Неправилното паркирали коли...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот RAM-FR » Сря Юни 11, 2008 10:22 pm

Днес как яко изритах едно огледало на връщане от НДК :D чак ми стана яко въпреки че не се счупи ( само се затвори, не ми се връщаше наобратно да го ритна). После бях на 300 метра от колата а алармата още пищеше :) :D :popcorn:
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот SpoileR » Сря Юни 11, 2008 10:23 pm

kagami написа:Еее, не бъдете чак толкова агресивни де :)

не бе...аз не съм такъв човек :)

:D
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Сря Юни 11, 2008 10:39 pm

RAM-FR написа:Днес как яко изритах едно огледало на връщане от НДК :D чак ми стана яко въпреки че не се счупи ( само се затвори, не ми се връщаше наобратно да го ритна). После бях на 300 метра от колата а алармата още пищеше :) :D :popcorn:

И викаш работи - освободи място за минаване :rofl:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот STOP » Чет Юни 12, 2008 10:26 pm

Аз не мисля, че трябва да падаме на нивото на тези лумпени, който не правят разлика между паркомясто и тротоар и да говорим за чупене трошене, но до някъде ги разбирам хората, които посягат на колите, като няма държава и органи да си вършат задълженията.
Нека вместо да говорим за чупене и безмислени стикери да намерим начин, с които да решим в някаква степен проблема!
Нека всеки да сподели опита си!
Аз лично много пъти съм искал да викна полиция, но не мисля, че някой ще дойде заради паркирала кола на тротоара. Пробвах да викам и паяк, но ми искаха 15 лв. за да вдигнат колата.
Вече не знам какво да правя! Като се махне един идва друг и така...

Няма култура!
STOP

Рейтинг: 1205

Мнениеот RAM-FR » Чет Юни 12, 2008 10:39 pm

bikerider написа:
RAM-FR написа:Днес как яко изритах едно огледало на връщане от НДК :D чак ми стана яко въпреки че не се счупи ( само се затвори, не ми се връщаше наобратно да го ритна). После бях на 300 метра от колата а алармата още пищеше :) :D :popcorn:

И викаш работи - освободи място за минаване :rofl:

Мне, ама ми стана готино. Както на него му е било готино , че е спрял близо до мястото на което е отивал :)
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот TOYAGA » Чет Юни 12, 2008 11:01 pm

Тука що народ за бой има...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот THEZOGGO » Пет Юни 13, 2008 12:42 am

TOYAGA написа:Тука що народ за бой има...

:hbang2: :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот PtD » Пет Юни 13, 2008 12:44 am

Викаш, толко много невъзпитани шофьори, а? :popcorn:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пет Юни 13, 2008 1:36 pm

@RAM-FR:
Добре бе, аз пак не разбирам какво пречи на един колоездач кола спряла на тротоара? Чий го дири там колоездача, че и да троши огледала?
По тая логика на някой пешеходец ще му бъде супер готино да ти напука канчето/фулфейса с едно здраво паве. Рано или късно ще се случи, щото не може само да се писка, че велосипедистите били онеправдани. Като гледам как спазват правилника масата велосипедисти...

Нямало било култура. Няма условия за култура.

@PtD: те пък възпитаните колоездачи щото са толкоз много, че с лопата да ги ринеш... :popcorn:
Аватар
bikerider

Мнениеот Quiz » Пет Юни 13, 2008 2:06 pm

@bikerider,
абсолютно съм съгласна с казаното от теб относно мястото на колоездача в града.
Само че, вчера се озовах в следната ситуация (което вече попроменя възгледите ми):
трябва да завия от Витошка по една уличка, която за движение на автомобили е разрешена до булеварда. Оказва се, че е "запушена" от спрели коли на разстояние 50-60см. една от друга. По единия тротоар има строшени плочки, стълб и контейнери за боклук, а на другия-напречно спрял автомобил с отстояние от кооперацията около 40 см. В момента, в който бях там се появи и джип, който спря зад паркиралите коли и запуши и малките пролуки, през които можеше да се мине. Опитах се да мина по тротоара, бутайки някак си колелото пред мен- не много успешно... Излиза, че за да успееш да свиеш по тази уличка трябва да си изключително слаб пешеходец без количка, колело или пък багаж:crazy:
Давам за пример тази ситуация, не защото е редно да съм на тротоара, а защото все по-често изпадам в подобни (предполагам и други от вас), опитвайки се да намеря пролука, за да продължа по пътя си. Защото там, където всъщност ми е мястото (като колоездач) е невъзможно да мина.
Аватар
Quiz

Мнениеот rarekin » Пет Юни 13, 2008 2:19 pm

Само да отбележа, че велосипедист, който бута (а не кара) велосипеда си по тротоара, има всички права да е там. Точно както всеки пешеходец.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот bikerider » Пет Юни 13, 2008 2:32 pm

rarekin написа:Само да отбележа, че велосипедист, който бута (а не кара) велосипеда си по тротоара, има всички права да е там. Точно както всеки пешеходец.

:agree::agree:

@Quiz: очаквах такъв въпрос - отговора е ясен. Искам да кажа следното - ако съм пешеходец и не ми е оставено място да мина по тротоара, не огледало, ами и стъкло ще строша, че и канчето на шофьора, ако е достатъчно нагъл да се издърви. Ако съм с колело и някой е препречил улицата също. Но пешеходец на улицата или колоездач на тротоара да трошат щото не могат да минат е висша форма на лицемерие, да не казвам по-тежки думи, че тука има хора, които ще се засегнат.

Акцентирам единствено върху трошенето на чужда собственост, когато някой кара там, където по една или друга причина не му е мястото. Ти си имала проблем и си се качила на тротоара, но не си чупила огледала нали? :)
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Пет Юни 13, 2008 2:51 pm

bikerider :beer: :agree:
Аватар
Alpina

Мнениеот Quiz » Пет Юни 13, 2008 2:57 pm

Само да отбележа, че велосипедист, който бута (а не кара) велосипеда си по тротоара, има всички права да е там. Точно както всеки пешеходец.

Така е.
Но ако беше достатъчно широка пролуката на тротоара и нямаше пешеходци, изобщо нямаше да слизам от колелото. Колкото и да е неправилно.
Ти си имала проблем и си се качила на тротоара, но не си чупила огледала нали? :)

Не съм...ама как ми се искаше...
Аватар
Quiz

Мнениеот bikerider » Пет Юни 13, 2008 3:07 pm

Quiz написа:Защото там, където всъщност ми е мястото (като колоездач) е невъзможно да мина.

Quiz написа:Не съм...ама как ми се искаше...

Ами явно е имало защо да ти се иска. Точно в тая конкретна ситуация и на мен би ми се искало и май нямаше да си остана само с искането.

@Alpina: :beer:
Аватар
bikerider

Предишна

Назад към Други