Sprint Apolo

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Sprint Apolo

Мнениеот georgi_kirilov » Пон Юли 07, 2008 8:18 pm

Какво ви е мнението за Спринт Аполо.В смисъл за Фрийрайд или за спускане.? Пишете по 1 мнение :)
Благодаря
:uzi: :jump: :qright: :guiter: Jump Mother Fucker
Skype freeridewest08
Аватар
georgi_kirilov

Рейтинг: 1064

Мнениеот dilana » Пон Юли 07, 2008 8:24 pm

става да идем от нас до кръчмата :) ама с някакъв Спринт да тръгнеш се спускаш.. незнам...
Аватар
dilana

Рейтинг: 1017

Мнениеот outfaced » Пон Юли 07, 2008 8:26 pm

ми k0cTaHeB му скъсва шортите :D ... вече и с 150мм отпред :bowdown:

запознати разправят нещо за 64 челен ъгъл :)

аз мойто го карам градско :rofl: :D
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот georgi_kirilov » Пон Юли 07, 2008 8:37 pm

Ами да ви кажа аз го карам във западния парк , има 1 пътека голяма със няколко скокчета и накрая нещо като степ-ъп , интересно са го направили момчетата и ми харесва амм и има няколко скокчета на една алея и скачам 1 не мн голямо ма 2-3 пъти съм го скачал... че повече страха не ми дава :D и много често ми се разцентроват скоростите :( :bowdown:
Skype freeridewest08
Аватар
georgi_kirilov

Мнениеот dilana » Пон Юли 07, 2008 8:43 pm

georgi_kirilov написа:Ами да ви кажа аз го карам във западния парк , има 1 пътека голяма със няколко скокчета и накрая нещо като степ-ъп , интересно са го направили момчетата и ми харесва амм и има няколко скокчета на една алея и скачам 1 не мн голямо ма 2-3 пъти съм го скачал... че повече страха не ми дава :D и много често ми се разцентроват скоростите :( :bowdown:

Аз затова събирам за ново колело, а това си го карам докато не се разпадне некъде и после отива на вторичните :)
Аватар
dilana

Мнениеот georgi_kirilov » Пон Юли 07, 2008 8:45 pm

dilana написа:
georgi_kirilov написа:Ами да ви кажа аз го карам във западния парк , има 1 пътека голяма със няколко скокчета и накрая нещо като степ-ъп , интересно са го направили момчетата и ми харесва амм и има няколко скокчета на една алея и скачам 1 не мн голямо ма 2-3 пъти съм го скачал... че повече страха не ми дава :D и много често ми се разцентроват скоростите :( :bowdown:

Аз затова събирам за ново колело, а това си го карам докато не се разпадне некъде и после отива на вторичните :)

Ами аз така също правех , но сега го продавам.Ще си взема усилвател за китарата и имам ужасна болка във глезена не мога да карам или да скачам боли ме ужасно.Сега дадох малко пари да го стегна и го изчистих , иначе колелцето не ме е предало в нито 1 момент , най-лошият ми проблем за 4 години е 8 спукани гуми нищо друго ;) и е здраво :) ти как ммислиш?
Skype freeridewest08
Аватар
georgi_kirilov

Мнениеот dilana » Пон Юли 07, 2008 8:50 pm

:D Аз имам колело (ако тва може се нарече така) от 1 месец, ама през този 1 месец осъзнах, че това не е колело и сега събирам пари за ново :) иначе скоростите, спирачките си ги центровам през ден :) а шока ми тропа як щото му скъсах оригиналните болтове и сложих други и нщо тропат че не са за там :) а и заднаа ми гума е с 11 лепенки :rofl: :rofl:
Аватар
dilana

Мнениеот k0cTaHeB » Пон Юли 07, 2008 8:51 pm

dilana написа:става да идем от нас до кръчмата :) ама с някакъв Спринт да тръгнеш се спускаш.. незнам...

Господин "Компетентен" да Ви попитам карали ли сте подобна рамка повече от 2 минути в планина? Нямам за цел да Ви обиждам,просто чисто информативно ме интересува.

Не знам какво разбираш под downhill или freeride.Даже ако тряя да съм искрен,не знам дори след като прочетеш впечатленията ми от рамката какво ще разбереш от тях.

Малко е дългичка,но с подходяща лапа и извъртане на кормилцето става дооста прилична :^:

Челния ъгъл оставям без коментар :banana:

17 инчовата разновидност на рамката е достатъчно ниска,за да може човек да се поотпусне... :popcorn:

Лично аз съм си пригодил колелцето за AM и FR без скокове и дробове. За сега не съм останал разочарован,да не говорим че с пусната ETA катеренето е истинско блаженство :idea: .

:offtopic: След 2-3 седмици повече инфо,че ся има да се събират впечатления с тез 150 милиметра :jumpref: :spin: :offtopic:
Последна промяна k0cTaHeB на Пон Юли 07, 2008 8:54 pm, променена общо 1 път
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот did » Пон Юли 07, 2008 8:54 pm

dilana написа::D Аз имам колело (ако тва може се нарече така) от 1 месец, ама през този 1 месец осъзнах, че това не е колело и сега събирам пари за ново :) иначе скоростите, спирачките си ги центровам през ден :) а шока ми тропа як щото му скъсах оригиналните болтове и сложих други и нщо тропат че не са за там :) а и заднаа ми гума е с 11 лепенки :rofl: :rofl:

момче, спри за известно време да даваш съвети тук. аман от глупости!

