Какво ни дава и отнема, този спорт?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот Demo 9 » Нед Юни 08, 2008 7:55 pm

RAM-FR написа:Когато си пил и спускаш знаеш че реакциите ти са забавени (поне малко ) и караш доста по-кротко ;) (поне аз де)

Едит: много :offtopic: стана май

Едит2: зависи то количеството ;)

Айде айде не ми се прави сега :D
много си е яко само дето много бързо свършва въздуха и трябват почивки :rofl:
Изображение
Аватар
Demo 9

Рейтинг: 1986

Мнениеот spinsession » Нед Юни 08, 2008 8:04 pm

Не е важно кога и как ще умреш,важно е как ще живееш. Важно е животът ти да ти доставя удоволствие и когато погледнеш назад да ти се изпише усмивка на лицето. За мен лично е важно да правя това което искам и когато искам. На този етап колелото ми дава търсените емоции,и ще карам независимо от последиците. Освен това всеки си вреди на живота по един или друг начин,както много точно каза Станчо :agree: , това е моя начин.
В планинското колоездене,както във всеки друг спорт,има травми. Било то дали се кара като спорт или за удоволствие.. Хубавото тук обаче е,че каквото си направиш,си го правиш сам.
****LEKSUTAN PO DEFAULT****
Аватар
spinsession

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Нед Юни 08, 2008 8:11 pm

spinsession написа:Не е важно кога и как ще умреш,важно е как ще живееш. ... За мен лично е важно да правя това което искам и когато искам.

мда, типично разсъждение за човек, който няма деца.

всъщност, повечето писали тук и идея си нямате колко много ще ви се променят приоритетите само след десетина години.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот spinsession » Нед Юни 08, 2008 8:16 pm

@did: напротив,имаме,именно за това живеем за момента. Ако не правя това сега,знам че няма да го правя после :) просто на този етап-с този акъл :) Когато му стане време да се мисли за деца,ще възприемам здравето си по съвсем друг начин. Евала на хората които успяват да съчетаят колоезденето със семейния живот!
Аватар
spinsession

Мнениеот axelmax » Нед Юни 08, 2008 8:16 pm

spinsession написа:Не е важно кога и как ще умреш,важно е как ще живееш. Важно е животът ти да ти доставя удоволствие и когато погледнеш назад да ти се изпише усмивка на лицето. За мен лично е важно да правя това което искам и когато искам. На този етап колелото ми дава търсените емоции,и ще карам независимо от последиците. Освен това всеки си вреди на живота по един или друг начин,както много точно каза Станчо :agree: , това е моя начин.
В планинското колоездене,както във всеки друг спорт,има травми. Било то дали се кара като спорт или за удоволствие.. Хубавото тук обаче е,че каквото си направиш,си го правиш сам.

и какво като си си го направиш сам, ще ти е утеха и няма да мразиш някой друг ,а себе си

дали ще се усмихнеш от инвалидния стол?
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот spinsession » Нед Юни 08, 2008 8:20 pm

@axelmax: не карам за да се пребия,карам за удоволствие. Все пак съм голям човек и поемам отговорност за действията си. Ако не дай си боже се случи нещо,то ще знам че виновния съм аз. И да,пак ще се усмихвам поглеждайки назад към времето,което съм прекарал по планините с приятелите си.
Аватар
spinsession

Мнениеот bikerider » Нед Юни 08, 2008 8:37 pm

@Shady: respect! :agree::beer:

@axelmax: Каква ти е точно целта? Да ни убедиш, че нанадолните стилове са опасни? Това го знаем и сами. Не виждам смисъла от подобни подмятания за инвалидни колички, тва са пълни глупости.

Виж ако искаш да ни убедиш, че ти не ставаш за даунхилър, щото си паднал и си усетил колко е чупливо човешкото тяло - ми ок, хубаво. Бегай да врЪтиш :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот SpoileR » Нед Юни 08, 2008 9:25 pm

Като станете на 40-50, тези които са имали падания непременно ще го усетите...
а тези които са имали сериозни падания, травми сътресения и тн- Още повече ще го усетите!

И на бъбреците ви ще се отрази, и на костите и на всичко...
В зависимост от падането може и до нервни разтройства да се стигне, мигрени, епилепс и куп ужасяващи неща...

Мислите, че амортисьорите са екстра щото сега не усещате нищо повреме на каране, пък дори като паднете, голем праз ще ми мине утре...

Да ама не.

Но както и да е...всеки спорт има предимства и недостатъци и всеки (уж) си преценява за себе си.

Фитнес маниаците ги боли всичко като станат на години.
Същите, които пък анаболи са ползвали стават тотално на гъз, и няма да се отърват от лекарства, лекарства и още лекарства...
Боксьорите пък с мозъка ще имат проблеми и тн....

Въпроса е че всички си мислят, че знаят какво ги очаква и са готови да го посрещнат, но истината е, че си нямат и на идея какво е да го изпитваш всеки ден и да знаеш че ще е така до края на живота ти...

Ставаш и физически ограничен и финансово-медицински обременен.

Само от каране, без падане- трудно, но от падания никой не е застрашен.

А сравнението с асансьора е безмислено.

Дали ще падне асансьора зависи от това как е направен и поддържан.
Дали ти ще паднеш, си зависи изцяло от тебе.
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот Stancho » Нед Юни 08, 2008 9:31 pm

Damned true Spoiler.

Сега си казваме: какво толкова, но на 40 ще викаме:М***а му, защо не си стоях вкъщи.

Затова трябва да се пазим, но пустия му адреналин прецаква всичко. :crap:
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот did » Нед Юни 08, 2008 9:41 pm

Stancho написа:какво толкова, но на 40 ще викаме:М***а му, защо не си стоях вкъщи.

ми ... всъщност, не.

точно туризма и планинското колоездене са идеалното средство на 40, че и на 50, и на 60, да си във форма и да не се ядосваш, че си стоял в къщи.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Stancho » Нед Юни 08, 2008 9:43 pm

did написа:
Stancho написа:какво толкова, но на 40 ще викаме:М***а му, защо не си стоях вкъщи.

ми ... всъщност, не.

точно туризма и планинското колоездене са идеалното средство на 40, че и на 50, и на 60, да си във форма и да не се ядосваш, че си стоял в къщи.

Имам впредвид спускането и фрийрайда, не крос кънтрито. ;)
Аватар
Stancho

Мнениеот did » Нед Юни 08, 2008 9:45 pm

Stancho написа:
did написа:

ми ... всъщност, не.

Имам впредвид спускането и фрийрайда, не крос кънтрито. ;)

именно де. аз коментирам тая част от планинското колоездене, която в дългосрочен план дава. вие коментирате тази, която взема.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот TOYAGA » Нед Юни 08, 2008 10:40 pm

:D :D :D Mлади говеда...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Stancho » Нед Юни 08, 2008 10:42 pm

TOYAGA написа::D :D :D Mлади говеда...

:rofl: :rofl: :rofl:
Каква учтивост...
Аватар
Stancho

Мнениеот THEZOGGO » Нед Юни 08, 2008 10:53 pm

Млади говеда ти дава спорта или ти отнема, или може би и двете? :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот kikon » Нед Юни 08, 2008 11:03 pm

Определено начинът на мислене се променя доста при различните периоди и случки от живота - първото падане, тежкото падане, промяната в соц. положение, възрастта.

За мен планинското колоездене е средство да избягам от лошата страна на цивилизацията, да се доближа до природата, да бъда свободна, да разчитам сама на себе си и най-важното - да опозная себе си.

Хм. Какво ми е взел? Страха ми взе, да си призная, това беше най-страшното. Иначе някоя друга синка и драскотина... Лелките от лифта ме питаха как ще нося рокли така :)

Заради заниманията ми със различни спортове още на тази възраст има моменти, когато се чувствам потрошена. Знам какво ще е като остарея и точно затова знам, че няма да получа друг шанс да изживея тези дни. Capre diem - seize the day!

