bikerider написа:Да, разбрах, че всичките ти аргументи се основават на довода, че лисицата убива целия кокошарник ей така, за нищо. Оспорвам това
bikerider написа:Да, разбрах, че всичките ти аргументи се основават на довода, че лисицата убива целия кокошарник ей така, за нищо. Оспорвам това
bikerider написа: не се срещат накуп стада овце или ята кокошки ме води на определени изводи...
bikerider написа:Та излиза, че ловците следват същия инстинкт като вълците и лисиците. Така ли?
4getcredo написа:Т.е. хищниците имат тази възможност и в дивото... може би се и възползват, не знам![]()
4getcredo написа:имаме далеч по-големи възможности да култивираме този инстинкт
Grigo написа:Продал съм оръжие на стойност над 3000 лева, само последната година, включително Английска 10 зарядна PCP пушка с американска оптика Leapers, камуфлажен калъф, шомпул за почистване/смазване и др. струващи, повече, от на повечето колеги тук велосипедите, именно, защото смятам, че не е редно да се нарушава естественият баланс в природата!
Sp3c7r3 написа:И kotka12 - тия приказки стил Господ, извини ме, но са плод на ИЗКЛЮЧИТЕЛНО едностранчива гледна точка.
Sp3c7r3 написа:Де що мърда и се яде и е разрешено от закона и мога да го улуча..
borislav написа:Абе пич на кой свят живееш бе
kotka12 написа:аз съм лекар
и понеже съм лекувал доста хора
и съм правил добро
това ми дава правото
да срешна случайно индивид
който е много силен в общите приказки
и да извадя SDG кол и седалка от АйрънХорс-а
и да му избия няколко зъба
защото вече имам натрупан актив
от сторени благини
kotka12 написа:borislav написа:Абе пич на кой свят живееш бе
в един свят
в който за съжаление има доста като теб
и все повече се замислям
дали да не направя "добро"
на света
kotka12 написа:що???
твоята гледна точка колко "странчива" е![]()
на този принцип
аз съм лекар
и понеже съм лекувал доста хора
и съм правил добро
това ми дава правото
да срешна случайно индивид
който е много силен в общите приказки
и да извадя SDG кол и седалка от АйрънХорс-а
и да му избия няколко зъба
защото вече имам натрупан актив
от сторени благини
borislav написа:Човек по природа е всеядно животно, не тревопасно. Това си генно заложено в човека да убива за да яде, и не всяко хищно животно създава живот за да яде. При хората законите на джунглата важът със пълна сила.
did написа:ако хората правеха само това, което им е генно заложено...
абе великите рибари и ловци, искам да ви питам...
...контролираните от ЕС проекти ....
Балканлии с пушки...
Sp3c7r3 написа:did написа:ако хората правеха само това, което им е генно заложено...
абе великите рибари и ловци, искам да ви питам...
...контролираните от ЕС проекти ....
Балканлии с пушки...
Някой ще каже, че си имал лични и МНОГО негативни преживявания с някой ловец... да не би да са стреляли по тебе, или по домашния ти любимец, та толкова си им се озлобил, did?...
А иначе - защо намесваш ЕС в сфера, която е толкова далеч от основните направления, в които се стремим да стигнем ЕС... и да очакваш, че ще получиш адекватен отговор...
Не искам да защитавам тези отявлени представители на ловджийското съсловие, момчетата с ловен инстинкт на тигри и нужда да изхранват семейството, мъжете с точно око и ръка, но с милосърдно сърце - Grigo и компания... но, did... не си прав... поне донякъде... поне за мен... най-малкото - липсва ти градивността и желанието да им размърда гънката, които ги има bikerider... Изобщо - в момента все едно биеш момченцето от църковния хор и крещиш "Аллах е велик" доказвайки правотата на вярата си... Стегнете се, вече е жалко...
PtD написа:@4getcredo, ммм, добър пример, с който сам се вкара в капана. Защо лисицата удушава всички кокошки? Ами осигурява си зимнина! Утре като намине, може кокошките да са отишли да спят другаде. А така ги натръшква наведнъж, а после идва цяла седмица да си похапва. Очевидно е. А каква е разликата между лисицата и ловеца? Това, че лисицата не може да намине в супера да си купи половин кило суджук, например. Схващаш какво искам да кажа, нали?
@Sp3c7r3, защо пък did да кара в района на ловната дружинка? По-скоро ловната дружинка ловува във велосипедния район на did!
Къде е нотариалният акт, удостоверяващ, че ловната дружинка е купила земята, ако смея да попитам?
А който е достатъчно кух, че не разбира за какво говори kotka12, ще разбере следния пример, предполагам... По логиката на ловците - отглеждам и отстрелвам, бих могъл да отгледам две деца и да дойда да отстрелям майка ви и баща ви. Гот, а?
Sp3c7r3 написа:А ако и вие смятате, че човека стои маааааааааалко по-нагоре от животните
Antares написа:Въпреки, че не намирам какво повече да кажа след bikerider, държа да вметна друго. На хората, оправдаващи кръвожадността на човека с генетичния му код на хищник (а не на асициално поведение и личността неуравновесеност) - нека си преброят зъбите и да ми кажат колко от тях са предназначени за разкъсване на месо и колко от тях са резци и кътници, типични за тревопасните жиотни
Grigo написа:На 20 години съм, съвестта ми е чиста, макар че съм убивал, с изключение на една лисица, всичко, което съм убил съм изял (6-7 зайчета и няколко яребици).:
Гледал съм Елен и Сърна, също, за които пишеш, през Leapers-a в продължение на минута, как сълзят очите им и не съм стрелял никога по тях...:
А и, ако изобщо се бе постарал да се запознаеш с буквата на Закона, както и правилата на Лова, Риболова и Подборният Лов, :
На каквито трябва да подлагат и вас, когато обиждате, псувате, обвинявате неправомерно и без да сте наясно:
карате джиповете и таралясниците си, бълващи целият смок над нас:
ползвате топлинна енергия от ТЕЦ-ове
Купувате си кожени якета от производители :
И пак не посмяхте да си кажете за боклука, колко произвеждате на ден и какво го правите!?:
А нещо за помяра...:
А нещо за "колегите ни колоездачи"...:
Да, развъдил съм доста повече от дивеча, който съм повалил и изял, а именно съотношението между двете е 1:10, поне!:
Имам и документирани материали, но ако искаш да ги видиш, трябва да си приготвиш каса бира и извиненията си, ако изобщо имаш "смелостта" и "разума" да си признаеш грешката и обидите!:
защото не си с нищо, повече от мен:
дори без да се напрягат, или преяждат, както ти вероятно правиш всеки ден в гнусната Хамериканска верига MacEdoNalds...:
:beer: :
Ам, и още нещо...До колкото си ми познат, поне като информация и прочие, съм малко по-справящ се и "преуспял", каквото и да имаш в предвид, под това, за възрастта си и това, с което съм се справил.
...пък и съм завъдил повече дивеч и то на открито - в дивата природа, отколкото съм застрелял...
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 24 госта