Велосипед "Drag Grand Canyon"

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Велосипед "Drag Grand Canyon"

Мнениеот Олеомак » Пон Юни 23, 2008 6:52 pm

Добър ден!

Много бих искал някой да обмени с мен своите впечатления относно велосипед "Drag Grand Canyon". Може ли да се приеме, че моделът е предназначен за относително едри колоездачи? Благодаря!
Олеомак

Рейтинг: 1260

Мнениеот Олеомак » Сря Юни 25, 2008 8:59 pm

Хм ... доста странно никой да не е чувал или виждал подобен велосипед Драг "Гранд Каньон"... Дет' се вика -очевидно тия вафли още не сме ги яли! :beer: Ха наздравичката в такъв случай! ;)
Олеомак

Мнениеот pussy_rider » Сря Юни 25, 2008 9:09 pm

Я дай линк че според гугъл такова животно нема...
pussy_rider

Рейтинг: 928

Мнениеот Олеомак » Сря Юни 25, 2008 10:29 pm

pussy_rider написа:Я дай линк че според гугъл такова животно нема...

Е, ако знаех линк или друга някаква интернет-пущина, щях ли да питам, джанъм ... Чувал съм, че е съвсем от скоро в производство този Drag "Grand Canyon", че е някакъв хибрид между градски и планински велосипед, 28" колела, рамка алуминий 7ххх, чаркалаци Deore, седалка с вложка и прочее. Ориентиеовъчна цена - към 700 лв. Та такива ми ти неща, друже. :)
Олеомак

Мнениеот bobeca » Чет Юни 26, 2008 11:11 am

Ми стар модел е, а не нов.За кроскънтри е принципно.Друго не знам!
bobeca

Рейтинг: 1850

Мнениеот Yavkata » Чет Юни 26, 2008 11:18 am

Преди около година го видях, като част от аранжимента във фоайето на един детски театър. Доста внимателно го разгледах, защото ми беше непознат като модел на Драг. По скоро ми приличаше на хибрид между ХС колело и шосейка. Бих, казал , че е финно колело.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот tailor » Пет Юни 27, 2008 2:59 pm

Олеомак написа:Хм ... доста странно никой да не е чувал или виждал подобен велосипед Драг "Гранд Каньон"... Дет' се вика -очевидно тия вафли още не сме ги яли! :beer: Ха наздравичката в такъв случай! ;)
http://screambikes.eu/product_info.php?products_id=1797
Аватар
tailor

Мнениеот bobeca » Пет Юни 27, 2008 4:52 pm

tailor написа:
Олеомак написа:Хм ... доста странно никой да не е чувал или виждал подобен велосипед Драг "Гранд Каньон"... Дет' се вика -очевидно тия вафли още не сме ги яли! :beer: Ха наздравичката в такъв случай! ;)

Tailor, а нямаше ли преди пак един модел Grand Canyon?
bobeca

Рейтинг: 1850

Мнениеот did » Пет Юни 27, 2008 5:01 pm

tailor написа:

много приятно и балансирано (за цената си) като компоненти колелце!

поздравления! :beer:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот tailor » Пет Юни 27, 2008 6:31 pm

bobeca написа:
tailor написа:

Tailor, а нямаше ли преди пак един модел Grand Canyon?
Имаше, допреди 4 години, и общо взето беше правен с тази идея, но нещата бяха много в началото и идeята за 28" не беше узряла.

@did
:beer:
Аватар
tailor

ot vchera sum sobstvenik na vuprosnija model kolelo.

Мнениеот radolgc » Сря Юли 02, 2008 8:16 pm

Predi njakolko dni mi otkradnaha koleloto i novoto mi e vuprosnija model, za koito stava duma tuk. Imam dobri vpechatlenija ot 2 dni karane,malko mi se struva krehuk, no e udoben, az sum visok i mi pasva dobre, burzo sviknah, samo pedalite malko sa mi neudobni na momenti, zashtoto imat pristavka za shpaikove i trjabva da se vnimava. Leko e, elegantno, dosta shiroko kormilo, koeto e udobno, no puk trudno se minava mejdu kolite. Njama zadni amortisiori. Ima vuzmojnost da se sloji diskova spirachka.Malko kato che li skorostite ne im svikvam vse oshte, nadjavam se da privikna. Kara se leko,v subota shte go izpitam za purvi pat v izvungradsko i shte si kaja mnenieto;)

