Oт къде да си купя инструменти?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Oт къде да си купя инструменти?

Мнениеот ichernev » Чет Юни 26, 2008 9:16 am

Ще ми препоръчате ли някакъв магазин, от където мога да купя инструменти за байка. В момента точно ми трябва ключ за заден блок (sram) (един кръгъл, с който се махат зъбните колела на скоростите отзад), ключ за спици (натягане), и гаечен ключ за махане на педали. Нуждая ли се от допълнителен ключ за махане на курбели (освен шестограна с който са завити (на пръв поглед)), защото като развих единствения болт, курбелите нямаха никакво намерение на помръднат (truvativ fived).
ichernev

Рейтинг: 1165

Мнениеот skiman » Чет Юни 26, 2008 9:21 am

В интернет магазина Скримбайкс има, във Веломания има, има и в Байкцентъра на ул. Каймакчалан. Предполагам, че и в другият Байкцентър ще има, ама в този на Каймакчалан съм виждал.
Аватар
skiman

Рейтинг: 2000

Мнениеот ichernev » Чет Юни 26, 2008 9:42 am

Мерси много! Ще отида във Байкцентъра на първо време, може и до онлайн магазина ако ми дадат адрес :)
ichernev

Мнениеот skiman » Чет Юни 26, 2008 9:45 am

Аватар
skiman

Рейтинг: 2000

Мнениеот ichernev » Чет Юни 26, 2008 10:10 am

говоря за истински адрес - координати в някой град :). Няма да си купувам инструменти на сляпо - само по картинка :). Иначе мерси - вече им пратих запитване за реалния адрес.
ichernev

Мнениеот blizzard » Чет Юни 26, 2008 11:17 am

http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=2647 Тази тема би ти свършила работа за справка къде се намират магазините. Сайта, към който си изпратил запитване, се поддържа от Веломания, т.е. това са първите два адреса от линка, който ти дадох. Там имат асортимент инструменти по-ниския ценови клас, които все пак по мои наблюдения са с достатъчно за домашна употреба качество. Става дума за фирмата Ice Toolz. Единствено бих ти препоръчал за ключа за спици да отделиш повече пари и да си вземеш нещо, което наистина ще ти върши работа - Във Веломания има един модел на Parktool за три размера спици - струва 20 лв, но поне на мен ми спести много нерви. Успех с пазаруването.

П.С. Не всички магазини от горния линк съществуват още, така че може би най-добре ще направиш ако отидеш до магазина на Екзарх Йосиф и Княз Борис I, ако ти е удобно мястото.
Аватар
blizzard

Рейтинг: 1835

Мнениеот ichernev » Чет Юни 26, 2008 5:02 pm

Мерси много за линка. Аз обаче днес отидох в магазина на улицата със странното име и си взех ключ за задното движение, камшик + едно ключе за спици (5лв. беше - тогава не осъзнавах че е толкова важно) - сега сякаш върши работата :) То с тия инструменти много зле стоят нещата - аз ако взема всичко което ми трябва да си разглобявам байка то ще стане по скъпо от да си взема нов :)
ichernev

Мнениеот M1010X » Чет Юни 26, 2008 5:40 pm

Ако си вземеш качествени инструменти, себестойността им ще надвиши многократно тази на колелото ти :)
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Re: Oт къде да си купя инструменти?

Мнениеот fall_out » Пет Юни 27, 2008 9:00 pm

ichernev написа: Нуждая ли се от допълнителен ключ за махане на курбели (освен шестограна с който са завити (на пръв поглед)), защото като развих единствения болт, курбелите нямаха никакво намерение на помръднат (truvativ fived).

:offtopic: Можеш ли да ми обясниш за какво става на въпрос и как се свалят,че и мойте курбели са същите,и може скоро време да се наложи демонтиране.
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот ichernev » Пет Юни 27, 2008 10:55 pm

Трябва специален туул, който се завива на мястото на винта който си отвил (в основата на курбела), който като го навиваш известно време почва да изважда курбела. В магазин като отидеш и кажеш ще ти дадат. Аз лично не си купих защото сметнах, че е излишно - и без това касетата е капсулована, даже да махна курбелите не мога нито да изчистя нещо кой зна какво нито да поправя нещо ...
ichernev

Назад към Веломеханик