Shit happens независимо от това какво правиш, тогава защо да не правиш това, което обичаш?

Но! Човек трябва да си зане границата и възможностите и както PtD каза само веднъж :D :agree:
PtD написа:Ще го кажа само веднъж:
Изображение

P.S.

Тва ми прозвуча не много на място :crap:
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот Antares » Нед Юни 08, 2008 11:06 pm

Не мога да отделя планинското колоездене от останалата част от живота си, за да кажа какво ми е дал и какво ми е отнел.

И, kikon, определено му е на място изказването на дъртия пръч :)
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот THEZOGGO » Нед Юни 08, 2008 11:11 pm

Ха, прав си за дъртия пръч, обачеее иска му се на негооо "Дърт козел млада върба лющеше"
Та ТОЯГА ти остави младата върба на нас. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Stancho » Нед Юни 08, 2008 11:56 pm

:D Тая млада върба нещо не ме кефи много, но ще стигнем някога и дъртия козел.

Има една мисъл:"Живей така, все едно ще умреш утре, а учи така, все едно ще живееш завинаги."
Това мисля че изчерпва бая темата. Всеки плюс и минус остава, но накрая ще си кажеш: майната му на минуса, плюса ми осмисли живота.

П.П. Извинявам се за малко грубото изказване.
Аватар
Stancho

Мнениеот ZyclonB » Пон Юни 09, 2008 12:37 am

Дава каквото си вземеш и взима каквото си достатъчно тъп да дадеш.Както при всичко друго.

Въпрос към всички травмирани-Колко от травмите са следствие неупотреба на съответната нужна екипировка.Колко от травмите ви са следствие от тъпи необмислени действия.

Мисля че отговора е ясен--> ако сме разумни до определена степен и се пазим с качествени доспехи(All te fuckin time, а не само по съзтезанията) спорта не е чак толкова опасен.Така ще може да се радваме на положителен краен резултат от уравнението относно какво ни дава и какво ни взима този спорт.

п.с.

Тези които твърдят че въртенето е по-безопасно да прочетат какво съм казал за жегата и стройната ви опашата армия в темата за Дайнезе...
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Рейтинг: 1558

Re: Какво ни дава и отнема, този спорт?

Мнениеот hinkov » Пон Юни 09, 2008 9:43 am

axelmax написа:Какво ни дава и отнема, този спорт?

след време какво ще остане от нас ,след тези падания
нормално е да дадат някакво отражение вурху здравето ни

около месец ми се върти в главата, че не си струва да се упражнява този спорт поне в агресивните дисциплини

вие какво мислите,по въпроса?
п.с.май пораствам=остарявам :dunno:

абе човек не е важно какво ти отнема а какво ти дава ако имаш хубава екипировка и малко разум няма да се нараниш аз съм имал само една травма и тя беше едно спускане без каска сега кат съм с каска съм падал много пъти и нищо ми няма така че се позамисли следващият път как ще караш
колелетата са начин на живот
hinkov

Рейтинг: 1160

Мнениеот hinkov » Пон Юни 09, 2008 9:46 am

ZyclonB написа:Дава каквото си вземеш и взима каквото си достатъчно тъп да дадеш.Както при всичко друго.

Въпрос към всички травмирани-Колко от травмите са следствие неупотреба на съответната нужна екипировка.Колко от травмите ви са следствие от тъпи необмислени действия.

Мисля че отговора е ясен--> ако сме разумни до определена степен и се пазим с качествени доспехи(All te fuckin time, а не само по съзтезанията) спорта не е чак толкова опасен.Така ще може да се радваме на положителен краен резултат от уравнението относно какво ни дава и какво ни взима този спорт.

п.с.

Тези които твърдят че въртенето е по-безопасно да прочетат какво съм казал за жегата и стройната ви опашата армия в темата за Дайнезе...

