Компания за шосейно колоездене (София)

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Юни 29, 2008 5:25 pm

Exo-to написа:мерсаж на момчетата, че ме разведоха днеска и ми показаха за какво става въпрос нищо че бавих :bowdown:

Бате, ти нема ли да дадеш мейл, да ти пратим снимката? :dunno:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Хижа Пионерска

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юни 30, 2008 7:17 pm

Приятели, ето и новата покана. Вероятно ше се кара отново в петък, тъй като прогнозата на Деси за предните два и следващия един ден, е за "превалявания в западна България след обяд". Направление - Рила и по-конкретно - тръгваме през Бистрица, Железница и Ярема, пускаме през Ковачевци, Белчин, после през Клисура и Сапарева баня, и нагоре през Паничище за хижа Пионерска. Връщането ше е покрай язовира. Има опция срещата за старт да бъде на чушмата на високото в Железница, но за тва ше пусна допълнителна информация, както и за часъ на срещата, сега просто искам да вида гора от ръце на желаещи да карат. :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот marsa » Пон Юни 30, 2008 8:46 pm

Значи аз в Петък вечер съм нощна на работа от 8 (в центъра на София), ако плана е да се върнем така, че да имам време да се изкъпя + 20мин. Люлин -> център, идвам.

Другият ми вариант е в Неделя вече нямам никакви проблеми.

А да - имайте предвид, че на този етап съм с доста тънки крачка, но бих ви дишал прахоляка с кеф.

П-с: Който пита за клин, вчера и аз се сдобих с наглед ново клинче за колосалните 3 лв, или иначе казано ~200гр :D Марката не помня, но според каталога им в интернет ми се стори оферта :^:
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот bokicha » Пон Юни 30, 2008 8:59 pm

Ухааа...
:offtopic: ма тя Деси и за миналата седмица тъй разправяше ма
аз си бръмнах до Малъовица в Събота/ма по схемата/щ'от съм с МТВ/ с автобус до Железница на отиване и
връщане пак през Железница без автобуса :D /... :offtopic:

...ние с брато ще сме из Дупнишкият район по-работа и двата
почивни дни, и най-вероятно/ако Деси не познае/ в Събота след
обед ще бръмчим до х.Пионерска...
...но , на дали ще се засечем...
Приятно каране и...до скоро... :agree: :beer:
... :offtopic:
А'е ония коне на Малъовица ги нема'...нещо си ги наплашил...
...к'во са си казали...то туристи, туристи..ма с'а па и некви луди с
колела... :D
:beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юни 30, 2008 9:16 pm

marsa написа:Значи аз в Петък вечер съм нощна на работа от 8 (в центъра на София), ако плана е да се върнем така, че да имам време да се изкъпя + 20мин. Люлин -> център, идвам.

Другият ми вариант е в Неделя вече нямам никакви проблеми.

А да - имайте предвид, че на този етап съм с доста тънки крачка, но бих ви дишал прахоляка с кеф.

П-с: Който пита за клин, вчера и аз се сдобих с наглед ново клинче за колосалните 3 лв, или иначе казано ~200гр :D Марката не помня, но според каталога им в интернет ми се стори оферта :^:

Бате, нормално тръгваме около 7,00-7,30 от София, което пак нормално би означавало около 8,30-9,00 да сме на Ярема, около 10,00 - Сапарева баня и около 11,00 - на Пионерска. Пишем си час почивка и размотване тука и после имаме около 3 часа връщане (за тебе ше са 3часа и половина, щото си от Люлин). Тва прави прибиране в най-лошия случай около 16,00ч. колкото и да са ти тънки крачетата. :D
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юни 30, 2008 9:20 pm

bokichaa написа:Ухааа...
:offtopic: ма тя Деси и за миналата седмица тъй разправяше ма
аз си бръмнах до Малъовица в Събота/ма по схемата/щ'от съм с МТВ/ с автобус до Железница на отиване и
връщане пак през Железница без автобуса :D /... :offtopic:

