Има ли Българи колоездачи в Лондон???

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Има ли Българи колоездачи в Лондон???

Мнениеот gatof » Съб Юни 14, 2008 3:58 pm

а?
пауър ъф нейчър!
gatof

Рейтинг: 1230

Мнениеот THEZOGGO » Съб Юни 14, 2008 4:30 pm

Що не пуснеш тема в Пинк байк форума, там ще получиш по правилен отговор от тук. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Съб Юни 14, 2008 5:47 pm

Ами една не малка част от България живее в Лондон, така че сигурно има :D

От моите студентски години мога да ти препоръчам да си направиш трипчета по New Forest и the South Downs Trail - чудесни места за каране сред природа, а и на не повече от 100 мили от столицата.
Кротко планинско колоездене :: Изображение
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Рейтинг: 2000

Мнениеот gatof » Съб Юни 14, 2008 6:54 pm

е да , 100 мили, нищо работа.:) първо колело после колоездене. относно пинкбайк; не съм пуснал там щото в тоя форум има доста повече българи отколкото там... :rofl:

интересно има ли някой който е там или е бил там че имам малко въпросчета.

:agree: right mate!
пауър ъф нейчър!
gatof

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Съб Юни 14, 2008 7:20 pm

Имам приятел който ми праща части втора употреба и велосипеди.В ситито е, но няма много време да кара, макар че всеки ден се предвижва с един КЕНЪНДЕЙЛ.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот gatof » Съб Юни 14, 2008 7:20 pm

има супер много хора със Single Speed колела. доста по леки са и има по-малко части за крадене. тук само го оставяш някъде и ако не си заключил колелата ще си имаш само рамка, може и седалката да ти я няма. хаха иначе мерси за инфото, може да ми е от полза :agree:
пауър ъф нейчър!
gatof

Мнениеот did » Съб Юни 14, 2008 7:24 pm

vladimir.dzhuvinov написа:Ами една не малка част от България живее в Лондон

gatof написа:тук само го оставяш някъде и ако не си заключил колелата ще си имаш само рамка

:idea:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Съб Юни 14, 2008 8:01 pm

gatof написа:тук само го оставяш някъде и ако не си заключил колелата ще си имаш само рамка

Моето решение - уникален ключ на Pinhead - заключваш колелата, колчето на седалката и вилката/кормилото :D

За Лондон не знам статистиката, но за Амстердам е следната: има ~700'000 колела, всяка година се крадат 80'000 велосипеда, 25'000 от тях биват хвърляни в каналите :bigeyes:

Ако си в Амстердам и ти трябва колело правиш следното:

Отиваш на оживено кръстовище и с все гърло се провикваш: "Стоооой, това е моето колело!!!" Веднага поне пет човека ще си хвърлят колелата и ще побегнат. Избираш си едно, качваш се и потегляш :D

ПС: Отн. пътуването от Лондон до Ню Форест и Уинчестър (началната точка на Саут даунс трейла) - през час има удобни директни влакове в тази посока, тръгват от Waterloo Station. Влакът минава разстоянието за не повече от 2 часа. Един уикенд в Ню форест с колелото просто няма как да не ти хареса, ще останеш очарован! Има супер диви места, където съм срещал сърни и диви коне/понита. Съвсем наблизо са и километричните пясъчни плажове на Bournemouth. В Ню Форест е също националният авто музей. Уинчестър пък е старата столица на Англия и там се намира великолепна катедрала. Заслужава си отвсякъде! :agree:
Кротко планинско колоездене :: Изображение
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот rarekin » Нед Юни 15, 2008 3:05 am

New Forest :banana: :banana: :banana: - А place I call my own :)

@Gatof

Oтносно пътуването в този регион. Можеш да го удължиш малко, като си направиш разходка до Портсмут, и посетиш Историческото пристанище, което и до днес е основна военоморска база на Британския кралски флот. Satisfaction Guaranteed :^: :D . Точно в момента можеш да се включиш и в една инициатива .Популяризираща велосипедния транспорт в града. После се отбий до Саутхемптън за да разгледаш чудесната Викторианска и Арт Деко архитектура. Ако ти се пазарува - WestQuay и централната търговска улица. Тук пазаруват пасажерите на презокеанските крюйз-лайнери и поради тази причина избор наистина има. Относно транспорта - do yourself a favour - go unconventional - use Megabus. Ще останеш изненадан както от цените така и от автобусите :D

Kакви са питанията ти относно Лондон? Ако можем да помогнем с нещо.

@ Гус'ин Инженера

Владо тва дето го предлагаш е лишено от елегантност. Къде къде по-съответстващо на средата е едно колело тип "пенсионерско" модел 1970 г. + леко ръждясала верига с хубав катинар за заключване:D :bowdown: :bowdown: :bowdown: Гарантирам ти , че на никой (освен на някой сънародник) няма да му хрумне да краде такова нещо (проверено лично), а от друга страна механиката на тия старци разбойници е на завидно равнище. Стара направа така да се каже. Да не говорим, че цените им са наполовина на най-евтините вносни китайски/тайвански/....ски боклуци. The opportunity is there.

:beer:
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот gatof » Нед Юни 15, 2008 9:42 am

мерси за изчерпателната информация. сигурно ще пробвам и двете предложения като му дойде времето. за съжаление още нямам колело но скоро ще имам. и все пак някой от вас в Лондон ли е в момента? да покараме някой ден градско като за начало с бирички!:)
пауър ъф нейчър!
gatof

Мнениеот rarekin » Пон Юни 16, 2008 3:15 am

Aз съм си в България. Ако имаш нужда да ползваш услугите на велоателиетата в Лондон - ето една миниверига, от която имам отлични лични впечатления от отношението към клиентите. Ако решиш да пътуваш на юг драсни едно ЛС. Мисля, че ще мога да помогна с място за престой в Портсмут, а с достатъчно голямо предизвестие - може би и в Саутхемптън. За съжаление хазяите ми в Лондон вече на приемат квартиранти, но предполагам, че ти си имаш вече постоянно жилище, след като си on site. Поздрави и спазвай правилата за придвижване в града, тъй като traffic warden -ите правят изключения за чужденците само докато не започнат да ги засичат често и да ги познават :^: :D :)

:beer:
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот gatof » Пон Юни 16, 2008 9:49 am

много мерси братле! :) само дето тия малките вериги се отварят с поглед а другите Д-гард са по скупи от колело , ама сигурно като ти откраднат 3-4 колела за по 100 пнд. ще да си на далавера да си купиш едно.
много мерси и за гоститата но мисля че засега ще си цикля тук. трябва ми постоянна работа и малко кеш за квартира. все още съм нагости.да знаеш нещо за работа??
пауър ъф нейчър!
gatof

Назад към Общ форум