Пиши на кирлица!
radolgc
radolgc

Рейтинг: 1180

Мнениеот Олеомак » Сря Юли 02, 2008 9:18 pm

Tailor, благодарен съм ти за линка. Имам повод да почерпя. :) Доста балансиран велосипед за парите си :agree: .
Олеомак

Мнениеот Bolverk » Сря Юли 16, 2008 10:38 am

Напиши някое мнение за колелото ако си го взел. Интересно ми е понеже в него виждам перфектното колело за София и околности. Това точно няма да те предаде на някой излет и няма да ти е тежко за каране в града. Като цяло наистина много добре балансирано колело. Поради тази причина съм и доста заинтересуван.
Аватар
Bolverk

Мнениеот Олеомак » Чет Юли 17, 2008 1:17 pm

Нямам такъв велосипед. Просто бях чул, че се произвежда подобен и реших да разпитам колегите тук за впечатления. Неотдавна го видях в един магазин. Много добър за парите си. Сравнително лек, висок, удобен. Удачен монтаж. Повече става за шосейно колоездене, нежели планинско. При подобна констатация, обаче, предният амортисьор става напълно излишен. Според мен е малко нежен за блъскане из камънаци и черни пътища този "Драг Гранд Каньон". Но, истината е, че аз много-много от планинско колоездене не разбирам. Теоретик съм на шосейното такова ... и умерен практик. От известно време карам "Спринт Индианаполис". Хайде сега да кажем наздраве! :beer: ;)
Олеомак

Re: Велосипед "Drag Grand Canyon"

Мнениеот faranar » Вто Юли 19, 2011 2:41 pm

виждам, че е стара темата ама имам въпросче. При положение, че съм 1.70м това колело вариант ли е за мен?
faranar

Рейтинг: 1200

Мнениеот piksun » Чет Юли 28, 2011 11:55 am

Колелото е супер,много съм доволен от него имам го 1 година.5 години имах Драг Онтарио, разликата в карането по асфалт между 2 та велосипеда е огромна в полза на Гранд Каньона направо лети.Не го препоръчвам за каране по черно моите капли се изкривиха след 1 година ,,като се има на пред вид че много си го пазя и почти никога не съм го карал на черно''.Другото което лично мене много ме ядосва са ръкохватките на кормилото постоянно се въртят,,смешно е но човек който кара всеки ден знае колко е дразнещо'' иначе всичко друго е супер скорости спирачки.Според мене ако се кара само в града е добре да се сменят гумите с някой с по малък грайфер колелото ще върви още по леко.Аз съм висок 175 см и колелото ми е много удобно.Ако нещо друго те интересува питай.Гадното е че няма много информация за такива велосипеди,,хибридни'' а това са може би най масовите велосипеди в Европа
piksun

Мнениеот Ozzie » Чет Юли 28, 2011 1:40 pm

piksun написа:Другото което лично мене много ме ядосва са ръкохватките на кормилото постоянно се въртят...

'ми сваляш ги, почистваш хубаво тях и кормилото от всякаква гняс, монтираш и караш
ако пак се въртят, отиваш в "земята на покупките" и си купуваш едни "lock-on" за 7,99 BGN и си готов
не струват маса пари, пък и са консуматив ;)

btw, един колега си взе такова по мой съвет, коментара му е долу- горе същия
...направо лети...

:D
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот mercier » Нед Юли 15, 2012 11:51 am

