Запитване за марка и колело ?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Запитване за марка и колело ?

Мнениеот Bolverk » Нед Юни 29, 2008 12:34 pm

Здравейте,

Имам поредното запитване към вас :) . Разглеждайки нета попаднах на сайт с неизвесни за мен лайка марки колелета. Деже едно ми привлече погледа. Става въпрос за следното колело:
http://www.topbikes-bg.com/index.php?st ... 284&lang=2

По марка то е GT (нищо не ми говори) а по модел AVALANCHE 3.0.

Намирам го доста интересно и като рамка и като окомплектовка (рамката е малко странна ама май е здрава), обаче както казах съм си лайк и ми се иска още някой да даде мнение за вида и компонентите.

Поздрави :)
Аватар
Bolverk

Рейтинг: 2000

Мнениеот MARTO4KATA » Нед Юни 29, 2008 1:30 pm

Не знам нищо нито за марката нито за модела, но за 10 лв. повече можеш да си вземеш това: http://www.ridespot.net/product_info.ph ... db2baa0d11 . Поне е изпитано и се знае че е добро за цената си. ;)
Изображение
Внимание! Този форум е пълен с некомпетентни, емоционално и психически изкривени изверги!
Аватар
MARTO4KATA

Рейтинг: 1252

Мнениеот pussy_rider » Нед Юни 29, 2008 9:56 pm

Не си заслужава парите с тая окомплектовка...по-добре HT1.
pussy_rider

Рейтинг: 928

Мнениеот vatakov » Пон Юни 30, 2008 1:59 pm

GT не е нова марка. И моделите и са добри. http://www.gtbicycles.com/int/eng/

Но за конкретното предложение в topbikes мога да ти кажа следното: рамката може и да не е лоша, но окомплектовката не е на нивото на което трябва да е за колело с подобна цена. Разгледай какво предлагат от RAM, като НТ1 (което са ти предложили малко по-нагоре) е със значително по-добри компоненти.
Аватар
vatakov

Рейтинг: 1765

Мнениеот Pr3d4t0R » Вто Юли 01, 2008 10:57 am

Конкретно за окоплектовката - единственото, което може да се каже в "минус" за GT е вилката и спирачките, останалите компоненти са съпоставими, но на различни производители.

Относно вилката - Дарт-а си е съвсем нисък клас на Rock Shocks - нищо особено, както и съшо модела на Сънтур. И двете вилки са предназначени за спокойно каране.

Дисковите спирачки (160 мм) според мен са излишни, тъй като ще доведат до прекомерен разход за нови накладки (33 лв.), като няма да има особено голяма разлика при спиране сравнени с V-brakes.

@Bolverk - според мен добре си се ориентирал :agree:
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти