[quote="BLACK_SLIPKNOTER"]
Hora imam strahotni bolki v krusta i dnes hodih na nqkaf speciqlist i toi mi kaza 4e veroqtno trqq da se otkaga ot mountain bike-a !!!
Az mu kazah 4e prosto e NEVUZMOGNO

(((
Taka 4e misalta mi e da mi kagete pri koi stil na karane ima minimalno natovarvane na krusta i ako mogete da mi klasificirate stilovete i suotvetnoto natovarvane!!!Blagodarq vi predvaritelno ...
[/quote]
Каква ти е стойката? С колко ниска седалка караш? Колко си висок и колко ти е reach-a (горната тръба на рамката плюс лапата)?
преди имах болки в кръста от некоректна стойка заради голямата ми рамка, но щом си скъсих reach-a болките изчезнаха. при мен се дължеше на постоянното напрежение без достатъчно оросяване на гръбните мускули, но както ти казах, щом оправих нещата, болките спряха.
не е зле да проучиш дали твоя случай не е такъв, понеже лекарите масово май не са в час относно тия неща по мои впечатления.
много помага малко почивка от колелото и после редовна гимнастика за разпускане на гръбните мускули.
Относно стиловете - лично аз колкото по XC-стойка карам (висока седалка и ниско и тясно кормило), толкова повече ме наболява гърба после. За мен поне най-удобна за въртене е почти DH стойка (високо и близко кормило) и седалка леко под оптималната за въртене. Малко повече се натоварват краката, но се свиква. Само недей да въртиш с много ниска седалка.