Здравейте, иска ми се да възобновя темата, понеже наскоро бях пред дилема какъв градски велосипед 28" да си купя. И се спрях на Drag Grand Canyon. По простата причина, че няма избор - Крос били избили рибата 2012 с най-добро съотношение цена/качество - хубаво, ама няма налични бройки по магазините. Става въпрос за Пловдив. А "Макском" не виждам да предлагат за тази цена нещо по-добро. Може пък темата да послужи и на други като мен, които се колебаят какво да вземат. Та така, тъй като трябва да се кара - избора се сведе от само себе си до Drag grand canyon pro 2012. Първите ми впечатления са отлични - много леко се върти, наистина "лети" както колегата по-горе беше писал. Продавачите ме осведомиха, че избора на движение бил направен така, че компонентите да работят добре като система. В сервизната книжка наистина пише, че "SHIMANO компонентите са проектирани и изработени като една система". Използувана е също технология SIS (Shimano Index System) която най-просто се свежда до "1 натискане = 1 скорост". И изглежда наистина е така - "Деоре-то" отзад сменя наистина само 1 скорост. Няма го онова специфично за "Асера-та" превключване на 2 скорости понякога. Вилката е от 2012 серия на Сънтър, ще видим колко ще изкара преди прословутото "разлуфтване". Единственото, което не ми хареса е, че сложиха някакви безименни педали, не ми направи първоначално впечатление, ама като покарах малко и взеха да ме дразнят - единия хрупти, другия направо задържа. Просто не отиват на това колело - все пак се дават 655 лв, не са малко пари! Сега като отида на първи преглед в магазина /който ми е и сервиз/ ще поискам да ми ги сменят с нещо по-подходящо, даже май съм си харесал едни, за които пише, че са с капсуловани лагери http://screambikes.eu/bg/pedali-platfor ... s-613.html /ако някой е карал с такива - моля да сподели впечатления/. Ако някой го интересува окомплектовката на велосипеда : http://screambikes.eu/bg/velosipedi-gra ... -2012.html . Това засега, като покарам повечко, ще пиша пак.
mercier

Мнениеот Ozzie » Нед Юли 15, 2012 12:42 pm

Бих ти препоръчал да опиташ с някакви клипсове.
За съжаление обаче вложението не е с ниска начална цена.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот mercier » Нед Юли 15, 2012 1:36 pm

Ozzie : благодаря за препоръката, мисля, че схващам идеята /осигурено сцепление с подметката, независимо от това дали педала ти е сух или мокър/. А имаш ли желание да ми поясниш разликата между сачмен лагер и капсулован лагер за педал. Така де, в общия случай сачмен лагер е просто една шепа /или по-малко/ сачми хвърлени вътре /с или дори без сепаратор/. Капсулован би трябвало да е класическият лагер /сачми в сепаратор, вътрешна и външна гривна и капсулован, че да си седи вътре заводската грес и да няма нужда от смазване/. Ама дали това се има в предвид в описанията за лагери за педалите? Питането ми е свързано с постановката "ако заменя педала със сачмен лагер с такъв с машинен /капсулован или не/ лагер би трябвало да не усещам повече разни гадни хрускания оттам". И ти блатодаря предварително!
mercier

Мнениеот infestdead » Чет Авг 09, 2012 12:51 pm

И аз да се изкажа :)
Преди 2 месеца си взех въпросното колело Drag Grand Canyon TE 2012 21.5" рамка. Използвам го само за ходене до работа и за из града. За какъвто и да е черен път ми се струва, че просто ще се мъчи и човека и колелото. Предната вилка според мен е на място, защото слизане/качване тротоари, павета, бг пътища - личи си че работи и дрънчи по-малко предницата, а може и да се заключва ако човек държи на корава предница. Колелото върви доста бързо, без проблем правя 25км/ч средна скорост за 8км до работата по равно а хич не съм издържлив карач. Без проблем по Сливница към центъра например поддържам 35-40км/ч на най-високата скорост и то без да се напъвам. По разни нанадолнища 50-55 се правят, повече може със зор. :) Скоросите са доста мазни и точни, за два месеца още не ми се е случвало да сменя скорост и да не се смени или после да смени две.

Педалите и ръкохватките които идват по подразбиране са смешни и доста боклучави - според мен задължително трябва да се сменят. Сложих му ей такива педали : http://screambikes.eu/bg/pedali-bmx/135 ... s-565.html и е доста по-удобно - ръкохватки още търся - сложих му едни "анатомични" или както се водят за 8лв с удебеление към външната част на дланите, но са прекалено меки и се гънат като се опра на тях, пробвах с тел да ги стегна, но сега просто се усукват. Не ми харесва и особено , че скоросите не показват с цифричка на кой венец си, ами има една стрелка която е някъде между 9 и 1 и просто можеш да видиш горе долу визуално къде си, никакъв шанс да познаеш точно къде, не че е голям проблем ама да си кажа. :)

Като цяло съм много доволен - доста стегнато колело, скорости, спирачки, седалка - всичко ми е много удобно. Има си и дупки за дискови спирачки, калници, багажници ако човек реши да го накачули. Също така е 13кг някъде и лесно се мъкне на рамо по стълби примерно.
infestdead

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти