да се качим на х.Македония и от там да се пуснем по билото,дето минава под Царев връх.Като гледам даже и пътека има.
Trip-tfk

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания