Има ли опции за кражба и ПТП

Може ли да се лепне стикер на рамката и при кражба мутрите от ВИС да претрепат крадеца

did написа:имаше точно същата тема преди 1-2 години. установихме, че такива застраховки няма и няма как да има. потърси си я.
parapiteka написа:След ;като те задължават да имаш гражданска за ладуна 300 лева?
не знам има ли межународен опит?
ще поровя за старата тема какви сте ги мъдрили тогава
t.kyosev написа:Гражданската отговорност покрива щети в случай на ПТП, в което ти си виновен. Тя покрива щетите на потърпевшия. Идеята е именно тая "ладуна за 300лв." като блъсне мерцедес за 50000 да има от къде да се покрият щетите по мерцедеса. В случай на кражба на "ладуната" (вече сме в сверата на научната фантастика) гражданската отговорност не покрива нищо.
did написа:t.kyosev написа:Гражданската отговорност покрива щети в случай на ПТП, в което ти си виновен. Тя покрива щетите на потърпевшия. Идеята е именно тая "ладуна за 300лв." като блъсне мерцедес за 50000 да има от къде да се покрият щетите по мерцедеса. В случай на кражба на "ладуната" (вече сме в сверата на научната фантастика) гражданската отговорност не покрива нищо.
точно така.
старите теми бяха доста и въпросът е многократно "дискутиран" по разни поводи, но в момента за 1 минутка намерих тия:
http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=3057
http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=33893
Да търсачките са полезно нещо; човек започва да се чуства леко тъп от както ги измислиха
Сега бих добавил по темата 3 неща:
1. Би трябвало да може да си правим застраховки тип "гражданска отговорност", понеже велосипедистите могат да нанесат вреди на другите. Това никой не би трябвало да ти го откаже, но може би ще се шашардисат, като им кажеш какво искаш. Подобна практика в Германия е масова. Сам се убедих, че ТАМ от подобни застраховки има смисъл!
2. Все още никаде в Европа няма застраховка тип "каско" за велосипеди и никога няма да има. Нама и логика да има! Има само голи мераци на неориентирани в ситуацията велосипедисти.
3. Прекарването на 1 минута насаме с търсачката преди пускането на нова тема е задължително.
Alpina написа:За мотор не искат да правят застраховка, та за колело ли...
Въпроса не е в парите
parapiteka написа:Никой няма да те застрахова ако разпериш ръце над Черни връх и полетиш нали.
bikerider написа:parapiteka написа:Никой няма да те застрахова ако разпериш ръце над Черни връх и полетиш нали.
Напротив, ще те застраховат като нищо с индивидуална полица.
Ако имаш толкова пари, разбира се
parapiteka написа:...не знам има ли межународен опит?
jd написа:Положението е като със застраховката на каквото и да е движимо имущество (аз лично преди година се опитах да намеря читав начин да си застраховам лаптопа и се оказа, че такава услуга в България няма).
t.kyosev написа:Относно лаптопа може да се застрахова. Имам познат, чийто служебен лаптоп е застрахован, но това може да е фирмена политика и резултат от корпоративни взаимоотношения между застрахователя и фирмата в която работи въпросното лице.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 393 госта