...ние с брато ще сме из Дупнишкият район по-работа и двата
почивни дни, и най-вероятно/ако Деси не познае/ в Събота след
обед ще бръмчим до х.Пионерска...
...но , на дали ще се засечем...
Приятно каране и...до скоро... :agree: :beer:
... :offtopic:
А'е ония коне на Малъовица ги нема'...нещо си ги наплашил...
...к'во са си казали...то туристи, туристи..ма с'а па и некви луди с
колела... :D
:beer:

Верно си е, баце, курвата тоа път не позна никак времето, ма ние никак нема да й се сърдим да повтори прогнозата. Се пак, застраховаме се с каране у петък (макар, че на връщане от Кюстендил и по-конкретно от Конявската планина насам поне 50-60км карахме баш пред дъжда). Иначе, яко каране сте направили с байковете, според некои екстравагантни изчислители, требва да сте навъртели поне 130х3~390км съботата. Еваларка!!! Приятно каране и на вас, баце, па ако се засечем, ше ударим по един планински чай горе (освен ако нема кисела пикоч "Загорка", бате Любо само нея пие). :^:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Чет Юли 03, 2008 1:32 am

По последни данни събота е неделя ще е благоприятно за каране. Във петък съм на работа и няма как да дойда, пишете ако има някакви планове за събота или неделя, че много искам да се видим, миналата неделя не можах да дойда, но вече няма какво да ме спре, надявам се. И Росене, вземи си вдигай телефона!
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот CR1 » Чет Юли 03, 2008 1:26 pm

Grash написа:По последни данни събота е неделя ще е благоприятно за каране. Във петък съм на работа и няма как да дойда, пишете ако има някакви планове за събота или неделя, че много искам да се видим, миналата неделя не можах да дойда, но вече няма какво да ме спре, надявам се. И Росене, вземи си вдигай телефона!

и аз съм за събота :wavey:
Аватар
CR1

Рейтинг: 1315

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Юли 03, 2008 5:49 pm

Бацета, промени нема да има, тръгването е утре (петък) в 7,00ч. от явката на Ст.град. После нагоре до Ярема, после надоле до Белчин, после нагоре до Клисура, после надоле до Сапарева баня, после нагоре до Пионерска, после надоле до Сапарева баня, после нагоре до Клисура, после надоле до София. Тва е, в общи линии планът. Мисла, че най-яко ше е карането до Сапарева баня, се е надоле. :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Уточнение:

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Юли 03, 2008 8:22 pm

"Явката на Ст.Град" се намира на около 100 метра след спирката на 88 и рейса за Бистрица. Става дума за онаа спирка, дето 88 прави завой на 143 градуса към Младост, там дето има три високи блока и преди 15-20 години бъкаше от негра. Посоката на стоте метра след спирката са към Бистрица (абе, на бистришко шосе се чакаме, точно в началото му). :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Пет Юли 04, 2008 12:14 am

Само да питам, това значи ли че в събота и/или неделя няма да карате? :V:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Юли 04, 2008 6:01 pm

Grash написа:Само да питам, това значи ли че в събота и/или неделя няма да карате? :V:

Бате, аз и да карам утре (събота), ше е некво кротко (Нови хан, Вакарел). Ако имаш желание за теа маршрутки, пиши тука! :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот BluE_Magic » Пет Юли 04, 2008 7:00 pm

Бацета в събота има състезание в София на колодрума може да идете да гледате и да стискате палци да няма паднали и все пак мисля че ще е интересно та ако искате идете и снимкаите и ми пратете снимките ........:agree:
Аи жалко че не мога да ги гледам ама съм от Пловдив и съм старша , състезанието е за младша та ако ви се ходи :) ама незнам от колко е старта :dunno:
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот antaress » Съб Юли 05, 2008 12:01 am

В колко часа започва?
Аватар
antaress

Рейтинг: 1190

Мнениеот Jah » Вто Юли 08, 2008 1:25 pm

Здрасти на всички!! От около 1 година съм адски запален по шосейките но финансово нямам средства да си го позволя и си карам един Drag One но друго си е шосейката ! Искам да ви питам от къде мога да си взема евтина и качествена машина.(колебая се м/у Drag Blade и Sprint Indianapolis) :)
10х
Jah

Рейтинг: 1175

Мнениеот Grash » Чет Юли 10, 2008 8:40 am

Поне от това което мога да видя в интернет, Спринт-а си заслужава повече.

Хора, имате ли планове за събота и/или неделя? Изглежда, че времето ще е хубаво и мисля задължително да покарам. Пишете ако имате някакви планове, да дойда поне за старта, че натам нямам големи очаквания, а и вие сте много напред с материала ;)
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Юли 10, 2008 3:56 pm

Grash написа:Поне от това което мога да видя в интернет, Спринт-а си заслужава повече.

Хора, имате ли планове за събота и/или неделя? Изглежда, че времето ще е хубаво и мисля задължително да покарам. Пишете ако имате някакви планове, да дойда поне за старта, че натам нямам големи очаквания, а и вие сте много напред с материала ;)

Баце, че ние имаме планове, имаме, ма не знам как ше те устроят. Аз понеже бачкам на вилата, ше карам в събота обиколка през Своге, Миланово, Вършец, Петрохан и Искрец, а бате Любо още се колебае дали да ми прави компания. Тръгването ше е около 8,00ч. от Меча поляна в Искрец. :^:
Аватар
DstupidBastarD

2008-07-12 Iskrec-Milanovo-Petrohan.....

Мнениеот glass » Съб Юли 12, 2008 7:47 pm

Трак на маршрута
http://www.ljupen.com/velo/pet/pet4.png

Графика на денивилацията по зони:
1. Лакатник-Миланово
http://www.ljupen.com/velo/pet/pet1.png
2. Проход Петрохан
http://www.ljupen.com/velo/pet/pet2.png
3. Едно финално баирче с 12% преди прибиране в Искрец
http://www.ljupen.com/velo/pet/pet3.png

Оставям целия коментар на моя добър приятел Росен (DstupidBastarD) за по "цветен" коментар :^: ......... аз правя лека пауза от няколко дена на морето.
Надявам началото на седмицата да е обявен следващия маршрут за края на другата седмица.
Аватар
glass

Рейтинг: 1344

Re: 2008-07-12 Iskrec-Milanovo-Petrohan.....

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Юли 13, 2008 5:46 pm

glass написа:Трак на маршрута
http://www.ljupen.com/velo/pet/pet4.png

Графика на денивилацията по зони:
1. Лакатник-Миланово
http://www.ljupen.com/velo/pet/pet1.png
2. Проход Петрохан
http://www.ljupen.com/velo/pet/pet2.png
3. Едно финално баирче с 12% преди прибиране в Искрец
http://www.ljupen.com/velo/pet/pet3.png

Оставям целия коментар на моя добър приятел Росен (DstupidBastarD) за по "цветен" коментар :^: ......... аз правя лека пауза от няколко дена на морето.
Надявам началото на седмицата да е обявен следващия маршрут за края на другата седмица.

Бацеееейййй, ебати якия компютор си си зел!!! Предлагам да го кръстиш Еди (той знае сичко) или поне Дълбока мисъл. Станали са ибахти готините картинки! Относно следващия маршрут, мисла че вчера го съгласувахме и обявата към тоа момент изглежда така: Идната събота (19.07.08) ше се кара пак Белмекен. Стартът ше бъде или от София (мосчето над Искъро след горублянско ханче) в 7,00ч. или от Сестримо (белото нещо, влево от пътя с надпис "Продава се") в 8,30-9,00ч. Такава е рамката засега, но вероятно могат да настъпат корекции. Относно вчерашното каране мога само да кажа "Благодаръ!" на г-н Тодоров за идеята (верно, че предния път умрех от студ, но вчера просто беше супер-яко). В общи лини - 123-123км каране с около 2100м катерене (картинките сметам, че говорат достатъчно), супер-приятно време, приятелски настроени местни жители и доста готино овче млеко и мазна супа-пиле на Петрохан. Просто не мога да пропусна как изрезахме некви селянчета с моторчета на спускането от Петрохан до Гинци. Горките аборигенчета осмърдеха селото от зор с изгорели газове, ма накрая разбраха кво чудо на майката Природа е шосейния велосипед и убедени в расовото му превъзходство ни изгледаха с респект как ги подминаваме с 70-75. :^:
Аватар
DstupidBastarD

Следващата покана.

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юли 15, 2008 9:46 am

Приятели, пускам таа покана не щото очаквам некой да дойде, а за да ви е яд. Тръгването ше е в неделя от Сестримо (до там се надявам да стигнем с колата на бате Любо, но никой друг да не се надява, че има место за него вътре) в 8,00-8,30ч. и пътя е ясен - към Белмекен. Като качиме, спираме, снимаме, плюскаме, пикаме у язовира за кеф на майните (или който там пие вода от него) и спускаме до Юндола. После - Велинград, около язовир Батак и прибиране през Варвара и Белово до изходна точка (белата къщурка от снимката). :bigeyes:

Изображение
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот marsa » Чет Юли 17, 2008 10:39 am

Върнах се от моренце, бацета :popcorn: Не може да не се по'фалим, че блейда не мръдна за 4 стотака до Бургас :bowdown:

Ден първи - следобедът.
Изображение
След което се повлачихме още 30-40км, и поопънахме спалния чувал.

На следващия ден бяхме посрещнати с мноого либоф, или поне Блейди :dunno:
Изображение

За останалото се сещате :popcorn: и :beer:
Изображение

П-с: Догодина искам компания, че ше праим юбилей :crazy:
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот Grash » Чет Юли 17, 2008 11:55 am

Браво! Евала! Welcome to da club! :D
Изображение
Аватар
Grash

Belmeken 2008-20th-07

Мнениеот glass » Нед Юли 20, 2008 7:50 pm

Общ пробег 170км Старт Сестримо - финал Сестримо
Обща денивилация 2700 метра

Трак на маршрута
http://www.ljupen.com/velo/belmeken08_20th/belmek0.png

Денивилация на изкачването Сестримо- язовир Белмекен
http://www.ljupen.com/velo/belmeken08_20th/belmek1.png
Забележка: Реално изкачването е около 30км но бях изключил записа на следата за малко.

Второ изкачване Ракитово -> Цигов Чарк
http://www.ljupen.com/velo/belmeken08_20th/belmek2.png
Аватар
glass

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юли 21, 2008 6:22 am

marsa написа:Върнах се от моренце, бацета :popcorn: Не може да не се по'фалим, че блейда не мръдна за 4 стотака до Бургас :bowdown:

Ден първи - следобедът.
Изображение
След което се повлачихме още 30-40км, и поопънахме спалния чувал.

На следващия ден бяхме посрещнати с мноого либоф, или поне Блейди :dunno:
Изображение

Браво, баце! Не страдай, че Блейди са го цункали, ами го научи да снима, така другия път ше те има и тебе в неговата позиция. :^:

За останалото се сещате :popcorn: и :beer:
Изображение

П-с: Догодина искам компания, че ше праим юбилей :crazy:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юли 21, 2008 6:38 am

Приятели, мисла, че е безмислено да ви убеждавам колко готино се кара Белмекен, ше дам неколко други акцента от вчерашното каране:
1. Сефте качихме Сестримо-Белмекен за под два часа в комплект с бате Любо (тва значи заедно тръгване и заедно пристигане). Мисла, че може и по-бързо, некъде поне 10-15 мин. резерв видех вчера.
2. Белмекен-Юндола е едно от най-приятните спускания, които изобщо могат да се направат в България на хасфалт - перфектен път, почти без дупки, панорама, малко коли, повече помаци и овце (вчера за малко да се натресем в цело стадо, та се замислих после как ли ше се разпадне овцата на пастърма и кисело млеко след близка среща от четвърти вид с цеца)
3. Юнодола-Велинград - добро спускане, ма вече колите са повечко, пътят е по-калпав, но па нема овце и помаци по настилката.
4. Велинград-Цигов чарк - малко равно, малко баир от сорта на вакарелския, доста коли и в двете посоки, почти перфектна настилка и голема селяния горе.
5. Цигов чарк-Батак-Пещера - кофти спускане, вчера за малко да ми изпаднат бъбреците по пътя (което немаше да е добре за овцете или помаците, щото щех да наваксам от тех липсите). Важно: Пещера е много по-готин град от Батак, но има доста объркано движение (и много добра пътна настилка), население и като следствие от тва пътя ни се удължи с около 5-10 км, бате Любо намрази хората без ларингс, но прояви интерес към грацкия басейн.
6. Пещера-Белово - тука има цел куп готини селца, чиито имена не запомних, но е доста приятно за каране, ако си падате по качи-спусни за по два-три километра (тука основно натрупахме актив за катерачи, като махнем Белмекен). В Семчиново имаше събор, народна музика, чубафтета, въртележки, куки, мангали, кучета, но па отсъстваха задължителните доскоро помаци и овце. Странно!
7. Белово-Сестримо - тука нема кво да се отбележи, освен гадния трафик за София, както и нечовешкия финален спринт на бате Любо по некакъв паваж. Хвала!!! :^:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юли 21, 2008 6:54 am

Ето и неколко снимки (голем формат) от вчера:

Изображение

Сефте возихме колелата на кола (изключвам аварийното прибиране предния Белмекен, щото ситуацията просто беше животоспасяваща)

Изображение

Часто от площада в Сестримо, готини къщи.

Изображение

Тва е малка част от Белмекен. Останалото си го земете сами! Последното е препоръка, а не житейски съвет.

Изображение

А тва е липсващото звено (м/у човека и машината) - робокоп в клинче.

Изображение

Тва са актуалните към вчера цени на горивата в Пещера.

Изображение

А тва са цела глутница пещерски манекенки.

Изображение

А тва е стъргалото на Пещера, както и бате Любо, който в пълно бойно снаряжение демонстрира форма пред туземците.

Изображение

А това е цеца, наточена, насочена в правилната посока (за втори път в един и същ ден) и на правилната предавка. :^:
Аватар
DstupidBastarD

Sestrimo-......

Мнениеот glass » Пон Юли 21, 2008 8:15 am

Направих малка редакция за ориентир на общия трак, където отбелязах с червено-черен пунктир предвидения маршрут и този който направихме.

По отношение на колоритното описание на DstupidBastarD - държа да спомена някой неща в "интерес на истината".

Независимо от псевдонима който си е избрал - "DstupidBastarD" - не се лъжете ......... "бате" Росен е едно много "СКРОМНО" и "ДОБРО" ........ момче ........ не се лъжете и по снимката на табелата ..........

Не познавам друг такъв "ЛОКОМОТИВ" като него ............. дето баирите да ги яде като вафла "Боровец"...
Определено имаше запас да качи Белмекен по бързо от 1:50 .....!!!!

Въпреки скромните намеци към моята персона "бате" Росен вчера направи яко каране..... Аз не мога да кажа същото ...... след една седмица мързел на морето!!! - като изключа финалния спринт който дръпнах като видях финала :-))

Колкото до маршрута мисля че можете сами да добиете представа колко е красиво в този район! Препоръчвам на всеки!!!
Аватар
glass

Мнениеот irr » Пон Юли 21, 2008 8:44 am

Ейййй, браво на вас! Снимките много ме накефиха с тез подходящи пояснения...
irr

Рейтинг: 1200

язовир Белмекен

Мнениеот glass » Пон Юли 21, 2008 8:52 am

Слагам и тази снимка за още по добра представа на чудесната гледка!!!!

язовир Белмекен
Изображение
Аватар
glass

Samokov-Maljovica

Мнениеот glass » Пон Юли 28, 2008 8:32 am

Един от най-хубавите райони за каране в радиус 100тина км от София.

Маршрута е Самоков (бензиностанция Лукойл) - Комплекс Мальовица (ски влек)

Общ трак:
http://www.ljupen.com/velo/sam_mal/_2008-07-27_Sam-Mal-Bike1.GPX.png

Денивилация Самоков-Мальовица
http://www.ljupen.com/velo/sam_mal/_2008-07-27_Sam-Mal-Bike1.ALT.png

Tрак Гюлечица (разклона за поч. станция Дивите петли) - Мальовица
http://www.ljupen.com/velo/sam_mal/_2008-07-27_Gulechica-Mal-Bike1.TRK.png

Денивилация Гюлечица (разклона за поч. станция Дивите петли) - Мальовица
http://www.ljupen.com/velo/sam_mal/_2008-07-27_Gulechica-Mal-Bike1.GPX.png
Аватар
glass

ПредишнаСледваща