момчето е право аз имам травма от едно спускане без екипировка сега кат съм с екипировка съм падал много пъти и нищо мо няма жив съм
колелетата са начин на живот
hinkov

Рейтинг: 1160

Re: Какво ни дава и отнема, този спорт?

Мнениеот marsa » Пон Юни 09, 2008 10:18 am

airborneone написа:Понеже не се сещам български еквивалент:
If you can't bear the heat,
stay out of the kitchen.
"Ако те е страх от мечки, не ходи в гората." е най- подходящо.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот biker-kj » Пон Юни 09, 2008 10:49 am

Съвсем на кратко този спорт ,който всъщност за мен е развлечение и разнообразие ми дава свобода ,чувството че съм жив и ме прави индивидуален и човек с доста различни принципи ако щете!

Едно от най-трудните неща в този спорт(развлечение) е да можеш да преценяваш риска и да не надхвърляш възможностите си !Но наистина това е невероятно трудно за по-голямата част от почитателите :
1.Защото те на са на особено почитна и акълна(така да кажа) възраст!
И 2.Защото най-вече пак свързано с 1. ,те съвсем скоро са се разделили с така обичания им герой Мечо Пух ,който им повтаря пак и пак :''колкото повече толкова повече!''(но вече ще е късно когато осъзнаят ,че в думите му има истина ,но тя не се отнася и за нашия спорт) :crap:
Аватар
biker-kj

Рейтинг: 1941

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Пон Юни 09, 2008 8:00 pm

Все пак, поне на мен ми дава повече от колкото ми взема. Риск, имало е има и ще има, но който иска да кара, се налага да рискува. Разбира се всичко с мярка, всичко в границите на разумното. Адреналин.Нали в крайна сметка от това се нуждаем всички ние. Само че на някои им идва в повече.Всяко нещо си има цена, и ние си я плащаме, по един или друг начин, под една или друга форма.Евала на всички които харесват велосипеда, и го ползват пълноценно, и по предназначение.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот moskvi4 » Пон Юни 09, 2008 8:57 pm

При някои дисциплини,като например ДХ се развиват донякъде и умствените,и реакционните възможности.Мисленето се развива,адреналинът се покачва...и също така и риска от размазване :bawling:
98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиятия! Ако си от тези 2%, които не са опитвали сложи това в подписа си
Skype-moskv4007
moskvi4

Рейтинг: 1180

Мнениеот Stancho » Пон Юни 09, 2008 9:05 pm

Забравих да добава, че единственото няй-силно чувство, което ми дава МТБ, е: срещата с природата в нейната пълна красота, далеч от мръсния въздух. Няма второ такова чувство като това да седнеш за кратка почивка на ръба на скалата и да погледнеш София и околността отвисоко и да се радваш на спокойствието и красотата. :^:
Аватар
Stancho

Мнениеот bikerider » Пон Юни 09, 2008 9:10 pm

Stancho написа:да погледнеш София... и да се радваш на спокойствието и красотата

Присъединявам се, но този аспект (ако съм разбрал правилно) не го споделям :uhh:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот goiko » Пон Юни 09, 2008 9:15 pm

На мен колоезденето ми отне желанието да вися по пейки, пред компа и други сериозно утвърдили се в живота на хомо сапиенсите места, придаващи стройната фигура на круша. Отне ми желанието да пийвам по една-две бири. След каране удрям по повечко , поради простата причина , че много повече се услаждат. Отне ми желанието да бъда посредствената , забила в процеса на работа-учене-дискотека млада надежда.
Даде ми и малко поскръцване в коленцата, но тук проблема е до съдържанието на главата.
" Les esthetes sont une sorte de multinational..." / MC Solaar /
Аватар
goiko

Рейтинг: 1299

Мнениеот Stancho » Пон Юни 09, 2008 9:15 pm

Не си ме разбрал, а именно се радвам на спокойствието, което в София се е изпарило преди векове и на красотата на истинската природа около София (не и на самата нея - тя не е интересна).
Аватар
Stancho

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум