Ползвам въпросния Talas 32 RLC мод.08 от около 2 месеца - след първоначалния период на разработване работи повече от добре! Системата му на заключване и 12 степенния праг на отключване дават достатъчно възможност на каращия да си намери "идеалното място" на отключване според стила си на каране. Всички контроли с изключение на прага на заключване са отгоре, достигат се с ръка лесно и могат да се променят по време на движение. Още не съм правил сервизиране и нямам наблюдения над сложността на процеса.
Наистина, освен нужните количества масло 7.5W, което се налива в ботушите, в горната въздушна камера на крака с въздуха, където е TALAS системата се слага и един специализиран флуид (доста гъсто масло, или много рядка грес)
ЦЪК на който за сега не знам какъв му е вискозитета и има ли подходящ аналог, намираем по нашите земи.....
Не съм карал някоя от предлаганите в темата вилки, за да имам база за сравнение. Мога да го сравня с Manitou MINUTE 2 мод.07, метална пружина и промяна на хода от 100 до 130 мм, TPC система на смечкаване и заключване без праг на отключване.
Фокса е доста по-настройваем, наистина СЕ УСЕЩАТ доста промените в работата му в зависимост от реглажите, което не мога да кажа в пълна степен за Manitou Min.2. Чувствителността при работа на бързи неравности е доста добра и при двете вилки, при Manitou Min.2 се забелязваше доста гмуркане при спиране, което нямаше как да се избегне с настройките му с оглед на системата му. НО това са си и различен клас вилки - особено ценово! Въздушната пружина на Фокса работи добре, доста добре! Няма пропадания, добра прогресивност към края на хода. Не съм го продънвал още....
При използване на различните дължини на хода 100 - 120 - 140мм не се забелязва промяна на усета за работата на вилката (въздушната пружина запазва твърдостта си). Теглото разбира се е по-малко от Manitou Min.2
Това мога да кажа по темата.