звучиш ми като оная баба, кандидатка за детегледачка, дет' се хвалела: "чудесно знам как се гледат деца - уморила съм 11!".
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот georgi_kirilov » Пон Юли 07, 2008 8:55 pm

КоСтАнЕв Ако караш аполо и ти дай си скайпа ? на лично ако искаш че трябва да те питам нещо :) или ако не просто да си лафим ако и ти искаш...
Skype freeridewest08
Аватар
georgi_kirilov

Мнениеот georgi_kirilov » Пон Юли 07, 2008 8:57 pm

did написа:
dilana написа::D Аз имам колело (ако тва може се нарече така) от 1 месец, ама през този 1 месец осъзнах, че това не е колело и сега събирам пари за ново :) иначе скоростите, спирачките си ги центровам през ден :) а шока ми тропа як щото му скъсах оригиналните болтове и сложих други и нщо тропат че не са за там :) а и заднаа ми гума е с 11 лепенки :rofl: :rofl:

момче, спри за известно време да даваш съвети тук. аман от глупости!

звучиш ми като оная баба, кандидатка за детегледачка, дет' се хвалела: "чудесно знам как се гледат деца - уморила съм 11!".

Човека си е прав а и човече може ли да не мислиш като купуваш байка ? разбрал че не е това преценяваш събираш пари и купуваш а на тебе 100% ти е харесало и си го купил.А какъв е байка и какво караш ?
Skype freeridewest08
Аватар
georgi_kirilov

Мнениеот Admin » Пон Юли 07, 2008 9:15 pm

Sprint Apollo не е велосипед/рамка за спускане и фрийрайд. Рамката си има ясно предназначение и каквито и мнения да търсиш и получиш за нея от хора, които са я ползвали извън предназначението й, това не значи, че за теб ще е същото, защото когато даден продукт се ползва извън предназначението му, късметът играе голяма роля, наред с още много други фактори, които производителят не е бил длъжен и не е предвидил. Така че ако държиш да я ползваш за спускане и фрийрайд, трябва да си наясно с рисковете, със загубата на гаранцията и оттам нататък се оправяш както можеш и караш докато издържи.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот georgi_kirilov » Сря Юли 23, 2008 12:01 pm

Admin написа:Sprint Apollo не е велосипед/рамка за спускане и фрийрайд. Рамката си има ясно предназначение и каквито и мнения да търсиш и получиш за нея от хора, които са я ползвали извън предназначението й, това не значи, че за теб ще е същото, защото когато даден продукт се ползва извън предназначението му, късметът играе голяма роля, наред с още много други фактори, които производителят не е бил длъжен и не е предвидил. Така че ако държиш да я ползваш за спускане и фрийрайд, трябва да си наясно с рисковете, със загубата на гаранцията и оттам нататък се оправяш както можеш и караш докато издържи.

Прав си , че не е предназначено за този вид спорт , но държи бе мааму стара.Държи та не ме предава , най-многото ми се е случвало на бая скокове да се изкриви ушото за обтегача отзад или на много км разцентровани скорости :) ... Слава богу , мене не ме е предавало сериозно ;)
Skype freeridewest08
Аватар
georgi_kirilov

Мнениеот ImprezaSTI » Сря Юли 23, 2008 1:11 pm

Не искам мнението ми да провокира дискусии или спорове за или против Sprint Apolo.

Споделям мнението на Admin (няма начин, нали трябва да се подмажа :D ).

@georgi_kirilov, под спускане предполагам че визираш DH? Не знам какви пътеки има в западния парк, но смятам че те са далеч от понятието, характеризиращо "планинско спускане". Не искам да се заяждам, просто сподлям мнение! Аз също карам "псевдо дърт джъмп", защото поне на този етап повече не мога, никой не се е родил научен. Мисълта ми е обаче, че истинския DH би трябвало да е безпощаден към коя да е твърда рамка, особено от този клас колела.
Относно окомплектовката, доколкото разбирам е оригиналната, сам казваш че като си го скачал 2-3 пъти и скоростите са се разцентровали, при едно продължително спускане в планината, какво ще остане от частите?
Всичко си има предназначение, колкото и да ми се иска да хвана на бащата Клиото и да се състезавам във Формула 1 например, няма как да стане. Разбира се тук идва момента с дълбочината на кесията и това оправдава всичко. Пак мога да дам пример със себе си - и на моята вилка пише: Improved only for XC (безсмъртна италианка Z5 QR20), ама нямам откъде да извадя 500 кинта за Dirt Jumper и се моля да не си гръмна масленото смекчаване... В крайна сметка нали знаеш израза: It's not the ride, it's the rider. При положение че си е твое колелото, ти си решаваш.
Пак казвам, не искам да се заяждам, респект към Георги, просто отговарям на въпроса ти :beer:
'06 SCOTT VOLTAGE YZ1
...Защото животът не се измерва с броя на вдишванията,
а с моментите които спират дъха!!!
Аватар
ImprezaSTI

Рейтинг: 1262

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти